Αναδρομικά: "Κλείδωσαν" τα ποσά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι - Τα σενάρια για την αποπληρωμή τους


Αντίστροφα μετρά από αύριο ο χρόνος μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, για την τελική ρύθμιση στο θέμα των αναδρομικών από τις παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων που θα έρθει αναπόδραστα μετά τις εκλογές.


Το βασικό και ισχυρό σενάριο είναι ότι τα «σίγουρα» αναδρομικά που έχουν «κλειδώσει» για πάνω από 1,4 εκατ. συνταξιούχους είναι για ένα 10μηνο.

Η έκπληξη θα είναι να βγουν αναδρομικά για 3,5 χρόνια (42 μήνες).

Τα αναδρομικά 10μήνου βγαίνουν έως 6.000 ευρώ και μαζί με τα Δώρα ξεπερνούν και τις 7.500 ευρώ με κόστος κοντά στα 3,7 δισ. ευρώ.

Τα αναδρομικά 3,5 ετών φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ μαζί με τα Δώρα και έχουν κόστος άνω των 12,5 δισ. ευρώ.

Το «κλειδί» είναι στην τελική απόφαση των νέων δικαστών που θα στελεχώσουν τα ανώτατα δικαστήρια και, κυρίως, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μετά τις κάλπες.

Έτσι, για το μεν διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν αναδρομικά, καθώς οι παράνομες μειώσεις, που το ΣτΕ είπε να διακοπούν τον Ιούνιο του 2015, συνεχίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το δικαστήριο τις έκρινε αντισυνταγματικές.

Για δε το διάστημα από Μάιο 2016 και μετά, η μεν κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν παράνομες μειώσεις επειδή οι παλιές συντάξεις επανυπολογίστηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου από 13/5/2016 και οι παράνομες περικοπές απορροφήθηκαν καθώς ο επανυπολογισμός έφερε χαμηλότερες συντάξεις και εξ αυτού του λόγου οι μειώσεις των παλιών Μνημονίων εξαλείφθηκαν, στην ουσία ενσωματώθηκαν στον επανυπολογισμό των νέων και μικρότερων συντάξεων. Ωστόσο, για να μη φανούν οι νέες μειώσεις στους συνταξιούχους που αυτή τη φορά τις έφερε ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ – Κατρούγκαλου), προβλέφθηκε η λεγόμενη προσωπική διαφορά, που είναι στην πράξη οι νέες περικοπές οι οποίες δεν εφαρμόζονται.

Τα ποσά ανά Ταμείο για 10 έως και 42 μήνες

Τα ποσά επιστροφών για 10 μήνες παράνομων μειώσεων φτάνουν έως τις 6.000 ευρώ. Ενώ για 42 μήνες ξεπερνούν -μαζί με τα Δώρα- και τις 30.000 ευρώ.

Αν το 10μηνο αναδρομικών πληρωθεί σε πολλές δόσεις, όπως αναμένεται να συμβεί, μετά τις κάλπες, σύμφωνα με αρμόδια πρόσωπα που μετέφεραν την εκτίμησή τους στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τότε τα σενάρια είναι δύο:

1. Αναδρομικά 10μήνου με δόσεις 36 μηνών.

2. Αναδρομικά 10μήνου με δόσεις 60 μηνών.

Το σχέδιο των δόσεων δίνει τα εξής ποσά αναδρομικών:

1. Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 978 ευρώ και επικουρική 186 ευρώ έχει παράνομες μειώσεις περίπου στα 88 ευρώ και τα αναδρομικά 10μήνου είναι 880 ευρώ πλην Δώρων. Με 36 δόσεις θα παίρνει 24 ευρώ κάθε μήνα, ενώ με 60 δόσεις θα παίρνει 15 ευρώ τον μήνα.

2. Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.238 ευρώ και επικουρική 207 ευρώ έχει παράνομες μειώσεις 215 ευρώ τον μήνα, τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική. Τα αναδρομικά 10μήνου είναι 2.150 ευρώ πλην Δώρων. Με 36 δόσεις θα παίρνει 60 ευρώ κάθε μήνα, ενώ με 60 δόσεις θα παίρνει 36 ευρώ τον μήνα.

3. Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.454 ευρώ και επικουρική 288 ευρώ έχει παράνομες μειώσεις περίπου 450 ευρώ τον μήνα και τα αναδρομικά 10μήνου είναι 4.500 ευρώ πλην Δώρων. Με 36 δόσεις θα παίρνει 125 ευρώ κάθε μήνα, ενώ με 60 δόσεις θα παίρνει 75 ευρώ τον μήνα.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα " Ελεύθερος Τύπος"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΜΟΥ (ΤΗΣ ΠΟΣΘΗΣ ΜΟΥ) ΚΑΘΕΤΑ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΝ' ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΘΗΤΩΝ ΝΤΕΜΕΚ ''ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ'' ΕΓΩ ΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΨΟΥΛΑΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΔΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΗ ΧΟΡΟ ΞΕΝΙΣΤΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ''BRAKE DANCE'' ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ 95 ΚΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝ ΠΛΗΞΡΗ ΣΤΥΣΗ ΠΟΣΘΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΞΣ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗ ΒΑΛΑΝΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΣΘΗΜ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΗΝ ΠΟΣΘΗΣ ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΝ ΦΟΡΑΝ ΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΝ ΤΑΧΥΤΗΞΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ COHIBA ΠΟΥΡΟ ΤΟΥ (180 ΕΥΡΩ) ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΠΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Η ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ....ΣΩΣΩΝ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΆΓΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟΝ ΣΟΥ.....Ε ΡΕ ΚΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞ ΕΦΕΔΡΟΩΝ ΒΡΕ ΔΕΛΦΕ ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΜΕ ΤΟΥ ΕΤΑ/ΕΣΑ!!!! ΕΕ ΡΕ ΘΑ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΣ ΑΔΕΛΦΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΑ ΜΕ ''ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ Η ΜΗ΄΄ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ!!!! ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΜΝΤΩΝ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ!!!!!!...ΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!

    ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ....ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή