Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από τον ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχίζονται τα προεκλογικά δώρα

Η βαριά του ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τον αναγκάζει να παίξει και τα τελευταία του φύλλα.
Με σπασμωδικές κινήσεις και άγαρμπο βηματισμό που ποδοπατά και εκθέτει την θεσμική λειτουργία
της χώρας οδεύει προς τις εθνικές εκλογές η κυβέρνηση καθώς μετά τον «πραξικοπηματικό» ορισμό νέας ηγεσίας στη δικαιοσύνη, ετοιμάζεται να περάσει μια σειρά ρουσφετολογικών διατάξεων και χαριστικών ρυθμίσεων από την Βουλή των Ελλήνων.

Η πρωτοφανής ενέργεια του Μεγάρου Μαξίμου να μεταθέσει για μια εβδομάδα την ημερομηνία των εθνικών εκλογών και κατα συνέπεια να παρατείνει τον χρόνο αποδρομής της φαίνεται πως είχε στόχο την αντιμετώπιση μιας σειράς «εκκρεμοτήτων».

Με βάση τις τελευταίες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 10 Ιουνίου προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες προσφυγής στις κάλπες στις 7 Ιουλίου. Επομένως, εως τις 10 – 11 Ιουνίου που θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής, το κοινοβούλιο θα μπορεί τυπικά να νομοθετεί.

Ηδη, στην Βουλή κατατέθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που νομιμοποιεί 300.000 στρέμματα δασικών οικισμών και ακυρώνει πρόστιμα σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών, η συζήτηση του οποίου στην αρμόδια επιτροπή θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου θα γίνει δέκτης δεκάδων υπουργικών και ίσως βουλευτικών τροπολογιών.

«Πάρτι» προσλήψεων στο Ιδρυμα της Βουλής

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται στην Βουλή «πάρτι» προσλήψεων προκειμένου να βολευτούν ημέτεροι, κομματικοί αφισοκολλητές και μετακλητοί που βρίσκονται σε αποδρομή από γραφεία και καρέκλες υπουργείων ενόψει εθνικών εκλογών.

Για την ώρα φορέας υποδοχής είναι το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες το προεδρείο προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας του σχετικού οργανογράμματος.

Σύμφωνα με αποφάσεις που ελήφθησαν στις 30 και 31 Μαΐου και αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια προσλαμβάνονται οι:

Ιδομενέας Μανωλιτσάκης με διετή σύμβαση (Διαβάστε την απόφαση πρόσληψης ΕΔΩ). Ο κ. Μανωλιτσάκης τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Παράλληλα, σύναψε συμβάσεις συνεργασίας με την επιθεώρηση εργασίας ενώ είναι και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου.

Στο Ίδρυμα της Βουλής προσλαμβάνεται με ετήσια σύμβαση και η Μαρίνα – Λελούδα Σκουρογιάννη (Διαβάστε την απόφαση πρόσληψης ΕΔΩ) που έως πρόσφατα κατείχε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ετήσια είναι και η σύμβαση της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου (διαβάστε την απόφαση πρόσληψής της ΕΔΩ) που εως τον περασμένο Μάρτιο απασχολούταν ως μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Με σύμβαση αορίστου χρόνου διορίζεται και ο κ. Ευστράτιος Μπουρνάζος σε θέση δημοσιογράφου (διαβάστε την απόφαση πρόσληψης ΕΔΩ)

Έκαναν προϊστάμενο αυτόν που πήρε «μηδέν» στα γραπτά!

Το φαινόμενο των προκλητικών τακτοποιήσεων στελεχώσεων και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνεται σε όλο το δημόσιο.

Οπως αποκάλυψε το protothema.gr η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων προϊσταμένων στο σύνολο των υπηρεσιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ, δημοσιοποιώντας μαζικά την περασμένη Παρασκευή -και ενώ έχει οριστεί η ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών- τα αποτελέσματα στη μοριοδότηση των συνεντεύξεων του σχετικού διαγωνισμού.

Όπως αποδεικνύεται από το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr οι συνεντεύξεις αποτελούν το μέσο ώστε να ξεπερνιέται ο σκόπελος των αντικειμενικών προσόντων και κριτηρίων επιλογής, αφού βαρύνει κατά 35% στην τελική αξιολόγηση των υποψηφίων προϊσταμένων.

Ετσι, ακόμη κι αν δεν τα πάνε καλά στα γραπτά και βαθμολογούνται με μηδέν, στα προφορικά αριστεύουν και παίρνουν τόσο μόρια όσα χρειάζονται για να έρθουν πρώτοι στην αξιολόγηση.

Το έγγραφο – ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr είναι ενδεικτικό: Για τη θέση του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης οι υποψήφιοι είναι τρεις.

Ο πρώτος έχει τα χαμηλότερα εκπαιδευτικά προσόντα, παίρνει μόρια έχοντας εργασιακή εμπειρία και έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, παίρνει μεν μηδέν στα γραπτά, αλλά διαπρέπει στα προφορικά, αφού βαθμολογείται με 336 μόρια!

loading...

1 thought on “Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από τον ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχίζονται τα προεκλογικά δώρα

Comments are closed.