Κουτσούμπας: Στόχος της Άγκυρας οι ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Κύπρο

Την ανησυχία του ΚΚΕ για την ένταση που δημιουργεί η Άγκυρα σε Αιγαίο και Μεσόγειο εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι, στόχος της Άγκυρας είναι «οι ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Κύπρο».

«Κατοχυρώνοντας δικαιώματα της Τουρκίας, σημαίνει διαπραγμάτευση», είπε σχολιάζοντας δήλωση του Πρωθυπουργού, για την οποία είπε πως «θέλω να πιστεύω ότι ήταν ατόπημα, του ξέφυγε».

«Δε βοηθά να χώνει το κεφάλι στην άμμο», είπε αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική.

Σχολιάζοντας το συμπέρασμα των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής, έκανε λόγο για «λόγια του αέρα».

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «πρέπει να κερδηθεί η έδρα από την ΧΑ. Για το καλό του λαού της Βοιωτίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας να πάει κάτω το ναζιστικό μόρφωμα της χώρας», δήλωσε στην ο

Αναφερόμενος στο τι θα ακολουθήσει των εκλογών, είπε ότι, «τα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση είναι προαποφασισμένα, θα είναι οι δεσμεύσεις της μεταμνημονιακής εποχής, ‘ματωμένα’ πλεονάσματα, στόχοι ανά τρίμηνο και εξάμηνο και αυτήν την ευρωπαϊκή πολιτική που λέει για αναδιαρθρώσεις του κεφαλαίου, αυτό που λένε και οι δύο για επενδύσεις».

«Αυτά θα πρέπει να τα θεωρήσει δεδομένα και να σκεφτεί τα δικά του συμφέροντα ο λαός», είπε σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία στη Βουλή μια πολιτική δύναμη που θα «προβάλει προτάσεις νόμου που ανακουφίζουν, θα ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια», υπογραμμίζοντας ότι «η δύναμη αυτή είναι το ΚΚΕ».

«Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι διέψευσε ελπίδες, δημιούργησε αρνητικό κλίμα, όμως αυτό μεταφράζεται σε οργή και δυσαρέσκεια, σε κόμματα μιας χρήσης, να κάνει προτάσεις νόμου, να καταθέσει τροπολογίες», είπε και έκανε έκκληση για «ένα ισχυρό ΚΚΕ που θα καθορίσει τη διαφορά, θα ανοίξει δρόμο για αλλαγή και λαϊκή διακυβέρνηση».

Ερωτηθείς σε ποιους απευθύνει το κάλεσμα, απάντησε πως θα πρέπει «να φύγουμε από τους διαχωρισμούς, αφού ο διαχωρισμός δεν βρίσκεται στο να λέμε ότι ο ένας είναι κομμουνιστής, νεοδημοκράτης ή πασοκτσής, αλλά εργαζόμενος, συνταξιούχος, κόσμος που πρέπει να είναι ενωμένος», είπε καλώντας τον κόσμο «να στραφεί στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ» και τόνισε πως «έχουμε ήδη ονόματα που ήταν στελέχη του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, του ΠΑΣΟΚ».

Κατηγορώντας τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ ότι, έστειλαν ”τους ψηφοφόρους στη ΝΔ” , τόνισε ότι, το ΚΚΕ «κράτησε γερά, δεν στείλαμε κόσμο στην ΝΔ, ούτε αλλού».

loading...

3 thoughts on “Κουτσούμπας: Στόχος της Άγκυρας οι ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Κύπρο

  1. ΣΩΠΑ ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

  2. ΠΟΣΟ ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΔΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΒΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΣΥ ΜΕ ΘΡΑΣΣΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΖΗΤΑΣ ΕΥΘΕΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΗΦΙΟΤΞΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ…..ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΑΚΑ ΤΗΝ ΤΣΑΠΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ

  3. ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΤΙΣ 12/07/1935

    «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα 'τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη "λευτεριά" μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι' αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

Comments are closed.