Ο Σαμαράς “βγαίνει” με κόκκινο από τα δεξιά του Κυριάκου;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

Διαβάζουμε στην “Δημοκρατία” με τίτλο: “Ο Σαμαράς διψάει για εκδίκηση και κλείσιμο λογαριασμών”, τα παρακάτω:

«Για εκδίκηση δείχνει ότι διψάει ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρώντας ιστορική ευκαιρία για την χώρα την οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Σε άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι δεν είναι προσωπικό του θέμα η δέσμευσή του “να τους πάει ως το τέλος” και καταλήγει εμφατικά υποστηρίζοντας ότι η ενότητα των Ελλήνων θα αποκατασταθεί μόνο “αφού κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Κι αφού θάψουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος. Για να πάψουν να μας στοιχειώνουν”! Μάλιστα ο κ. Σαμαράς κάνοντας εμφανή τη διάθεσή του για τη ρεβάνς του 2015 και την ήττα του από τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “έκανε κι ένα καλό”, υποστηρίζοντας ότι “τα απολιθωμένα ιδεολογήματα της αριστεράς έχουν πλέον καταρρεύσει! Όχι μόνο από τους αντιπάλους της, αλλά από την ίδια διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό ανοίγει τον δρόμο για μια νέα μεταπολίτευση στην Ελλάδα! Αυτή είναι ιστορική ευκαιρία για την χώρα”!

Ο Αντώνης Σαμαράς υπαινίσσεται μάλιστα δικαστικές διώξεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών ή κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, εστιάζοντας σε τέσσερα συγκεκριμένα ζητήματα:

Στη Novartis, εμμένοντας στην άποψη περί σκευωρίας, στο πρώτο εξάμηνο του 2015 με υπουργό Οικονομικών το Γιάννη Βαρουφάκη, στις “σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το παρακράτος των κουκουλοφόρων και του Ρουβίκωνα” καθώς και “στον τρόπο που χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μείζονα εθνικά συμφέροντα, από τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια έως τις αντίστοιχες με την Τουρκία”!

“Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη λίγα 24ωρα πριν προκηρυχτούν οι εκλογές”, σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι τα “συντροφικά μαχαιρώματα” και οι εσωτερικές έριδες στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαλυτικές στο εξής»!

Εδώ να προσθέσουμε και τη δική μας ανάγνωση στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς!

Πρώτα από όλα κρατάμε, πως ο πρώην πρωθυπουργός μας αποκάλυψε ότι έχουν γίνει υπόγειες συζητήσεις (μήπως και συμφωνίας;) μεταξύ Τσίπρα – Ερντογάν για το Αιγαίο πέλαγος! Ένα ζήτημα, για το οποίο έχει “μαλλιάσει” η γλώσσα μου και η πένα μου, πως έχει αποφασιστεί η διχοτόμηση του Αιγαίου και η συνεκμετάλλευση του ορυκτού του πλούτου από την Τουρκία και τις ΗΠΑ!

Κατά δεύτερον ο Αντώνης Σαμαράς επικεντρώνεται στα εθνικά θέματα, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θίγει εξ απαλών ονύχων, εξ ου και το Κυριακάτικο άρθρο μου: “Να τοποθετηθεί στα εθνικά θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης”! Αυτή η “επίθεση εθνικών θεμάτων” από τον Αντώνη Σαμαρά, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους! Και πιστεύω όλη εκείνη την λεγόμενη “πατριωτική δεξιά”!

Σηματοδοτεί ωστόσο και την ολική πολιτική επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού σε πρωταγωνιστικό ρόλο! Που γνωρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε κανένας προηγούμενος! Να εκλεγεί πάλι αρχηγός της ΝΔ, σε βάθος χρόνου!

Άλλωστε, αυτό φανερώνει και η επιθυμία του – και σχεδόν του συνόλου του λαού – να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ειδικό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία!

Έτσι βλέπουμε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνει με κατακόκκινο από τα δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν ακόμη κι από τις εκλογές! Αφού συγκεντρώνει την αντεπίθεσή του στα εθνικά ζητήματα και στα θέματα ασφάλειας των πολιτών (σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το παρακράτος των κουκουλοφόρων και του Ρουβίκωνα)!!

Επί του πιεστηρίου…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάμπτει τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και συνομιλεί απ΄ ευθείας με την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ;

Η κυβέρνηση Τραμπ είναι δυσαρεστημένη με τον Τζέφρι Πάιατ, επειδή τους μετέφερε λάθος εκτιμήσεις της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα;

Επίκειται αλλαγή πρέσβη από το δυσαρεστημένο Στέητ Ντηπάρτμεντ;

Είδομεν…

loading...

2 thoughts on “Ο Σαμαράς “βγαίνει” με κόκκινο από τα δεξιά του Κυριάκου;

  1. Α ΜΠΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤ…..

Comments are closed.