Προκλητική απάντηση Κατρούγκαλου σε ΝΔ: «Όλη η υφήλιος δεν αποκαλεί τη γείτονα χώρα Σκόπια»

Καμία παρέμβαση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει η ηγεσία του ΥΠΕΞ στα Σκόπια, σχετικά με την ιστοσελίδα του αρμόδιου τουριστικού οργανισμού των Σκοπίων που αναφέρεται σε σκέτη… Μακεδονία.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε πριν από λίγο το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στη ΝΔ, την οποία μάλσιτα κατηγορεί για μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ήδη από τις 15 Μαΐου η γειτονική χώρα έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία».

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της» τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου σε ανακοίνωση του, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και ρεπορτάζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία. «Επιλέγει να αγνοεί για προφανείς λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, ότι αυτή έχει αλλάξει εκατοντάδες ονομασίες θεσμών και κτηρίων ώστε να αντιστοιχούν στη νέα ονομασία και συνεχίζει, και ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία» επισημαίνει και προσθέτει:

«Και όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με την εποχή κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας όπου η γειτονική χώρα χρησιμοποιούσε κατά κόρον την τότε συνταγματική της ονομασία και σε διεθνές επίπεδο, ενώ στην καλύτερη περίπτωση χρησιμοποιούσε την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μια ονομασία δηλαδή όπου ο επιθετικός προσδιορισμός ήταν στη “Δημοκρατία” και όχι στη λέξη “Μακεδονία”».

loading...

4 thoughts on “Προκλητική απάντηση Κατρούγκαλου σε ΝΔ: «Όλη η υφήλιος δεν αποκαλεί τη γείτονα χώρα Σκόπια»

  1. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ……..Ο ΜΕΓΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ…….ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ….Σ τ Ε

  2. ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.ΑΡΚΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ.ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

  3. Κατρουγκαλε σε εχουμε χεσμενο και πιωγλεντισμενο

  4. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΝΩ ΤΗΝ ΛΕΠΡΩΣΗ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ HANSEN ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ Ε ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΛΕΠΡΑΣ ΚΑΤΕΣΤΗ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ….ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ….

Comments are closed.