Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Ο NEOΣ EKΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ SOROS
του Γιώργου Καραμπελιά

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ANALYST

Γιατί δεν παρακολουθούν την… Εφημερίδα των Συντακτών που ποτέ δεν έπαψε να στηρίζει, έστω διακριτικά, τον Βαρουφάκη;
Και γιατί όχι; Είναι εθνομηδενιστής, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπέρ της παράδοσης της Κύπρου και της ΑΟΖ στην Τουρκία, υπέρ των ανοικτών συνόρων, υπέρ των δικαιωμάτων της «μειονότητας» στη Θράκη, κ.λπ.

Κατά συνέπεια, οι μακιαβελικοί «Συντάκτες» της εφημερίδας υπολογίζουν ότι, μια και ούτως ή άλλως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, η είσοδος του Βαρουφάκη στη Βουλή και θα μειώσει τις έδρες της ΝΔ και θα προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ ένα συμμαχικό κόμμα ανάλογης ιδεολογίας και κατευθύνσεων!


Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

(ΤΟ ΑΡΘΡΟ)

Την τελευταία εβδομάδα εξελίσσεται μια μηντιακή εκστρατεία μεγάλης κλίμακας για να προβληθεί και να εδραιωθεί με την είσοδό του στη Βουλή –και παρεμπιπτόντως να αποφύγει και πιθανές δικαστικές διώξεις – ένας άνθρωπος που ευθύνεται όσο τουλάχιστον και ο Τσίπρας για την ολοκλήρωση της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.

Καθόλου τυχαία δε, αποτελεί και τον αυθεντικότερο τοπικό εκπρόσωπο της στρατηγικής του Τζωρτζ Σόρος. Όπως όλοι έχουν αντιληφθεί, πρόκειται για τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Μάλιστα, μετά τις Ευρωεκλογές, δημοσιογραφικά συγκροτήματα (στις ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και έντυπες εκδοχές τους) που κινούνται κατ’ εξοχήν στον αντι-ΣΥΡΙΖΑ χώρο, προβάλλουν καθημερινά και σκανδαλωδώς τον Βαρουφάκη –και τη σύζυγό του(!)– ως το «νέο» που εισέρχεται στην ελληνική πολιτική σκηνή, με το σκεπτικό ότι θα «κόψει» ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, ο Βαρουφάκης διατηρεί και πολύ καλές σχέσεις με το διεθνές σύστημα, σε όλες του τις εκφάνσεις και προπαντός με το σύστημα Σόρος – οι δε Έλληνες ολιγάρχες ποτέ δεν δυσαρεστούν το «διεθνές σύστημα». Γι’ αυτό εξάλλου τον προβάλλουν –λιγότερο αλλά εξίσου σκανδαλωδώς– και οι λοιποί μηντιακοί ολιγάρχες, έστω και οι φιλο-ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι άτομα χωρίς καθόλου αρχές είναι πάντα χρήσιμα, ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Τσίπρας οδεύει προς την αποχώρηση από την εξουσία. Αυτοί οι τελευταίοι μάλιστα τον είχαν λανσάρει και το 2012-2013 με καθημερινές εκπομπές, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, στα κανάλια τους.

Σήμερα, όμως, όλοι γνωρίζουν πλέον ποιος είναι ο Βαρουφάκης
(Εμείς τον ξέραμε από πολύ νωρίς)

Ο άνθρωπος, που κατόρθωσε, με τη συναίνεση του Τσίπρα, να διαλύσει μέσα σε 6 μήνες ό,τι είχε απομείνει από την οικονομία της χώρας – με ένα κόστος που κυμαίνεται από 100–200 δισ. εκατομμύρια ευρώ.

Να οδηγήσει σε διαρροή 40 δισ. ευρώ από τις τράπεζες και εν τέλει να τις κλείσει, προκαλώντας υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση και εκχώρηση στα ξένα funds («αγάπη μου, σήμερα έκλεισα τις τράπεζες»)· και, εν τέλει, να επιβάλει ένα μόνιμο καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων που αποτελείωσαν τις εξαγωγές και τις επενδύσεις της χώρας.

Όλα αυτά διανθισμένα με γελοίους λεονταρισμούς στα Γιούρογκρουπ και στα διεθνή φόρα· αυτός, ένας άνθρωπος του Σόρος, οικονομικός σύμβουλος του ΓΑΠ, ένας διεθνής γυρολόγος της κακιάς ώρας, που βρήκε έναν λαό κυριολεκτικά σε τετανία και παραζάλη, ώστε να τον αναδείξει, μαζί με τον τότε αρχηγό του, στην κορυφή της χώρας, στην πιο δύσκολη στιγμή της.

Η επιστροφή του στην ελληνική πολιτική σκηνή ενορχηστρώθηκε με μαεστρία. Ξεκίνησε με μια μεγάλη εκστρατεία στο διεθνές πεδίο, όπου, επί χρόνια, ιδιαίτερα μετά την κωλοτούμπα του Αλέξη, πλασαρίστηκε ως ο εκπρόσωπος των ανυποχώρητων «αντιμνημονιακών»· στο εξωτερικό αρχικώς, δεδομένου ότι, μέχρι το 2017-18, ήταν πολύ νωπή για τους Έλληνες η ανάμνηση των καταστροφών που είχε επισωρεύσει.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :