Έρχεται ο νεοφιλελεύθερος “οδοστρωτήρας” Κούλης που θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους

globinfo freexchange

«Επταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, επταήμερο! Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων», απαίτησε ο “ευγενής” επιχειρηματίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέφτηκε την Κω.

Δηλαδή, το “αφεντικό” δεν θέλει να έχει κανένα έλεγχο πάνω από το κεφάλι του και να κάνει ότι γουστάρει με τους εργαζόμενους. Αν μπορεί δηλαδή να τους βάζει να δουλεύουν και δωδεκάωρα (όπως πέρασε με νόμο στην Αυστρία η συντηρητική δεξιά) και να τους δίνει ένα ξεροκόμματο, ίσα-ίσα για να μπορούν να δουλεύουν. Θεωρεί τον έλεγχο, δηλαδή αν τηρείται με λίγα λόγια η εργασιακή νομοθεσία, “εκβιασμό”. Καταλάβατε νοοτροπία;

Προσέξτε το ύφος του: το “αφεντικό” με θράσος απαιτεί, χτυπώντας σχεδόν το χέρι στο τραπέζι, να μπορεί ουσιαστικά να εφαρμόζει συνθήκες σύγχρονης δουλείας, όχι μόνο χωρίς καμία επίπτωση, αλλά ούτε καν ενόχληση.

Υπήρχε καμία περίπτωση η καλύτερη εφεδρεία του νεοφιλελεύθερου ιερατείου, που διεκδικεί την πρωθυπουργία, να του κόψει τη φορά και να πάρει το μέρος των εργαζομένων; Ασφαλώς όχι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο νεοφιλελέ “οδοστρωτήρας” Κούλης συμφώνησε να του τα δώσει όλα, πριν ακόμα αναλάβει την εξουσία:

«Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», «Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους».

Αυτό είναι ότι χρειάζεται να ξέρετε για το τι περιμένει τους εργαζόμενους με μια κυβέρνηση ΝΔ. Η απάντηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο αυτός και η παρέα του πιστεύουν με τυφλό φανατισμό στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αυτές που επιβλήθηκαν με την Τρόικα και τα μνημόνια. Οι συνταγές ΔΝΤ δηλαδή, οι οποίες όπου και αν εφαρμόστηκαν έσπειραν την καταστροφή, ευνοώντας παράλληλα μια απειροελάχιστη μειοψηφία στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας και τους λοιπούς παρατρεχάμενους γύρω από αυτή.

Είναι αυτό το “μαγαζάκι” της Τρόικας εσωτερικού στην οποία ασφαλώς ανήκει και το “αφεντικό” που είδατε και η οποία έστελνε στις Βρυξέλλες κάποια “ραβασάκια” προκειμένου οι τεχνοκράτες της Τρόικας να τα προσθέσουν μέσα στα μνημόνια. Αυτά, που μετέπειτα βαπτίζονταν ως “μεταρρυθμίσεις” και δεν ήταν τίποτε άλλο από πλήρης απορρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας (δηλαδή εργασιακή ζούγκλα), περισσότερες φοροαπαλλαγές (αλλά μόνο για τα αφεντικά και το μεγάλο κεφάλαιο), ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Το είχε επιβεβαιώσει άλλωστε στέλεχος της ΝΔ και συγκεκριμένα, ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων της κυβέρνησης Σαμαρά, Μιχάλης Παπαδόπουλος:

“Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Δεν είναι εκκρεμότητα αυτή βεβαίως”

“Ναι υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό. Μπήκε σε μια λογική η τρόικα για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα.”

Άρα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν άνοιξε μόνο την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, που είπε ο Τσίπρας. Άνοιξε και την όρεξη των εγχώριων αφεντικών που βλέπουν τον Μητσοτάκη ως τον άνθρωπο που θα συνεχίσει, χωρίς καμιά δυσκολία, να εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές για να προστατεύσει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντά τους.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν της δεξιάς έχουν πάρει φόρα από τη χαρά τους για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και δεν κρατιούνται. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν αναγγέλλουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ότι θα εφαρμόσουν σκληρό νεοφιλελευθερισμό, όπως ακριβώς απαιτεί και το νεοφιλελεύθερο ιερατείο του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Κινδυνεύουν να πάθουν αυτό που έπαθε και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που οι μιντιακοί γκεμπελίσκοι κάνουν ότι μπορούν για να τους φέρουν στην εξουσία μέσω αδιάκοπης, καθημερινής προπαγάνδας.

Αν οι λούμπεν μικροαστοί, που απ’ότι φαίνεται έχουν πάθει αμνησίααπό την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, δεν έχουν θυμηθεί και δεν έχουν καταλάβει ακόμα σε ποιους πάνε να δώσουν την εξουσία, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους …

loading...

9 thoughts on “Έρχεται ο νεοφιλελεύθερος “οδοστρωτήρας” Κούλης που θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους

  1. Ωραίο το παραμύθι που σου έμαθαν να λες , αλλά δυστυχώς είναι για άλλες εποχές και δεν γίνετε πιστευτώ πλέον , προσπάθησε πάλη με κάτι άλλο της εποχής,βλέπετε ο κόσμος πλέον μπούχτισε από παραμύθι και ψέμα , πες τους να σου μάθουν κάτι ποιο ζουμερό και πιασάρικο , προσπάθησε …….

  2. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΤΑ ΙΣΩΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΑ.ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ,ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ,,ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΡΟΖ.ΠΗΡΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΛΕΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΞΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΓΙΕΣ ΜΕΝ ΘΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΣΟΙ ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.ΟΙ ΥΓΕΙΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΙΨΗΦΙΑ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ?Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΘΥΕΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…………..

  3. Καλα εσυ τοκαψες τελέιως αντε τωρα!…εξηγαγε τον μεσο της δεξιας σου χειρος απο τον πρωκτο σου σταματα το χλιτσι χλιτσι της ποσθης σου με την αριστεραν σου χειρα ανεμισου αφοδευσε και πεσε να κοιμηθεις αντε το παρατραβηξες….

  4. Όσο και να το προσπαθείτε, οι μέρες του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένες. Ο λαός δια της ψήφου του θα σας στείλει εκεί που σας αξίζει, δηλαδή στον αγύριστο!

  5. Οι Μιζοτακικοί , οι Ντορουποταχτικοί και οι παρατρεχάμενοι της δρακουλο-οικογένειας , μας ήπιαν το αίμα , τώρα θέλουν να μας ρουφήξουν και το μεδούλι…

    Όταν η οικογενειοκρατία , η απληστία και η αναλγησία για την καρέκλα γίνεται σκοπός , η καταψήφιση μας και το γιουχάρισμα γίνεται καμιά φορά καθήκον μας …

  6. Για τους Μιζοτακικούς , η εξουσία είναι αυτοσκοπός… Η μίζα το ζητούμενο…

    Γνώρισα πολύ καλά το Μιζοτακέικο, την οικογενειοκρατία , την απληστία, την αχαριστία και τον εκμαυλισμό του πολιτικού και του δημόσιου βίου από τα εκπαιδευμένα υποταχτικά τους, στα οργανωμένα πολιτικό-οικονομικά συμφέροντα…

    Αυτή η Νέα Μιζοκρατία – Μαρεβό-Ντορο-φαυλοκρατία, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης, ούτε στο σήμερα, ούτε στο αύριο της Ελλάδος…

  7. Καιρός είναι να φανεί η αλήθεια για την πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη. Από τον καιρό που ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία και ως σήμερα, η δυναστεία Μητσοτάκη, εξ αίματος και εξ αγχιστείας, ασχολείται μόνο με την πολιτική και με οικονομικές επιχειρήσεις που ως μόνο όπλο έχουν το brand name Μητσοτάκης.

    Εχει γεμίσει ο δημόσιος βίος από πρόσωπα της Ο-ΣΙΑΣ Οικογένειας του Μητσο-Ντορα-Κουλα. (Κυριάκοι, Ντόρες, Κωστάκηδες, Αλεξίες, Σίες και ΣΙΑ…

    Νέα Μιζοκρατία = Μαρεβοκρατια = Ντοροφαυλοκρατία : Μιλάμε για ομόρρυθμο εμπορική και πολιτική εταιρεία…

  8. Μια οικογένεια που μέλη της έχουν φιγουράρει πλάι στις λέξεις Siemens, Paradise Papers, Ερρίκος Ντυνάν. Με τον Κυριάκο να χρωστάει τα δάνεια του «Κήρυκα» Χανίων γύρω στα 700.000 ευρώ και το κόμμα του δάνεια πάνω από 280 εκατ. για τα οποία ο εισαγγελέας ζητά ποινικές διώξεις. Ο γόνος μιας πολιτικής δυναστείας διαπρεπών πορφυρογέννητων κυβερνώντων, «νόμιμων» ιδιοκτητών της εξουσίας να καταγγέλλει το σύστημα χρεοκοπίας που οι ίδιοι δημιούργησαν.

  9. 1050 1052 1055 1058 ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ? Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ? ΑΑ ΧΑ ΧΑΧΑΑΑΑ ΜΕΝΕΑ ΠΝΕΕΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΚΤΟΣ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΕΣΥ Ε ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΣΑ ΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΟΥΝ ΕΤΣΙ? ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΚΡΥΟΣ ΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΧΙ ΧΙ ΧΙΙΙΙΙΙ ΧΛΙΤΣΙ ΧΛΙΤΣΙ ΧΛΙΤΣΙ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΡΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ…..ΠΕ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ Τ'ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ….

Comments are closed.