Βγήκαν μαχαίρια και χαντζάρες στις φυλακές Κορυδαλλού – Αναφορές για δυο τραυματίες – Για “αναταραχή” μιλά το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ερωτήματα προκαλεί το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πηγές των Φυλακών Κορυδαλλού, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων της Β’ πτέρυγας και της Ε’ πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα, την κεντρική πόρτα των φυλακών, ενώ προσπάθησαν να καταλάβουν το Διοικητήριο, χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς τους απέτρεψαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Πηγές των φυλακών, αναφέρουν ότι ορισμένοι κρατούμενοι ήταν οπλισμένοι με σίδερα, σπαθιά, χαντζάρες και αυτοσχέδια μαχαίρια.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα τεταμένη και στον Κορυδαλλό μετέβησαν, σύμφωνα με πηγές των φυλακών, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η διμοιρία των ΜΑΤ έπειτα από λίγο αποχώρησε και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα κελιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρο Καρακίτσο, από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν ελαφρά δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ο ένας, ο οποίος πιθανότατα τραυματίστηκε με μαχαίρι στο χέρι, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο που τον παρέλαβε από τις φυλακές.

Ωστόσο, παρά την εκτεταμένη κινητοποίηση της αστυνομίας, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αρχικά πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν επιβεβαίωναν τη συμπλοκή χαρακτηρίζοντάς την ” fake news”. Υποστήριξαν ότι «δεν υπήρξε καμία εξέγερση και καμία συμπλοκή, κανένας τραυματισμός. Πρόκειται για μία αναταραχή που σημειώθηκε στον διάδρομο μεταξύ δύο κρατουμένων, οι οποίοι είχαν λεκτικές αντεγκλήσεις μεταξύ τους. Οι κρατούμενοι κλειδώθηκαν» και όπως τονίζουν «δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας παρά μόνο αστυνομική παρουσία στην περίπτωση που χρειαζόταν. Το περιστατικό έληξε και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους».

Λίγο αργότερα το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, στην οποία επίσης δεν γίνεται λόγος για συμπλοκές.

Αναλυτικά:

«Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».

loading...