Αμερικανοί μετεωρολόγοι: Τέτοιο καλοκαίρι δεν θα έχετε ξαναδεί

Αμερικανοί μετεωρολόγοι της υπηρεσίας «Accuweather» προειδοποιούν ότι το καλοκαίρι που έρχεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η Ελλάδα θα πληγεί από σφοδρές καταιγίδες στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ δεν λείψουν και τα κύματα καύσωνα.

Η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη τις προβλέψεις των Αμερικανών μετεωρολόγων αναφέρει ότι το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη θα είναι πιο θερμό και πιο ξηρό απ’ ότι το 2018.

Όπως επισημαίνει, θα υπάρξουν παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη γεωργία τη συγκεκριμένη περίοδο στο μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου.
Χαλάζι, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι στα Βαλκάνια

Διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στα Βαλκάνια, καθώς ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα μας, όπως επίσης τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Όπως αναφέρεται οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αστραπές, πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και ανεμοστρόβιλοι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Accuweather» ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε Ισπανία και Γερμανία.
«Στην Ευρώπη, θα υπάρξουν περισσότερα κύματα καύσωνα από το 2018 τα οποία όμως θα είναι μικρότερης διάρκειας. Ο υδράργυρος θα φθάσει έως τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει ο Αμερικανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ.

loading...