ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε μια πολύ μυστήρια και ύποπτη διπλή εμπρηστική επίθεση, που ως στόχο είχε αυτοκίνητα της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπίας του τουρκικού Προξενείου της πόλεως! Την προανάκριση ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης!

Ωστόσο, επειδή τις τελευταίες ημέρες η πολιτική κατάσταση με την Τουρκία είναι ιδιαίτερα τεταμένη, αφού οι προκλήσεις του καθεστώτος Ερντογάν έχουν πολλαπλασιαστεί, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και προξένησαν ζημιές σε όχημα υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου, σε όχημα Τούρκου υπαλλήλου της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και σε άλλα παρακείμενα ιδιωτικά οχήματα.
Απαράδεκτες και ανεύθυνες ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης»!

Από το ύφος της ανακοινώσεως αντιλαμβανόμαστε, ότι στο ΥΠΕΞ γνωρίζουν ότι ενδεχομένως αυτοί οι εμπρησμοί να εμπίπτουν σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο προετοιμασίας θερμού επεισοδίου από την Τουρκία κατά της Ελλάδος και αναζητούνται τα αίτια αυτού…

Πάντως, από μεριά μας και αναζητώντας την αλήθεια, ενημερωθήκαμε από διπλωματικές πηγές, πως ενδεχομένως να εισερχόμαστε στη ζώνη, όπως των γεγονότων των Ιμίων, ενός θερμού επεισοδίου με απρόβλεπτες συνέπειες…

Μας μίλησαν – οι διπλωματικές πηγές μου – για προβοκάτσια της Τουρκίας που θα δημιουργήσει κλίμα έντασης… Μου επεσήμαναν ως πολύ δύσκολο και επίφοβο διάστημα, το μεταξύ 14 – 22 Ιουνίου 2019…

Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού των Ιμίων, Κώστα Σημίτη στην Κυριακάτικη Καθημερινή:

«Ο κίνδυνος επεισοδίων (με την Τουρκία) με αρνητικές επιπτώσεις είναι υπαρκτός, αν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Ελλάδα θα έχει τη συμπαράσταση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των ΗΠΑ».

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

1 thought on “ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

  1. ΑΑ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤ..ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΕΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΩΩΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

Comments are closed.