Αθώοι Λιακουνάκος, Σμπώκος, Αρκουμανέας και Κάντας για τα Σινούκ

Απαλλακτική απόφαση για 4 κατηγορουμένους για την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων στα εξοπλιστικά προγράμματα από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ επί Ακη Τσοχατζόπουλου,
εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, έκριναν ότι δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικο Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο καθώς και για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Η υπόθεση αφορούσε την σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Άμυνας για την οποία είχε γίνει προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία είχε καταδείξει ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε υποστεί ζημία τα 5 εκ. ευρώ.

Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο, δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των κατηγορουμένων.

loading...