ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

«Οι δανειστές ετοιμάζουν την χώρα για νέα μνημόνια καθώς θα έρθουν μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις και θα πρέπει να παραμείνει δέσμια για παραπάνω από μισό αιώνα. Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο η τρίτη έκθεση αξιολόγησης των θεσμών υπό το πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης.

Σύμφωνα με την έκθεση, το κόστος των παροχών Τσίπρα είναι πάνω από 1% του ΑΕΠ. Στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι “η έκθεση σημειώνει ότι η Ελλάδα έκανε λογική εκκίνηση στο περιβάλλον μετά το μνημόνιο από τον Αύγουστο του 2018, αλλά βρίσκει ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων επιβράδυνε τους τελευταίους μήνες και ότι η συνοχή κάποιων μέτρων με δεσμεύσεις που δόθηκαν στους ευρωπαίους εταίρους δεν είναι εξασφαλισμένη και θέτει κινδύνους για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων”»!

Αλλά δεν είναι μόνο το κόστος των προεκλογικών παροχών της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Πρωθυπουργού που θα φέρουν το νέο και ακόμη πιο βαρύ Μνημόνιο!

Την Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση μείωσης του αφορολόγητου από 1η Ιανουαρίου 2020 που είχε αποφασίσει πριν από δυο χρόνια η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, από τον Ιανουάριο του 2020 θα μειωνόταν το αφορολόγητο όριο από τις 8.636 ευρώ στις 5.685 ευρώ.

Την άμεση κατάθεση της νομοθετικής πρωτοβουλίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ και κάλεσε τη ΝΔ να την ψηφίσει…

Ωστόσο, όπως λέγουν οι πληροφορίες μας, με εισήγηση του Νίκου Παππά (Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και του Δημήτρη Λιάκου (Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ), το αφορολόγητο θα πάει στις 12 χιλιάδες ευρώ!

Αυτή η απόφαση έχει “ανεβάσει στα κάγκελα” κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Συνάμα και με την πρόθεση Αλέξη Τσίπρα για την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών, που είχε περικόψει προ καιρού…

Και όλα αυτά προ της προσεχούς εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...