Στη Νέα Δημοκρατία η ευθύνη για το τζαμί στην Αθήνα – Ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τα εγκαίνια – Θα τολμήσει ο Κ.Μητσοτάκης;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την ματαίωση των εγκαινίων του τζαμιού στην Αθήνα αντιλαμβανόμενη πως θα είχαν επιπλέον πολιτικό κόστος οι εικόνες από τα εγκαίνια του πρώτου ισλαμικού τεμένους στην πρωτεύουσα μετά την απελευθέρωση της χώρας το 1830.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “πέταξε το μπαλάκι” στη Νέα Δημοκρατία για να αποφασίσει αυτή ως κυβέρνηση αν πρέπει να λειτουργήσει ή όχι.

Φυσικά να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που εκκίνησε τις διαδικασίες επί Αντώνη Σαμαρά και αυτή θα χρεωθεί το κόστος της λειτουργίας του τζαμιού στην Αθήνα αφού είναι ελάχιστα πιθανό να μην προχωρήσει στα εγκαίνια του ως κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, σε ακύρωση της τελετής εγκαινίων του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό προχώρησε η κυβέρνηση λόγω της βαρύτατης ήττας που υπέστη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” το τζαμί θα άνοιγε τις πόρτες του την περασμένη εβδομάδα για τους χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα.

Την απόφαση είχαν λάβει στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την διεξαγωγή των ευρωεκλογών ενώ οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στην φιέστα των εγκαινίων θα παραβρισκόταν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Oι επιτελείς του Μαξίμου πίστευαν πως με αυτό τον τρόπο θα στέλνονταν μήνυμα προς τα έξω πως η Ελλάδα σέβεται και προωθεί τα θρησκευτικά δικαιώματα.

Ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα ακύρωσε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης καθώς εκφράστηκε ο φόβος περαιτέρω απωλειών για τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας εναντιώνονται με την λειτουργία του τεμένους εντός της Αθήνας.

loading...