Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη παρουσία της «φυλής ΠΑΣΟΚ»

Υπάρχουν ακόμα κάποια κενά, αλλά οι χτεσινές ανακοινώσεις δίνουν τη μεγάλη εικόνα για το ποιοι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης.

Επιπλέον, οι υποψηφιότητες προδιαγράφουν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μέλλον στο οποίο φαίνεται ότι θα έχουν βασικούς ρόλους τα στελέχη που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.

Η Κεντροαριστερά εντός του ΣΥΡΙΖA
Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνουν μεγάλο αριθμό στελεχών της Κεντροαριστεράς. Δεν αναφερόμαστε στους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012-15, αλλά σε εκείνα τα στελέχη που προσέγγισαν το Μαξίμου μετά το 2015, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες με την ίδρυση της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Έχει μεγάλη σημασία ότι τα στελέχη της Κεντροαριστεράς κατεβαίνουν με σταυρό. Αυτό σημαίνει ότι αν εκλεγούν θα αποκτήσουν αυξημένη ισχύ μέσα στο κόμμα.

Τα πρόσωπα
Στον Βόρειο Τομέα της Β Αθήνας κατεβαίνει η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου έχει κερδίσει την εκτίμηση σχεδόν του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, αφού θεωρείται μετρημένη και αποτελεσματική. Δεν είναι τυχαία η φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην παρουσίαση του προγράμματος ότι είναι η «καλύτερη μεταγραφή» του κόμματος.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν τμήμα του κομματικού μηχανισμού προωθήσει την κ. Ξενογιαννακοπούλου στη σταυροδοσία για να «ψαλιδίσει» τον κ. Τσακαλώτο που είναι το μεγάλο όνομα στον Βόρειο Τομέα.

Στην Α Αθήνας κατεβαίνει η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία παλιότερα ανήκε στον κύκλο του Κώστα Σημίτη.

Στον Νότιο Τομέα κατεβαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην Α Πειραιώς έχουμε την ιστορικό Μαρία Ρεπούση, στέλεχος της Γέφυρας.

Στη Β Πειραιώς κατεβαίνει ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης συμμετέχει πλέον στον πρωινό καφέ του Μαξίμου που αποτελεί το άτυπο συντονιστικό όργανο της προεκλογικής εκστρατείας. Αν εκλεγεί, είναι βέβαιο ότι θα αποτελεί μέρος της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ημαθία κατεβαίνει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας.

Στην Αιτωλοακαρνανία κατεβαίνει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης. Ο κ. Μωραΐτης έχει πιστωθεί τη μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί συχνά ως παράδειγμα επιτυχούς οργανωτικής κινητοποίησης.

Αν στους νεοφερμένους προσθέσουμε τους παλιότερους πασοκογενείς όπως οι Χρήστος Σπίρτζης (Ανατολική Αττική), Μάρκος Μπόλαρης (Α Θεσσαλονίκης) και Παναγιώτης Κουρουμπλής (Δυτικός Τομέας), γίνεται αντιληπτό ότι η «φυλή ΠΑΣΟΚ» δεν ανήκει πλέον στους «συνεργαζόμενους» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστά ισχυρό ρεύμα μέσα στο κόμμα.

loading...

2 thoughts on “Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη παρουσία της «φυλής ΠΑΣΟΚ»

  1. Και πάλι λάθος τίτλος. Δεν πειράζει όμως, εδώ είμαστε για να διορθώνουμε τις ανακρίβειες. Ο σωστός λοιπόν τίτλος είναι: Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη Παρουσία Της «Φυλής ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ».

  2. Αυτοί αντιπροσωπεύουν το νέο ;

Comments are closed.