Όσοι περνάν των χώρα της απόγνωσης παθαίνουν αμνησία …

globinfo freexchange

Δανειστήκαμε αυτή τη φράση από ένα παλιό κομμάτι της Ελληνικής ροκ μπάντας “Τρύπες”, για να περιγράψουμε με λίγα λόγια αυτό που φαίνεται να έχει πάθει η Ελληνική κοινωνία.


Πώς είναι δυνατόν μια ολόκληρη κοινωνία να έχει ξεχάσει ποιοι τη χρεοκόπησαν; Ποιοι έστησαν το άθλιο σύστημα των κρατικοδίαιτων ‘ημέτερων’ και της οικογενειοκρατίας; Ποιοι έσωσαν τις τράπεζες με πακτωλό δισεκατομμυρίων σε βάρος της μεσαίας τάξης; Ποιοι έκαναν τη μίζα και το ρουσφέτι επάγγελμα; Πώς είναι δυνατόν αυτή η κοινωνία να ετοιμάζεται να ξαναφέρει στην εξουσία ένα κομμάτι αυτού του άθλιου πολιτικού κατεστημένου, με την επιστροφή μάλιστα του αμετανόητα νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη και της ομάδας του;

Η απόγνωση που έφεραν εννέα χρόνια βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και σκληρής λιτότητας και που ανάγκασε τη χώρα να διαβεί τον εφιαλτικό μονόδρομο της μόνιμης χρεοκοπίας, πρέπει να έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Διότι ως γνωστόν, η απελπισία λίγο απέχει από την τρέλα.

Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ‘αυτοχειρία’ μιας ολόκληρης κοινωνίας; Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι η μεσαία τάξη ετοιμάζεται αυτοβούλως να επιλέξει τον εκτελεστή της;

Δεν είναι όμως μόνο η απόγνωση. Είναι και η μιντιακή προπαγάνδα, η οποία φαίνεται να είναι ακόμα τόσο πολύ ισχυρή που μπορεί να οδηγεί ολόκληρες κοινωνίες στον παραλογισμό, προς όφελος φυσικά των μεγάλων αφεντικών που κινούν τα νήματα.

Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι μετά το μεγαλειώδες ‘ΟΧΙ’ του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 15, οι ψηφοφόροι έβαλαν έξι μνημονιακά κόμματα στη βουλή με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με επτά μονάδες διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ; Και όλα αυτά μετά την ολοφάνερα άτακτη υποχώρηση Τσίπρα απέναντι στους δανειστές και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου; Μπορεί η προπαγάνδα στο δημοψήφισμα να γύρισε μπούμερανγκ, αλλά η αδιάκοπη μιντιακή πλύση εγκεφάλου από την αρχή της κρίσης ότι ‘έξοδος από το ευρώ = θάνατος’, έπιασε τόπο.

Έτσι και τώρα, το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο δεν έχασε χρόνο. Άρχισε αμέσως νέες επιχειρήσεις προπαγάνδας με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να φανεί ότι η εγχώρια δεξιά, όσο και αν έχει αλλάξει, δεν έχει χάσει τα πατριωτικά ανακλαστικά της, σε αντίθεση με τους ‘προδότες Αριστερούς’.

Η προπαγάνδα έπιασε, και ένα σημαντικό ποσοστό των λούμπεν μικροαστών πήγε στην κάλπη θυμωμένο, προκειμένου να τιμωρήσει τον ‘ανθέλληνα’ Τσίπρα. Η μιντιακή πλύση εγκεφάλου κατάφερε με τη σειρά της να ενεργοποιήσει τα πατριωτικά ανακλαστικά μιας σημαντικής μερίδας ψηφοφόρων, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν Αριστερή συνείδηση, αλλά ούτε καν ταξική. Έτσι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάνε στη ΝΔ. Άσχετα αν ο Κυριάκος τους ετοιμάζει μια νέα νεοφιλελεύθερη κόλαση και είναι έτοιμος να τους καρατομήσει. Άσχετα αν και ο ίδιος θα υπέγραφε ότι του υποδείκνυαν τα Δυτικά αφεντικά του.

Ήδη τα μίντια άρχισαν να διαδίδουν τη χιλιοπαιγμένη θεωρία της ‘καμμένης γης’. Έτσι ώστε ο αγαπημένος τους Κούλης να έχει τη γνωστή δικαιολογία προκειμένου να εφαρμόσει το καταστροφικό του νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα: ‘δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς γιατί οι προηγούμενοι κατέστρεψαν την οικονομία’. Ακούγοντας τους παπαγάλους στα κανάλια των ολιγαργών θαρρείς πως δεν υπήρχε χώρα πριν το 15. Θαρρείς πως όλες οι συμφορές μας βρήκαν ξαφνικά από το 15 και μετά.

Μα και ο Τσίπρας εφάρμοσε μνημόνια και έκοψε μισθούς και συντάξεις λένε. Επομένως η λύση είναι να πάμε στους προηγούμενους που επίσης έκοψαν μισθούς και συντάξεις αφού χρεοκόπησαν τη χώρα και που πέρα απ’όλα αυτά είναι πλήρως ταγμένοι στον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό. Δηλαδή δεν χρειάζονται κανένα ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι τους. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα εφαρμόζουν μνημόνια και σκληρή λιτότητα επ’αόριστον.

Μα ο Τσίπρας εξαπάτησε το λαό, επαναλαμβάνουν μονότονα οι μιντιακοί παπαγάλοι και οι πολιτικοί υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου μέσα στα πλατό των μεγαλοβαρόνων.

Άρα, θα τον τιμωρήσουμε ψηφίζοντας … ΝΔ, λέει το προπαγανδόπληκτο πόπολο, διότι η νεοφιλελεύθερη δεξιά δεν λέει ψέματα και θα μας αποτελειώσει με ειλικρίνεια. Φυσικά, λόγω αμνησίας έχουμε ξεχάσει ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ μας εξαπατούσαν συστηματικά για δεκαετίες και όταν χρεοκόπησαν τη χώρα μεταμορφώθηκαν εν μια νυκτί σε ‘έντιμες’ πολιτικές δυνάμεις που λένε πάντα την αλήθεια στο λαό.

Δηλαδή, αφού οι λούμπεν μικροαστοί έκαναν την ‘κουτσουκέλα’ να ψηφίσουν Τσίπρα μετά τη μεγαλειώδη κωλοτούμπα του 15, τώρα ετοιμάζονται να επιλέξουν κάτι ακόμα χειρότερο, για να σιγουρέψουν τα ‘μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος’. Δεν υπάρχει λογική σε μια κοινωνία σε απόγνωση που τη σέρνουν κυριολεκτικά από τη μύτη οι μιντιακοί γκεμπελίσκοι.

Πως λοιπόν οι λούμπεν μικροαστοί να μη συμπεριφέρονται παράλογα όταν λιώνουν τα μάτια τους στο φως της τηλεόρασης και τους νανουρίζει η στριμμένη μελωδία της προπαγάνδας;

Ένα είναι σίγουρο: ότι ο Όργουελ θα έμενε μ’ανοιχτό το στόμα μη μπορώντας να πιστέψει ότι κάποτε η πραγματικότητα θα ξεπερνούσε κατά πολύ ακόμα και τη δική του φαντασία. Και ότι ο Γκέμπελς θα έσκαγε απ’τη ζήλια του, νιώθοντας σχεδόν ασήμαντος μπροστά στα ασύλληπτα επιτεύγματα των μιντιακών απογόνων του …

https://failedevolution.blogspot.com/2019/06/blog-post.html

loading...