Γραμμή Βερολίνου και ο Γιουνκέρ: «Η συμφωνία στις Πρέσπες έγινε μεταξύ κρατών και όχι… κυβερνήσεων»


«H Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις είναι όργανα του κράτους».Αυτό απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ερώτηση κατά πόσο ανησυχεί για το μέλλον της "Συμφωνίας", σε ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σημείωσε ότι η συμφωνία είναι συμφέρουσα και για τα δύο κράτη και ότι οι πολιτικοί "έρχονται και παρέρχονται" αλλά τα οφέλη για τους πολίτες μένουν.

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ζ. Ζάεφ, σε συνέχεια της σύστασης που δημοσίευσε η Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ δήλωσε επίσης ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πείσει τις χώρες που φέρουν αντιρρήσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Όπως εξήγησε η πρώτη συζήτηση μεταξύ των κρατών-μελών θα γίνει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 18 Ιουνίου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ληφθεί η τελική απόφαση μέσα στο καλοκαίρι. Σημείωσε, δε ότι η σύσταση της Επιτροπής είναι "αντικειμενική" και βασίζεται σε "συγκεκριμένα αποτελέσματα" που έχει πετύχει η Β. Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε "εξαιρετικό πολιτικό επίτευγμα".

Από την πλευρά του ο επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, πρόσθεσε ότι ήδη η Β. Μακεδονία δρέπει τους καρπούς της ευρωπαϊκής της πορείας, τόσο στην αύξηση των επενδύσεων όσο και στη μείωση της ανεργίας, ενώ σημείωσε ότι αυτό αποδεικνύει πως η ΕΕ έχει συμφέρον να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.

Ζ.Κ. Γιούνκερ, Γ. Χαν και Ζ. Ζάεφ συμφώνησαν ότι εφόσον η Β. Μακεδονία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως εταίρος της ΕΕ, έτσι πρέπει να κάνουν και τα κράτη-μέλη, γιατί διαφορετικά θα στείλουν λάθος μήνυμα.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΝΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΔΕΛΟ-ΚΥΒΕΡΝΣΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΑΩΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΗΦΟ ΤΟΥ ΑΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΟΧΙ....ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ..Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ....ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε. Ο διαμελισμός τής πατρίδος έχει ξεκινήσει δυστυχώς. Μετά την μεταπολίτευση, όλες οι κυβερνήσεις εργασστικάν ανεξαιρέτως προς την κατεύθυνση αυτή, με το αζημίωτο βέβαια. Το μεγάλο φταίξιμο το έχει ο Ελληνικός λαός. Πού έβγαζε, και βγάζει συνεχώς τούς ίδιους και τούς ίδιους. Έχουν φτιάξει το σύνταγμα στα μέτρα τους,ότι και να γίνει, κανένας πολιτικός δεν θα συληυθή,Και εάν δεν πουλούσε την Μακεδονία μάς ο Τσίπρας,σίγουρα θα την πουλούσε ο Μιτσοτάκης. Απλός έβαλαν των ηλίθιο άθεο προδότη Τσίπρα προστά για να φανεί σωτήρας ο Κούλης.Απο των Άννα στον Καϊάφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή