ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΑΚΡΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


 ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ : «ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ;»
Πορεία Κίτρινα γιλέκα. «Δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά μόνο ό,τι τους πάρουμε»


Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε πορεία στο Παρίσι από τα «ακρωτηριασμένα» γιλέκα για να καταγγείλουν την αστυνομική βία και να ζητήσουν την απαγόρευση άσκοπα επικίνδυνων δακρυγόνων και LBD.


«Ποιος σας έδωσε την εντολή να μας ακρωτηριάσετε τη ζωή;» ρώτησε μια διαδηλώτρια τους αστυνομικούς, που είχαν αναπτυχθεί στο περιθώριο της πορείας των «ακρωτηριασμένων κίτρινων γιλέκων», που κατέκλυσαν την Κυριακή 2 Ιουνίου τους δρόμους του Παρισιού.

Τριακόσιοι έως τετρακόσιοι άνθρωποι, πολλοί εξ αυτών που είχαν τραυματιστεί στο κεφάλι, διαδήλωσαν σε ειρηνικό κλίμα για να καταγγείλουν τους «αστυνομικούς ακρωτηριασμούς» και να ζητήσουν την απαγόρευση των LBD (εκτοξευτήρες αμυντικών σφαιρών) κι ορισμένων τύπων δακρυγόνων, που είναι «άσκοπα επικίνδυνα».

Το πλήθος διέσχισε το ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ φώναζε συνθήματα όπως «Στοπ στους ακρωτηριασμούς», «Η αστυνομία παντού, η Δικαιοσύνη πουθενά» ή «Μακρόν, παραιτήσου, Καστανέρ (υπουργός Εσωτερικών) στη φυλακή».

Προς στιγμή, επικράτησε ένταση, καθώς οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί σε διασταυρώσεις. «Ντροπή σας! Ποιος σας έδωσε εντολή να μας ακρωτηριάζετε τη ζωή, ενώ το μόνο που κάναμε ήταν να διαδηλώσουμε;» φώναξε μία γυναίκα.

Ο Αντουάν Μπουντινέ, που έχασε το χέρι του τον Δεκέμβριο στο Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία) από δακρυγόνο, έκανε ένα βήμα μπροστά και έτεινε το προσθετικό μέλος του μπροστά από τους αστυνομικούς.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :