ΣΟΚ στη Δανία παιδιά στο σχολείο εκπαιδεύονται για το πώς να εκτελούν μια μουσουλμανική προσευχή – βιντεο

Σωρεία αντιδράσεων από πολιτικούς και πολίτες.

Όπως αναφέρει το Sputnik,στο βίντεο ένα αγόρι αφρικανικής καταγωγής ντυμένο με μουσουλμανικά ρούχα επιδεικνύει την ισλαμική προσευχή σε μια ομάδα αποτελούμενη κυρίως από Δανούς συνομήλικούς του.

Στη συνέχεια, διακόπτεται από τη δασκάλα που δίνει οδηγίες στα παιδιά να πουν «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), ενώ όλη η τάξη γονατίζει για την προσευχή.

Σύμφωνα με το δανέζικο TV2, το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018.

Το βίντεο δεν προοριζόταν να δει το φως της δημοσιότητας. Μία Σουδανή μητέρα μαθητή κινηματογράφησε τα παιδιά και τη δασκάλα, παρά το γεγονός ότι είχαν δοθεί αντίθετες οδηγίες.

Το βίντεο ανακάλυψε ο ιστότοπος Document.dk και οι αντιδράσεις μετά τη δημοσίευσή του ήταν πολύ έντονες, με πολλούς να ζητούν την παραίτηση της δασκάλας και των υπευθύνων του σχολείου.

«Η δασκάλα πρέπει να απολυθεί με μία κλωτσιά στα οπίσθια» έγραψε κάποιος.

Μάλιστα πολλοί στιγμάτισαν το σχολείο Thyregod όπου σημειώθηκε το περιστατικό, και ανέφεραν ότι «κάνει κατήχηση» στα παιδιά της Δανίας.

Ο Martin Henriksen από το Λαϊκό Κόμμα Δανίας απέστειλε μια επιστολή προς το σχολείο, ζητώντας εξήγηση γιατί τα παιδιά να πρέπει να διδαχθούν τις θρησκευτικές τελετουργίες του Ισλάμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκπαίδευση είναι εστιασμένη στο να εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές των θρησκειών.

Ο Henriksen θέλει να λάβει απαντήσεις από τη διεύθυνση του σχολείου σχετικά με το αν σκοπεύουν επίσης να διδάξουν τα παιδιά και τις «σκοτεινές πλευρές του Ισλάμ και τον φονταμενταλισμό». Μάλιστα ζήτησε να μάθει αν το σχολείο είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση των γονέων για τη μουσουλμανική προσευχή.

Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι έχει λάβει πολλά οργισμένα μηνύματα, λέγοντας ότι «δεν έχει ποτέ ξαναζήσει κάτι τέτοιο».

Απέδωσε μάλιστα το περιστατικό στη θεματική βδομάδα του σχολείου με τίτλο «Μάθετε τη ζωή σας», κατά την οποία τα παιδιά γνωρίζουν διαφορετικούς τρόπους ζωής. Ο διευθυντής τόνισε ότι η δασκάλα είχε την «πλήρη υποστήριξή του».

Οι Ισλαμιστές στη Δανία είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα. Σύμφωνα με εκτίμηση του 2018, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι, ποσοστό 5,3% του πληθυσμού της Δανίας, είναι Μουσουλμάνοι.

loading...

2 thoughts on “ΣΟΚ στη Δανία παιδιά στο σχολείο εκπαιδεύονται για το πώς να εκτελούν μια μουσουλμανική προσευχή – βιντεο

  1. Ευρωπαίοι!…. Ηλίθιοι!…. Μπούφοι!….. αυτομπασταρδεύονται, αυτοευνουχίζονται καί Αυτογενοκτονούνται!!!……. Πληρώνουν καί δασκάλες, σαν την αρκούδα που φαίνεται στο βίντεο, για να σκοτώσουν τις λευκές ψυχές; των παιδιών τους!!!……… ΑΙΣΧΟΣ!!!…. Τί σχέση μπορούμε να έχουμε εμείς με αυτούς;!!!…….. Ούστ Μπουκλούκια!!!……………… …Λ.

  2. ΕΛΕΟΣ!!

    ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΦΑΖΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΛΙΑ!!

Comments are closed.