Διπλωματία καρπαζοεισπράκτορος …

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Η πολύπαθος – εκουσίως εν πολλοίς – Ελλάς μοιάζει με παιδάκι του Δημοτικού που τις τρώει από τα μεγαλύτερα παιδιά και μόνη καταφυγή του είναι να το πη στον δάσκαλο! Ετσι και τώρα με την
τουρκική εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου και την επικείμενη εισβολή στη δική της ΑΟΖ, τρέχει μία προς τις ΗΠΑ και μία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Ελλην ΥΠΕΞ – του οποίου τα κακοτράχαλα αγγλικά είναι καλύτερα από τα ελληνικά του – το προχώρησε το πράμα και έκανε την αδυναμία του – πώς λέμε έκανε το σκατό του παξιμάδι – διαπραγματευτικό όπλο! Είπε στον (που)Τσαβούσογλου ότι έτσι και το “Χαβούζ” δεν πάει για γεώτρηση στο Καστελόριζο, θα υποχωρήσουν και οι αντιδράσεις της Ελλάδος εις τα διεθνή φόρα σχετικά με τη γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου! Μ’άλλα λόγια, ο καρπαζοεισπράκτορας προσπαθεί να εξευμενίση τον νταή λέγοντάς του ότι αν δεν του τις βρέξη δεν θα τον καρφώση στον δάσκαλο επειδή έπιασε στα σκαμπίλια τον μικρότερο αδερφό του! Η Ελλάς δεν παύει ποτέ να συναρπάζη, βλέπει ευκαιρίες εκεί που κανείς άλλος δεν μπορεί να δη, προφανώς επειδή δεν υπάρχουν, εκλιπαρώντας για τη δική της “σωτηρία” κι’ας πάη στα κομμάτια η Κύπρος, τί κι’αν είναι αδέλφια μας και είχαμε και επί Σημίτου Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και τα λοιπά φαιδρά, το μόνο δόγμα στο οποίο πιστεύουμε είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω, τα άλλα είναι …κωλάτεραλ ντάματζ!

Τη σχετική πληροφορία ανέφερε δημοσίως ο Σταύρος Λυγερός και δεν έχει διαψευστεί, άρα ισχύει! Αυτό είναι κατάντημα, άλλη μία πτώση στο βαρέλι χωρίς πάτο που το λέμε και νέο “αφήγημα”. Μάθαμε βλέπετε ελληνικά και επειδή δεν μας φτάνουν, δεν πέφτουν στο επίπεδό μας τα γαμημένα, μεταφράζουμε αγγλικά με τον τρόπο που μιλάμε ελληνικά και έτσι το narrative έγινε αφήγημα, το household νοικοκυριό και το cheerleading …τσιρλίντινγκ! Το debate ευτυχώς δεν έγινε!

Είναι λοιπόν νέο κατάντημα για τη χώρα η έκκληση προς τους τσαμπουκάδες γείτονες να μας τη χαρίσουν και δεν θα πούμε τίποτα για την Κύπρο! Αυτά δεν νομίζω να τα έχη ξανακάνει χώρα, όσα χάλια κι’αν έχη, είναι δική μας πρωτοπορεία και θα μείνη στην ιστορία αν υπάρξη Ελληνισμός στο μέλλον για να σπουδάζη αυτά τα πράγματα και να αισθάνεται καλύτερα επειδή το γένος είχε και χειρότερα!

Τί να πω και τί να …ωμολογήσω, αδελφές και αδελφοί, συνέλληνες, δεν μπορώ ούτε οργή να αισθανθώ! Μόνο οίκτο, οίκτο για τη χώρα καταγωγής μου, οίκτο για αυτό το μπουλούκι που λέγεται κυβέρνηση και οίκτο για τον Κατρούγκαλο που τον βάλανε κουτοπόνηρα να τουμπάρη τους Τούρκους προκαλώντας τον οίκτο τους! Ετσι που το πάμε, σε λίγα χρόνια θα τους παρακαλάμε να πάρουν το μισό ή και ολόκληρο το Αιγαίο προκειμένου να αφήσουν ήσυχη την Αθήνα μας με τον μισό πληθυσμό της χώρας! Ο άλλος μισός ας γίνη τσιμέντο, όπως η …Αθήνα!

Σαν να μην μας έφτανε ο Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙ…ζα-τετράποδα, και ενώ η Ελλάς έχει ανάγκη οποιασδήποτε στηρίξεως από οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να την προσφέρη, βγήκε προ ημερών ο πανσοφολογιώτατος και ιερομνήμων αδελφός Κασιμάτης στην Καθημερινή και παρομοίασε τον …Μπαλάφα με το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο! Αποτέλεσμα ήταν να κατεβούν εκατομμύρια Βραζιλιάνοι σε απεργία πείνας – την οποία κάνουν ούτως ή άλλως υπό νορμάλ συνθήκες – οι δε παίχτες της Εθνικής Βραζιλίας να είναι σε σοκ και μεταβίας προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο του Κόπα Αμέρικα! Ο προπονητής Τίτε, πολύ φίλος μου – προφέρεται Τσίτσι στα βλάχικα πορτογαλέζικα της Βραζιλίας – με πήρε τηλέφωνο για να ρωτήση εν μέσω αναφυλητών τί του έκαναν για να βγη ο Κασιμάτης και να τους προσβάλη με τέτοιο τρόπο! Και τί να του πω, έμεινα άφωνος και άκουγα με πόνο ψυχής το σκούξιμο από το άλλο άκρο του σύρματος. Και δεν αρκέστηκε ο αναίσθητος αρθρογράφος στην παρομοίωση, αλλά ονόμασε τον Μπαλάφα Μπαλαφίνιο με αποτέλεσμα να ραγίση συθέμελα το άγαλμα του Ρολαντίνιο στο χωριό του, ο δε θρυλικός παίκτης της Βραζιλίας να μην έχη μούτρα να κυκλοφορήση στον δρόμο! Η κυβέρνηση της χώρας ανεκάλεσε τον πρέσβυ της στην Αθήνα για διαβουλεύσεις – ένα βήμα πριν τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων – και απείλησε με απαγόρευση ανταλλακτικών στο Εμπράερ του Τσίπρα! Το αυτό και για τα ανταλλακτικά στα άρματα μεταφοράς προσωπικού Λεωνίδας και με τί θα κυκλοφορούν στο εξής βουλευταί και υπουργοί (δεν τα περνάει το σάλιο);

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζη πού θα καταλήξει αυτή η διελκυστίνδα. Λέτε να μας την πέσουν και οι Βραζιλιάνοι για …γεώτρηση; Αυτοί σε τέτοια θέματα δεν αστειεύονται! Ας ελπίσουμε ότι για εθνικούς λόγους ο εν λόγω αρθρογράφος θα συνετιστή και θα ανακαλέση δημοσίως πριν η ζημιά καταστή ανεπανόρθωτη. Ας τους προτείνη δε, στον δρόμο που χάραξε ο Κατρούγκαλος, την επιστροφή του πρέσβεως και των ανταλλακτικών προκειμένου να μην τους ξανασυγκρίνη με ο,τιδήποτε ελληνικό, πολύ περισσότερο δε με τον …Μπαλάφα!

(Στο εξής θας λαμβάνετε την εισαγωγή του σημειώματος από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] Κοιτάξτε στην κατηγορία “spam” σε περίπτωση που δεν το δείτε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό σας.)

*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης, δεν έπιασε ως λαϊκός τραγουδιστής και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Τώρα που η ΝΔ επιστράτευσε τον Καραμανλή για campaigning μπορεί να ελπίζη ο …Τσίπρας!

2) Μέριασε …βλάχε να διαβώ!

3) Στις 8 του Ιούλη, θα πάρουμε τον …Κούλη!

loading...

1 thought on “Διπλωματία καρπαζοεισπράκτορος …

  1. Καταραμένος να είναι καί εκεί που βρίσκεται, αυτός ο δήθεν μεγάλος πολιτικός(δήθεν εθνάρχης), που
    πριν 45 χρόνια επινόησε το ''Δεν διεκδικούμε τίποτα''!!!….. Καί για πολλούς άλλους λόγους,
    αλλά αυτό καί μόνο, το ''Δεν διεκδικούμε τίποτα'' , αρκεί για τον στείλει στην Κόλαση
    της Κολάσεως!….. …Ε.

Comments are closed.