Τι θα συμβεί εάν η αποχή στις εθνικές εκλογές φτάσει το 56% ;

Εάν το ποσοστό της αποχής στις εθνικές εκλογές ξεπεράσει το 50 % , η ηθική και κοινωνική νομιμοποίηση της όποιας νέας κυβέρνησης θα είναι πεπερασμένη σύμφωνα με έγκριτους συνταγματολόγους.

Ποιες  είναι λοιπόν οι εξελίξεις και ποια η πραγματικότητα που θα προκύψει , που , κι αν ακόμα κάποιοι δεν θα τη βλέπουν νομικά ,αυτή , θα προκαλέσει ανεξέλικτες καταστάσεις  , είτε το θέλουν είτε το φοβούνται ;

Οι συνταγματολόγοι γνωρίζουν ότι , πρωτεύουσα έννοια του Συντάγματος δεν είναι η έννοια της Δημοκρατίας, αλλά η έννοια της λαϊκής Κυριαρχίας, η οποία εκφράζεται μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία και παράγει αποτελέσματα μέσα από την «αρχή της πλειοψηφίας».

Αυτό  σημαίνει  ότι ο λαός είναι Κυρίαρχος είτε Συμμετέχει είτε, κι όταν ΑΠΕΧΕΙ και στο 80% .Όταν  όμως κάνεις αυτό, το οποίο σου λένε κάποιοι άλλοι, τότε κυρίαρχος είναι αυτός  που σου λέει τι να κάνεις ή εσύ που θα μπορούσες να μην το κάνεις αλλά, τελικά το έκανες επειδή δεν σου δόθηκε εναλλακτική λύση ;

Όλα λοιπόν στηρίζονται στο ορθολογικό συμπέρασμα ότι –  όταν η πλειοψηφία του λαού ΑΠΕΧΕΙ, δεν χάνει ο λαός την κυριαρχία του, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να τον «αντικαταστήσει» η μειοψηφία .

Με ποιους όμως είναι οι ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ , με τη μειοψηφία επιπέδου του 30% και του 40% που θα  παράγουν εξουσίες , ή με την πλειοψηφία , που ¨υπονοεί¨ ότι δεν δίνει την άδεια  η μειοψηφία αυτή να παράγει εξουσία ;

Ποια δημοκρατική διαδικασία  αλήθεια , μπορεί να είναι νόμιμη, όταν ποσοστά του επιπέδου του 30% και του 40% παράγουν εξουσίες;

Κι όμως , σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σχεδόν , αυτό γίνεται . Πως επιβάλλεται άραγε στο λαό ;

Πουθενά στο Σύνταγμα ή σε Νόμο, δεν  προβλέπεται επανάληψη των εκλογών λόγω αποχής ή λευκών ψήφων (άρθρο 1 του Ν. 3434/06 , ΠΔ 26/2012 κλπ , τα λευκά , δεν προσμετρούνται στο εκλογικό αποτέλεσμα με τα έγκυρα ) ακόμα και αν αυτά φτάσουν και το 90%.  Υπόψη ότι τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Βάσει του Συντάγματος επίσης , ούτε ο ΠτΔ έχει τη δυνατότητα διάλυσης των κομμάτων που δεν θα εκπροσωπούν στην περίπτωση αυτή την πλειοψηφία του κυρίαρχου λαού , τα οποία θεωρούνται δικαϊκά αυθύπαρκτοι οργανωμένοι πολιτικοί σχηματισμοί με πολιτειακούς σκοπούς και προστατεύονται στο άρθρο 29 παρ. 1 εδ. 1 τους Συντάγματος

Με ποιους τελικά είναι το Σύνταγμα ; ας αναρωτηθούμε .

Με απλά λόγια  θεσμοθετήθηκε δια παραλείψεως  ότι , όποιος απέχει  , αφήνει τους άλλους να αποφασίσουν . Κανείς όμως από τους απέχοντες δεν παρέχει ¨εξουσιοδότηση ¨.

Τι προκύπτει συνεπώς από τα παραπάνω  για να μην σας κουράζουμε με ορθολογισμούς ;

Όταν στην οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία η ΑΠΟΧΗ ξεπερνά το 50%, η πλειοψηφία αυτή που δεν συμμετείχε , δεν συμμετείχε επειδή δεν της έδωσαν εναλλακτική να εκφραστεί , όπερ σημαίνει ότι , ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ την αξιοπιστία της δημοκρατικής διαδικασίας .

Απόδειξη ότι τα λευκά δεν προσμετρούνταν  στα ΕΓΚΥΡΑ , και αυτό διότι , εάν προσμετρηθούν  θα δηχθεί η απαξίωση , όχι της  δημοκρατικής διαδικασίας τελικά αλλά , στο αποτέλεσμά της που θα δώσει εξουσιοδότηση ( εξουσία ) σε αυτούς που στην πραγματικότητα είναι μειοψηφία .

Φανταστείτε για παράδειγμα τα Λευκά , να είναι 1ο κόμμα και με αυτοδυναμία .

Όσο μεγαλύτερη συνεπώς είναι η αποχή , τόσο μεγαλύτερη είναι η απουσία εναλλακτικών , τόσο μεγαλύτερη είναι η καταπίεση στην κοινωνία , τόσο ισχυρότερες είναι οι τεχνικές ελέγχου και παραπλάνησης  των μαζών , τόσο περισσότερα ελεγχόμενο είναι το Πολιτικό Σύστημα , τόσο μεγαλύτερη εξουσία έχει η ξενοκρατία , τόσο μικρότερη εθνική κυριαρχία έχουμε κτλ.

Τελικά !!

Όσο μεγαλύτερη είναι η ΑΠΟΧΗ , τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ¨κοινωνική έκρηξη ¨

Με εκτίμηση !!

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ »

Υγ  Η ¨ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ¨είναι η Πολιτική Τάση  ,το εν δυνάμει Πολιτικό Κόμμα που όλοι οι  περήφανοι Έλληνες θα θέλαμε . Αποτελεί δε , τη βασική πυξίδα της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης . 

loading...

5 thoughts on “Τι θα συμβεί εάν η αποχή στις εθνικές εκλογές φτάσει το 56% ;

  1. Το πολιτικό σύστημα μοίαζει με αυτά τα παιχνίδια στην τηλέοραση που έχουν υψηλές χρεώσεις που παίζονταν με τις ώρες και επρεπε να βρείς μια κραυγαλέα εύκολη λέξη για αρκετές χιλιάδες ευρώ. Η προβολή τους δεν εξαρτωνταν από την ποιότητα τηλεοπτικού προγράμματος. Δεν έχει σημασία εάν το έβρισκες εσύ με μερικούς γνωστούς σου κραυγαλέα χαζό και απάτη, αλλά από τα πολλά άλλα άγνωστα κορόϊδα, τα ίδια του ποσοτικού κοινοβουλευτισμού

  2. Τελικά οι αψηλοί αστυνόμοι είναι μόνο γιά να μας πρήζουν τα ούμπαλα με τις παπαρολογίες τους .Αν δεν είναι ανεγκέφαλοι σαχλαμαράκηδες που εκπροσωπούν τον ένα και μοναδικό βλαμένο που ταλαιπωρεί το διαδίκτυο, έχουμε και είχαμε εκλογές ,βούρ βρε νούμερα κι η κουτσή μαρία κάνει κόμα .

  3. ΠΡΟΣ "ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ"

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΕΙΤΕ.

    ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ, ΕΙΤΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ.

    ΟΧΙ 56% ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ..80% ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ…ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ 10%!!!

    ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΟΠΟΥ ΑΠΕΙΧΕ ΤΟ 80%!

    ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΠΤΟΗΤΟΙ, ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΩΣ ΕΓΚΥΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ" ΟΧΙ ΜΕ ΤΑΝΚΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΕΠΕΙΔΗ, ΜΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΗΤΑΝ Κ Ρ Α Τ Ο Σ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ.

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟ ΤΙΤΛΟ, ΕΠΕΙΔΗ, ΟΧΙ "ΥΨΗΛΗΣ" ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ "ΧΑΜΗΛΗΣ" ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ.

    ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.-

  4. Εαν ψηφίζεται είστε συνυπεύθυνοι για ό,τι καταδυναστευτικό νομοσχέδιο περνάνε. Απέχουμε!!

  5. Εάν η Βουλή που θα προκύψει απ' τις εκλογές 7-7-2019 δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης,οι επόμενες εκλογές γίνονται αμέσως, περιπου στις 11 Αυγούστου 2019. Μα είναι πολύ καλοκαίρι ! ———Καλύτερα να μη γίνουν εκλογές στις 7-7-2019,αλλά αρχές Σεπτέμβρη,για να μην υπάρξει τέτοιο πρόβλημα.

Comments are closed.