Καμίνι η Ελλάδα με 40αρια από Δευτέρα – Το ευρωπαϊκό κύμα καύσωνα «σκεπάζει» τη χώρα

Ενα ισχυρό κύμα καύσωνα που θα «εκτινάξει» τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την προσεχή Δευτέρα.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, η θερμοκρασία θα πάρει ξανά την ανιούσα από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οπως όλα δείχνουν, εν τέλει, το δροσιστικό μελτέμι της Ελλάδας θα «λυγίσει» απέναντι στο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κυριεύσουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από τη Δευτέρα, ενώ το κύμα καύσωνα, όπως υποστήριξε, θα φέρει θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχίσει να πλήττει τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη.

AFP: Ετσι θα πλήξει ο καύσωνας και την Ελλάδα
Στο χαρακτηριστικό γράφημα του AFP διακρίνεται η πορεία του ευρωπαϊκού κύματος καύσωνα και ο τρόπος με τον οποίο θα «σκεπάσει» την Ελλάδα.

Στον χάρτη διαφαίνονται, αρχικά, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της Παρασκευής (σήμερα), αλλά και η υποχώρηση του υδράργυρου, το Σάββατο και την Κυριακή. Στο σχετικό βίντεο εικονίζεται το κύμα καύσωνα να επανεμφανίζεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, ξεκινώντας από την ανατολική Μακεδονία, τμήματα της Θεσσαλίας και τη Στερεά.

Από τον χάρτη του AFP προκύπτει ότι την Τετάρτη συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας -συμπεριλαμβανομένης της Πελοποννήσου- ενώ την Πέμπτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να περιορίζονται.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, από την επόμενη Παρασκευή οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, συνθήκες που πιθανώς θα παραμείνουν έως και την Κυριακή των εκλογών, 7 Ιουλίου.

loading...