Έμβασμα 30.000 ευρώ από Αρτεμίου στον Πετσίτη…

Μια νέα αποκάλυψη-βόμβα έρχεται να προστεθεί στη σκανδαλώδη υπόθεση Παππά – Αρτεμίου – Πετσίτη. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Protagon.gr σε ρεπορτάζ του Χάρη Καρανίκα, τον Ιούλιο του 2017 εστάλη από το γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου έμβασμα ύψους 30.000 ευρώ σε λογαριασμό του Μανώλη Πετσίτη.

Ύστερα από λίγες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία διάλυσης μίας εκ των offshore των Panama Papers του Κύπριου δικηγόρου, της Pizzazz Ltd, η οποία είχε ως αντικείμενο ένα συμβόλαιο συμβουλευτικών υπηρεσιών για προϊόντα λιπασμάτων.

Αυτή η νέα αποκάλυψη αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των συμπτώσεων που συνδέουν τον γνωστό ως «Μανόλο του Παππά» -που είχε φωτογραφηθεί και στο πρωθυπουργικό πόντιουμ του Μαξίμου- με τον πολύπειρο δικηγόρο σε offshore Αρτέμη Αρτεμίου και την επίσης σκανδαλώδη υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE – Λαυρεντιάδη.

Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει αν η κ. Ζαΐρη, που είναι επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ερευνά την υπόθεση, έχει προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη και ποια είναι τα ευρήματα.

Η σχέση του υπουργού Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον Ελεύθερο Τύπο. Τότε έγινε γνωστό πως οι δυο τους είχαν συνταξιδέψει αρκετές φορές στη Βενεζουέλα, ενώ παράλληλα ο Κύπριος δικηγόρος με εξειδίκευση στις offshore εταιρίες μπαινόβγαινε με άνεση στο Μαξίμου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Αρχικά η απάντησή τους ήταν πως είχαν πάει στο Καράκας για να διαπραγματευθούν την πώληση και ανταλλαγή αγροτικών προϊόντων με το καθεστώς της Βενεζουέλας. Αλλά στη συνέχεια των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου για τις συναντήσεις τους με διάφορα κυβερνητικά στελέχη του Καράκας και στα δεκάδες ερωτήματα που τέθηκαν ποτέ δεν έδωσαν ξεκάθαρες απαντήσεις για το σκοπό των ταξιδιών τους.

Τον Δεκέμβριο του 2018 αποκαλύφθηκε ότι ο Μανώλης Πετσίτης, στενός φίλος και συνεργάτης Νίκου Παππά, που είχε ετήσια εισοδήματα της τάξεως των 5.000 ευρώ προ ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε να λαμβάνει αμοιβές περίπου 200.000 ευρώ το χρόνο επί ΣΥΡΙΖΑ, ότι επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ ως άνθρωπος του Μαξίμου και ότι μισθοδοτούνταν από την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που έχει χρέη άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΠΑ και τα οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να διακανονίσει με ευνοϊκούς όρους. Τότε και πάλι ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να πάρει αποστάσεις, λέγοντας ότι «ο κ. Πετσίτης είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του», ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων, παραδέχθηκε όμως πως «ήταν φίλος και συμμαθητής μου» και πως «ήταν κάποια στιγμή κοντά μου».

Ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του είχε παραδεχθεί ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν φίλος και συμμαθητής του, αλλά: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάστηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρίες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν».

Εως εκείνη την περίοδο δηλαδή ήταν κοντά του. Ομως, από έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύφθηκε ότι ο Πετσίτης ήδη εκπροσωπούσε φορολογικά συνεργάτες του Αρτεμίου, ενώ ήταν «κοντά» στον υπουργό, από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τη στιγμή που είπε ο υπουργός ότι αναχώρησε για τον ιδιωτικό τομέα.

Και τώρα, σύμφωνα με τη χθεσινή αποκάλυψη του Protagon.gr, αποδεικνύεται ότι το 2017 υπήρχαν οικονομικές σχέσεις μεταξύ Αρτεμίου και Πετσίτη, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για το αν διατηρούσε ακόμα και σχέσεις με τον Νίκο Παππά.

Από την έντυπη έκδοση eleftherostypos.gr

loading...

1 thought on “Έμβασμα 30.000 ευρώ από Αρτεμίου στον Πετσίτη…

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ''ΠΕΤΣΙΤΗΣ''

Comments are closed.