ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κων. Μητσοτάκης, οι σχέσεις με τον ναζί σφαγέα 3.000 Κρητικών και η δήλωση προς τη χούντα… (έγγραφα)Έγγραφα-ντοκουμέντο και μία αναδρομή σε ιστορία δεκαετιών…
Το άρθρο που ακολουθεί είναι του Αλέκου Ανδρικάκη και δημοσιεύτηκε στο candiadoc

Παραθέτουμε.

Επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται συστηματική προσπάθεια με fake news να αλλάξουν οι ρόλοι στην Ιστορία και η ΝΔ του υιού Μητσοτάκη να εμφανίσει τον πατέρα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ως «συνεργαζόμενο» με τη χούντα, ας δούμε πραγματικά ποιοι είναι οι «κατήγοροι» και τί εκφράζουν. Απλά για να γνωρίζουμε…


Τα έγγραφα που παρουσιάζουμε σήμερα δείχνουν ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει πράγματι μια «βαριά» ιστορία, που σχετίζεται τόσο με περιώνυμους Γερμανούς ναζί όσο και με πολιτικές επιλογές που άνοιξαν τον δρόμο στη χούντα ή τη διευκόλυναν… Πρόκειται για αποκαλύψεις που είχαν γίνει πριν από περίπου 40 χρόνια από τον αείμνηστο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Σκουλά, δικηγόρο και δημοσιογράφο, ο οποίος εξέδιδε εκείνη την περίοδο στο Ηράκλειο την εφημερίδα «Κρητικό Φως». Ο Θανάσης Σκουλάς τόσο με μια προκήρυξη που είχε κυκλοφορήσει όσο και παρουσίαση αποκαλυπτικών εγγράφων, αποκάλυπτε την «εθνική» συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το πρώτο από τα έγγραφα αναφέρεται σε μια επιστολή του Γερμανού στρατηγού των ναζί BBruno Brauer, κρατούμενου μετά τον πόλεμο στις φυλακές Αβέρωφ. Ο υψηλόβαθμος ναζί, με αίτησή του στο υπουργείο Αμύνης, ζητούσε να τον υπερασπιστεί στη δίκη του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Προφανώς ένας «αντιστασιακός», όπως ήθελε να εμφανίσει τον εαυτό του ο πρώην πρωθυπουργός, δεν θα είχε την «τιμή» να τον επιλέξει ένας τέτοιος χιτλερικός δολοφόνος. Ο Brauer ήταν διοικητής Κρήτης των ναζί από τον Νοέμβριο του 1942 και για 2 σχεδόν χρόνια. Στις 25 Μαρτίου του 1944 απελευθέρωσε από τις φυλακές 100 κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο σφαγέας της Κρήτης Bruno Brauer

O Μητσοτάκης συνάντησε τις επόμενες ημέρες τον Γερμανό διοικητή και τον ευχαρίστησε για την απελευθέρωσή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστορικό Μπήβορ, ο Γερμανός αξιωματικός του απάντησε, «Νεαρέ μου, σε ελευθέρωσα επειδή από ό,τι άκουσα μια μέρα θα διαδραματίσεις σημαντικό ρόλο στα πράγματα της πατρίδας σου» (Antony Beevor, Κρήτη. Η μάχη και η αντίσταση, μτφρ. Παναγιώτης Μακρίδης, εκδ. Γκοβόστης, Αθήνα 2004, σελ. 388-389).

Με το τέλος του πολέμου ο Brauer συνελήφθη στην Ελλάδα και παρέμεινε στις φυλακές. Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία 3.000 Κρητικών, για φοβερά περιστατικά λεηλασιών, καταστροφών και βασανιστηρίων. σφαγές, συστηματική τρομοκρατία, απέλαση, λεηλασία, καταστροφή, βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Ο Brauer καταδικάστηκε σε θάνατο στις 9 Δεκεμβρίου 1946 και εκτελέστηκε στις 5 Μαΐου στις 20 Μαΐου 1947.

Η επιστολή για τον Μητσοτάκη


Σχεδόν 4 δεκαετίες μετά, ο Θανάσης Σκουλάς έφερνε στο «Κρητικό Φως» την επιστολή που έδειχνε τις σχέσεις του υψηλόβαθμου ναζί με τον Κων. Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια επιστολή του ΓΓ του υπουργείου Αμύνης προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, με ημερομηνία 5 Απριλίου του 1946. Ο Αναστασόπουλος μεταφέρει το αίτημα του Brauer να είναι εκείνος ο δικηγόρος του! Φυσικά ο Κων. Μητσοτάκης τότε δεν είχε πλέον κανένα λόγο να τον υπερασπιστεί. Δεν ήταν πλέον ο πανίσχυρος ναζί που τον απελευθέρωσε κι εκείνος τον επισκέφτηκε να τον ευχαριστήσει, αλλά ήταν ένας εγκληματίας πολέμου μπροστά στο απόσπασμα.

Δείτε την επιστολή του τότε εκπροσώπου του υπουργείου προς τον ΔΣ Χανίων για τον Μητσοτάκη

«Κατόπιν υποβληθείσης ημίν σχετικής αιτήσεως μέσω του Δ/του των Φυλακών Αβέρωφ, του κρατουμένου Γερμανού στρατηγού Brauer παρακαλούμεν όπως ερωτηθή ο αυτόθι δικηγόρος κ. Μητσοτάκης εάν επιθυμή ν’ αναλάβη την υπεράσπισιν του ειρημένου κατηγορουμένου συμφώνως τη εκφρασθείση επιθυμία του, και γνωρίσητε τω Υπουργείω σχετικώς όσον το δυνατόν ταχύτερον.

Εντολή Υπουργού

Ο Γεν. Γραμματεύς

Α. Αναστασόπουλος»

Η δήλωση προς τη χούντα

Σε μια ακόμα κρίσιμη καμπή της Ιστορίας, τις πρώτες μέρες της χούντας, ο Μητσοτάκης συλλαμβάνεται, όπως σχεδόν όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Σε αντίθεση με άλλους, ο Μητσοτάκης βρίσκει τρόπο να μείνει ελεύθερος. Δηλώνει αυτό που ήθελαν οι δικτάτορες, ότι δεν θα έκανε κάτι που να ενοχλήσει το καθεστώς!

Την επιστολή είχε αποκαλύψει με προκήρυξη, στην οποία είχε και ιδιόχειρη αναφορά, ο Θανάσης Σκουλάς. «Για να γνωρίσετε τον άνθρωπο που υπέγραφε ταπεινωτικές δηλώσεις στον Παττακό, όταν εμείς βασανιζόμασταν στον ΕΑΤ/ΕΣΑ», γράφει ο αείμνηστος Σκουλάς.

Η δήλωση Μητσοτάκη γίνεται στις 10 Μαΐου 1967 και στη συνέχεια ο μετέπειτα πρωθυπουργός απελευθερώνεται και πάει στο Παρίσι ως… πολιτικός εξόριστος μαζί με πιο μικρό… πολιτικό εξόριστο της χούντας, τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ, όπως είχε δηλώσει μέσα στη Βουλή ο τελευταίος, εισπράττοντας τον γέλωτα και απαντώντας με το φοβερό «γιατί γελάτε κύριοι, γιατί;», εβρισκόμενος σε πλήρη απόγνωση!

Η διαθήκη- ανάθεμα Γύπαρη!

Υπάρχει ένα ακόμα έγγραφο που αναφέρεται στον Κων. Μητσοτάκη και το είχε φέρει στο φως ο Θανάσης Σκουλάς. Η διαθήκη ήταν του ανιψιού του φοβερού, τρομερού και αμφιλεγόμενου (δηλωμένου σφοδρού αντικομμουνιστή) φρουρού του Ελευθερίου Βενιζέλου, Παύλου Γύπαρη. Ο ανιψιός του στην ουσία αποκηρύττει, για λογαριασμό των βενιζελικών, τον Μητσοτάκη και όλα τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς θεωρεί τον μετέπειτα πρωθυπουργό όχι μόνο προδότη, όπως λέει, του Βενιζέλου, αλλά και υπεύθυνου, με τις πράξεις του, της χούντας της 21ης Απριλίου 1967!

Δείτε το έγγραφο όπως το είχε δημοσιεύσει ο Θανάσης Σκουλάς, με τον δικό του σχολιασμό στην λεζάντα και τον τίτλο


loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

9 σχόλια :

 1. Όποιος συμμαχεί, η υποστηρίζει, η υπηρετεί τα ύπουλα σχέδια της Oσίας Οικογένειας του ΜΗΤΣΟ-ΝΤΟΡΑ-ΚΟΥΛΑ πρέπει να είναι πολύ μαζοχιστής … η υπόλογος … η οικονομισάριος …πάντως σίγουρα γραικύλος…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 60 χρόνια το σοι της όσιας οικογενείας του Μητσό -Ντορά-Κούλα είναι στo προσκήνιο, η στο παρασκήνιο της πολιτικής ζωής της χωράς .
  60 χρόνια ίντριγκας, δολοπλοκίας , οικογενειοκρατίας με υπόγειες διαβολές, υπόλογες φιλικές συναναστροφές, με μόνο στόχο την προσωπική ανέλιξη ,την οικογενειακή επικράτηση και την μακιαβελική απόλαυση της εξουσίας…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η φαμίλια Μιζοτάκη διέπεται από αχαλίνωτη επιθυμία για εξουσία, που βλέπει τούς ανθρώπους ως μοναδιαία τμήματα της Στατιστικής, τους οπαδούς ως υποχείρια ,τους υποτακτικούς ως υποψήφιους για άρμεγμα …

  Το Μιζοτακόσογο ,συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους μας δίχως ίχνος ντροπής, επιμένουν δε θρασύτατα να ζητούν την ψήφο μας.

  Αυτό δεν είναι σοι, αυτό είναι ανίατη επιδημία..
  Μας αφαίμαξαν, μας διέλυσαν , μας ξευτέλισαν …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι Μητσοτακικοί και οι υποτακτικοί τους μας ήπιαν το αίμα , τώρα θέλουν να μας ρουφήξουν και το μεδούλι…

   Διαγραφή
 4. https://youtu.be/DOyrGDGu_sc

  ΕΤΣΙ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΜΙΖΟΤΑΚΕΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
  ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ και τον Κρις Σπύρου…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. https://youtu.be/8oVZJizm0Jo
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ MEGA ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

   Διαγραφή
 5. Οι Μητσοτάκηδες δεν είναι τίποτα περισσότερο μία διαχρονική σταθερά του ελληνικού πολιτικού συστήματος με ελάχιστη λαϊκή αποδοχή, αλλά με μεγάλη εξάρτηση από ντόπια και ξένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που έχουν την έδρα τους στη Δύση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ζηλωσες και εσυ την δοκιμασιαν της Ανακοντειας ποσθης λεχριτη? ααα χα χα χααααα

   Διαγραφή