ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ – Η Τουρκία γιορτάζει τα… 2.228 (!) χρόνια από την ίδρυση του Στρατού της – Βίντεο

Ο στρατός ξηράς της Τουρκίας γιορτάζει την ίδρυσή του πριν από… 2.228 χρόνια!
Προφανώς εκλαμβάνοντας ως απαρχή του στρατού τους την εμφάνιση των πρώτων τουρκοαλταϊκών νομαδικών φυλών στα βάθη της Ασίας οι Τούρκοι βλέπουν μια συνέχεια έως
σήμερα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε μάλιστα στην δημοσιότητα και ένα σχετικό βίντεο που ξεκινά με μια επέλαση ιππέων σε ένα ερημικό τοπίο προφανώς κάπου στην Ασία.

Στην συνέχεια εμφανίζει το εγχώριο τεθωρακισμένο μάχης Αλτάι και στο καπάκι τοξότες που μοιάζουν να ανήκουν στην μογγολική φυλή. Αμέσως κάνει την σύνδεση με το τουρκικό πυροβολικό που χτυπά τα τείχη της Κωνσταντινούπολης.

Με μια αλληλουχία Κεμάλ, επελάσεων σε κάποιο μέτωπο είτε του πρώτου παγκοσμίου πολέμου είτε του Μικρασιατικού, κινηματογραφικά πλάνα δένουν με σκηνές από σύγχρονες ασκήσεις του τουρκικού στρατού και της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο της γειτονικής χώρας, στέλνοντας το μήνυμα ισχύος που χρειάζεται τις ημέρες αυτές το καθεστώς της Τουρκίας.

loading...

1 thought on “ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ – Η Τουρκία γιορτάζει τα… 2.228 (!) χρόνια από την ίδρυση του Στρατού της – Βίντεο

  1. Μπράβο στους Τούρκους, που προσθέτουν 1000 χρόνια στην ιστορία τους!…. Για τους Yunani τί να πώ;!…. Μόνο μπράβο Δεν μπορώ να πώ…, αφού επιμένουν να αφαιρούν 9500 χρόνια από την ιστορία τους!!!……… …Y.

Comments are closed.