Ο Νίκος Ταχιάος Άνθρωπος των Μητσοτάκηδων ζητούσε από το 2011 την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του ονόματος της Μακεδονίας μας…

Ο Νίκος Ταχιάος διεκδικούσε πρόσφατα τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, πριν από μόλις 8 χρόνια ο άνθρωπος αυτός ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και σε ομιλία του θεωρούσε αυτονόητη λύση για το Σκοπιανό τη σύνθετη ονομασία (όπως ήταν και η θέση του κόμματός του).
Άραγε πως γίνεται ένας άνθρωπος που δεν θεωρεί αποκλειστικά ελληνική τη Μακεδονία να ζητά την ψήφο των πολιτών της Θεσσαλονίκης;

Είχε πει χαρακτηριστικά τότε: «Και μια που χρησιμοποίησα την μαγική λέξη «Εθνικά Θέματα», δεν θα αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι από όλες τις χώρες του κόσμου, η μόνη χώρα, η οποία έχει εθνικά θέματα είναι η Ελλάς. Και τι είναι τα εθνικά θέματα; Τα υπόλοιπα της διαδικασίας της εθνικής ολοκλήρωσης. Όλες οι υπόλοιπες χώρες χρησιμοποιούν τον όρο «εθνικά συμφέροντα». Κάτω από αυτό το πρίσμα της Ελληνικής πρωτοτυπίας, εξηγείται απόλυτα ο μαξιμαλισμός, που ανάγει ασύμμετρες υποθέσεις εθνικής επιβίωσης, διαφορές όπως η ονοματολογία της ΠΓΔΜ, και δικαιολογούνται ο αναχρονισμός, η ανακρίβεια και η κενότητα συνθημάτων όπως «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» ή «Ο Μακεδονικός αγώνας συνεχίζεται», που απαξίωσαν την ουσία του προβλήματος και απέτρεψαν μία λογική και δίκαιη λύση. Και σε αυτή την περίπτωση οι πολιτικές ελίτ προτίμησαν να παίξουν με το λαϊκό αίσθημα, επιλέγοντας να συρθούν στην αυτονόητη λύση του σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, όταν πλέον το θέμα είχε κακοφορμίσει.»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του παρακάτω:

loading...

1 thought on “Ο Νίκος Ταχιάος Άνθρωπος των Μητσοτάκηδων ζητούσε από το 2011 την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του ονόματος της Μακεδονίας μας…

  1. ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΑΧΙΑΟΣ.

Comments are closed.