Προκλητικός ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το 1453 ξεκίνησαν οι κατακτήσεις της καρδιάς μας»

Εν όψει των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί σερί ομιλιών σε συνοικίες της πόλης, επιχειρώντας να κερδίσει το κόμμα του την δημαρχία της πόλης.
 

Μιλώντας σήμερα στη συνοικία Σαντζάκτεπε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες» και απευθυνόμενος στην ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453. Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; Σε εμάς», είπε.

Και στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή να μη χαροποιήσουν τους Έλληνες πάλι, όπως έγινε στις 31 Μαρτίου, που έγραφαν για τον «Έλληνα που κατέκτησε την Πόλη».

«Ανάμεσα σε εκείνους που χάρηκαν περισσότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, έτσι; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Αν γίνει αυτό, τότε δεν μας σταματάει τίποτα. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα δουλέψουμε πολύ. Πρώτα ο Αλλάχ, θα τα γυρίσουμε τούμπα όλα αυτά».

loading...