Τα 12 Σημεία του προγράμματός της Ελληνικής Λύσης

Βασικοί ιδεολογικοί πυλώνες της Ελληνικής Λύσης είναι η προσήλωση στον Ελληνοκεντρικό χαρακτήρα & στο συμφέρον της πατρίδας μας, η προάσπιση της πραγματικής δημοκρατίας, η
υπέρβαση των ξεπερασμένων παραδοσιακών αντιθέσεων ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά, η αντίθεσή μας στον εθνομηδενισμό, το φασισμό & την παγκόσμια Νέα Τάξη. Εκτός από το «Αναλυτικό μας πρόγραμμα» των 300 περίπου σελίδων και τη «Σύνοψη των προγραμματικών μας θέσεων», παρουσιάζουμε επιγραμματικά εδώ τα «12 Σημεία του προγράμματός μας».

1.Εξωτερική πολιτική-Πρώτα η Ελλάδα
Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον της χώρας.
Συνεργασία με πατριωτικά δημοκρατικά κινήματα διεθνώς, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης & στην Γερμανοποίηση της Ευρώπης.
Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών & ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου.
2.Ελληνοκεντρικός χαρακτήρας της χώρας, δημογραφικό, Ομογένεια
Στήριξη του ελληνοκεντρικού χαρακτήρα & της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού.
Ενίσχυση της γεννητικότητας της Ελληνίδας μητέρας, με γενναία αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων & βελτίωση των υποδομών για την υποστήριξη της μητρότητας.
Επιστροφή των Ελλήνων πολιτών που μετανάστευσαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης.
Ισχυροποίηση των δεσμών με τους Ομογενείς & κίνητρα για επενδύσεις τους στην Ελλάδα
Υποχρέωσή των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, των οποίων οι συχνότητες αποτελούν δημόσιο αγαθό,να εκπέμπουν κατά το 1/2 του προγράμματός τους, ελληνικό πρόγραμμα.

3.Καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής & της εγκληματικότητας
Καταπολέμηση του πελατειακού και κομματικού κράτους, αντιμετώπιση της διαφθοράς & της διαπλοκής, έλεγχος του πόθεν έσχες του πολιτικού και ανώτερου στελεχιακού προσωπικού του δημοσίου & τιμωρία των υπόλογων για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, αξιοκρατία, σύγχρονους μεθόδους διοίκησης & ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού.
Ασυμβίβαστο της ιδιότητας του υπουργού & του βουλευτή, ο οποίος δεν θα μπορεί να εκλέγεται πέραν των τριών συνεχόμενων θητειών, κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών & σταδιακή υιοθέτηση της άμεσης δημοκρατίας.
Πάταξη της εγκληματικότητας με αυστηροποίηση των διαδικασιών πρόληψης & καταστολής,με αναθεώρηση του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος, επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης & ενίσχυση της λειτουργίας της αστυνομίας.
Ισομερής έκφρασή όλων των απόψεων από τις τηλεοράσεις & τα ραδιόφωνα & αυστηρή τήρηση του κώδικα δεοντολογίας από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
4.Μεταναστευτικό
Αποτροπή της μαζικής εισβολής παράνομων μεταναστών, με αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους διακινητές, με αποτελεσματική φύλαξη συνόρων & δημιουργία τοίχους στον Έβρο.
Απομάκρυνση των ΜΚΟ & άμεση επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών.
Παροχή ασύλου μόνο σε αποδεδειγμένα πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες.
Απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος από μη νόμιμους μετανάστες.
Εμμονή στην αναλογικό διαμοιρασμό των μεταναστών &προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.
Απαίτηση αύξησης των κονδυλίων από την ΕΕ για μετανάστες, καθώς & για τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων & ανάληψη της ευθύνης της Frontex υπό Ελληνική διοίκηση.
5.Οικονομία, ανάπτυξη, δημόσιο χρέος, νομισματική πολιτική
Ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού και της ναυτιλίας, καθώς και της ναυπηγικής & αμυντικής βιομηχανίας, του ενεργειακού πλούτου & των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, της έρευνας & καινοτομίας, των εξαγωγικών επιχειρήσεων & ανταγωνιστικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας.
Ενίσχυση της εσωτερικής ζήτηση, της ελληνικής παραγωγής & της επιχειρηματικότητας.
Δημόσιος έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος, του Υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας δημοσίων εσόδων, της ΕΛΣΤΑΤ,των κοινωφελών& στρατηγικών επιχειρήσεων.
Εθνικό Συμβούλιο Διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων, καθώς επίσης & για τη μείωση του χρέους (πρότυπο η συμφωνία του Λονδίνου το 1953 για τα χρέη της Γερμανίας). Διαπραγματευτικό μας χαρτί συνιστά το αίτημα αποζημίωσης από την Κομισιόν και την ΕΚΤ για τις ζημιές στην Ελληνική οικονομία που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια της «Τρόικα”, σύμφωνα με το άρθρο 340 του Μάαστριχτ.
Επαναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος των ελληνικών τραπεζών & κατάργηση του Υπερταμείου.
‘Ίδρυση κρατικής επενδυτικής & αναπτυξιακής τράπεζας για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος & την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων».
Άμεση δημιουργία ιδιωτικού νομίσματος για την αύξηση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας & ενδεχόμενη έκδοση συμπληρωματικού νομίσματος.
Προετοιμασία για έκδοση εθνικού νομίσματος σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης.
6.Φορολογικό σύστημα, ιδιωτικά χρέη, τραπεζικά δάνεια
Σταθερό φορολογικό σύστημα, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές ανταγωνιστικούς με αυτούς των γειτονικών μας χωρών,ΦΠΑ 10% για τρόφιμα και φάρμακα, 7% για τα νησιά, και για όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές 20% αρχικά, με στόχο το 15%.
Διαγραφή του 50% των ανεξόφλητων φόρων & ασφαλιστικών εισφορών & αυτόματος συμψηφισμός οφειλών και επιστροφών.
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 40% & επί πλέον έως 40% με ενεργειακά κριτήρια.
Κούρεμα δανείων κατά 30% στο ύψος περίπου της πτώσης του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια.

7.Απασχόληση και ανεργία
Αντιμετώπιση της ανεργίας με αναπτυξιακή επιτάχυνση της Ελληνικής οικονομίας.
Επιδότηση της εργασίας, με ειδική έμφαση σε νέους, ΑΜΕΑ, γυναίκες, απολυμένους εργαζόμενους, άτομα του κοινωνικού περιθωρίου κλπ.
Αναβάθμιση του επαγγελματικού προσανατολισμού, δημιουργία χάρτη εθνικών & τοπικών αναγκών για την αγορά εργασίας & σύνδεσή του με την εκπαίδευση, προγράμματα δια βίου κατάρτισης, εκσυγχρονισμός των γραφείων εργασίας του ΟΑΕΔ, & επιβράβευση της επιχειρηματικότητας & της καινοτομίας.

8.Περιφερειακή ανάπτυξη
Διοικητική αποκέντρωση με δημιουργία δέκα μεγάλων περιφερειακών αστικών κέντρων.
Ενίσχυση της συγκοινωνίας για τα νησιά & παραχώρηση εκτάσεων γης, κατοικιών, οικονομικών ενισχύσεων, απαλλαγής από φόρους και εισφορές κλπ. σε Ελληνικές οικογένειες & Ομογενείς που επιθυμούν να εγκατασταθούν σε μικρά νησιά & απομονωμένες περιοχές.
Εθνικό Κέντρο τηλεκπαίδευσης & τηλεατρικής για απομακρυσμένες περιοχές.
9.Παιδεία
Αναμόρφωση της ελληνικής παιδείας για τη συνέχιση του Ελληνισμού & της Ορθοδοξίας.
Εκσυγχρονισμός των δημόσιων Πανεπιστημίων & ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, για Έλληνες & ξένους φοιτητές, με στόχο την επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό, την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας, διασφάλιση συναλλάγματος της τάξης των 3 δις και δημιουργία πάνω από 100.000 θέσεων εργασίας.
Δημιουργία τεχνολογικών πάρκων & διασύνδεσή τους με Πανεπιστήμια
Ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης,της συνεχόμενης κατάρτισης & σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
10.Υγεία, κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, άνεργοι, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι,ναρκωτικά
Αναβάθμιση & εκσυγχρονισμός της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης & κοινωνικής πρόνοιας σε τρεις αντίστοιχους κεντρικούς πυλώνες, το ΕΣΥ, το ΕΦΚΑ ( ΙΚΑ) και τον ΕΟΠ (Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας).
Καταβολή της σύνταξης το αργότερο σε ένα μήνα & ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων από δημόσια εργαστήρια το αργότερο σε τρεις ημέρες.
Καθιέρωση της επτάωρης απασχόλησης των γιατρών, με αξιοπρεπή αντιμισθία & ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.
Καθιέρωση σύγχρονης λίστας φαρμάκων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική συνταγογράφησή τους, ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της ιατροφαρμακευτικής έρευνας & του ιατρικού τουρισμού.
Αναβάθμιση & εκσυγχρονισμός του κοινωνικού κράτους, υπαγωγή όλων των φορέων κοινωνικής πρόνοιας στον ΕΟΠ (Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας) & αντικειμενικοποίηση του συστήματος προσδιορισμού της αναπηρίας με εισοδηματικά κριτήρια.
Ενίσχυση των ΚΑΠΗ (Λέσχες Φιλίας), της βοήθειας στο σπίτι για ηλικιωμένους, κοινωνική μέριμνα για προβληματικές οικογένειες @ ελαστικοποίηση του καθεστώτος υιοθεσιών.
Προγράμματα ταχύρρυθμης επαγγελματικής κατάρτισης για φυλακισμένους @ ΑΜΕΑ, @ ενίσχυση των φορέων αντιμετώπισης των ναρκωτικών, με βασικό κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους.
Θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για ‘Έλληνες αναξιοπαθούντες πολίτες.
11.Πολιτισμός, τέχνες, αθλητισμός
Ενίσχυση της καλής ελληνικής μουσικής & του θεάτρου, εκτός των άλλων, με υποχρεωτική ποσοστιαία παρουσία τους στη δημόσια & ιδιωτική τηλεόραση & το ραδιόφωνο.
Επίσκεψη των μουσείων & αρχαιολογικών χώρων από τους μαθητές όλων σχολείων της χώρας, δημόσιων & ιδιωτικών, δύο φορές τον χρόνο.
Προώθηση του αθλητισμού της γειτονιάς, πάταξη του αθλητικού παραγοντισμού με λήψη μέτρων για εξοστρακισμό της βίας από τα γήπεδα, με αυστηροποίηση των δικονομικών διατάξεων για τους φυσικούς & τους ηθικούς αυτουργούς επεισοδίων.
Ενίσχυση των αθλητικών Ομοσπονδιών με βάση τη δημοφιλία του αθλήματος & τις επιδώσεις.
12.Προστασία του περιβάλλοντος
Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος & ειδικότερα των ποταμιών, των ρεμάτων, του αιγιαλού από καταπατήσεις & ρύπανση.
Κατάργηση των αυθαίρετων χωματερών & εγκατάσταση σύγχρονων μονάδων συγκέντρωσης, ανακύκλωσης & εκμετάλλευσης απορριμμάτων με αποφάσεις της πλειοψηφίας των μελών των Περιφερειακών Συμβουλίων & τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής απορριμμάτων σε κάθε Δήμο της χώρας.
Προστασία της παραδοσιακής & αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, αναστύλωση παραδοσιακών οικισμών σε όλη τη χώρα, παροχή κινήτρων για αναπαλαιώσεις & εξωραΐσεις κτιρίων σε κεντρικά σημεία των πόλεων & τουριστικές περιοχές.
Ελληνική Λύση: Πρώτα η Ελλάδα

loading...