Πρόεδρος ΚΙΕΦ: Είμαστε ένα τουρκικό κόμμα- Υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη (VIDEO)

Η πλειονότητα του εκλογικού ελληνικού χάρτη μετά τις ευρωεκλογές είχε μπλε χρώμα και λίγο ροζ, ωστόσο αυτό που ξεχώριζε ήταν το γκρι της Ροδόπης και της Ξάνθης, εκεί όπου το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) βγήκε πρώτο σε ψήφους με ποσοστά 38% και 25% αντίστοιχα.

Η πρόεδρος του κόμματος, Τσιγδεμ  Ασαφογλου, μίλησε στην κάμερα του OPEN TV και χαρακτήρισε το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα», ενώ ζήτησε αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητας της μειονότητας. Μάλιστα, όπως λέει και η ίδια είναι Τουρκάλα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και τονίζει στη συνέχεια πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τα όσα έχει πει, η Τσιγδέμ Ασάφογλου ανέφερε ότι η πατρίδα της είναι η Ελλάδα, αλλά η «μητέρα πατρίδα της είναι η Τουρκία» και όπως εξηγεί εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα η οποία είναι και «εθνική (τουρκική) και θρησκευτική».

Όπως εξηγούν Έλληνες καθηγητές, το ΚΙΕΦ έχει στραμμένες τις «κεραίες» του στην Άγκυρα και προβάλλει τις τουρκικές διεκδικήσεις στην περιοχή.

Αντανακλά, μάλιστα, μια ευρύτερη στρατηγική της Τουρκίας η οποία στόχο την εργαλειοποίηση και στην εκμετάλλευση των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε όλα τα Βαλκάνια ως εργαλείο αύξησης της τουρκικής επιρροής στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο πως για την νίκη του ΚΙΕΦ στην Δυτική Θράκη εξέδωσε και τηλεγράφημα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τονίζοντας πως «το κόμμα συγκέντρωσε την υποστήριξη της τουρκικής εθνότητας που ζει στην περιοχή».

loading...

4 thoughts on “Πρόεδρος ΚΙΕΦ: Είμαστε ένα τουρκικό κόμμα- Υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη (VIDEO)

  1. ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΟΙ….ΑΙΜΟΧΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε Λ Λ Α Δ Α

  2. ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

    ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  3. Πίσω στην Τουρκία λοιπόν και γρηγορα. Αρκετά με τους τουρκοσπορους.
    Να κλείσει τώρα το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή που έχει γίνει σφηκοφωλιά Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ.

  4. BΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΟΡΔΟΦΥΛΑ ΟΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΡΙΟΛΑ ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΙΣΑ….ΑΠΕΛΛΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..

Comments are closed.