Επιβεβαίωση – Κ.Παναγοπούλου: “Ναι ο Α. Tσίπρας φιλοξενήθηκε στο σκάφος μας”

Σε δήλωσή της στο protothema.gr η Κατερίνα Παναγοπούλου χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του pronews.gr ότι ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας. 

Η κυρία Παναγοπούλου επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το σκάφος «Odyssey» του συζύγου της, δίνει τη δική της εκδοχή για το πώς διέρρευσαν οι φωτογραφίες και ερμηνεύει την κίνηση του τεθνεώτος συζύγου της να διαθέσει την πολυτελή θαλαμηγού στον Αλέξη Τσίπρα, τη σύντροφό του Περιστέρα και τα δύο παιδιά τους λέγοντας ότι ο Περικλής Παναγόπουλος έβλεπε τον Αλέξη Τσίπρα «κουρασμένο».

«Αυτοί που τα λένε αυτά δεν κάνουν διακοπές;» αναρωτήθηκε η κυρία Παναγοπούλου ξεκινώντας τη συζήτησή της με τον Δημήτρη Πώποτα και την Άρια Καλύβα. Στο ερώτημα των δημοσιογράφων: «Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι», η Κατερίνα Παναγόπουλου απαντά: «Δεν ήταν λίγες ημέρες μετά. Ήταν πολύ καιρό μετά».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνομιλίας της Κατερίνας Παναγοπούλου με το protothema.gr:

Ερ. Τελικά ποια είναι η αλήθεια;

“Η αλήθεια είναι οτι το σκάφος ανήκε στο σύζυγο μου. Τον Περικλή τον Παναγόπουλο. Ο οποίος και με διαπλοκή δεν είχε σχέση. Ήταν ένα όνομα ιερό. Αν μιλάνε για ελίτ ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, ναι ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ αλλά ενός άλλου είδους. Ηθικής ελίτ πατριάρχης της ναυτιλίας που έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους. Με οξυδέρκεια και ευθεία κρίση. Και ο Περικλής Παναγόπουλος όπως και εγώ είχαμε μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη τον Τσίπρα και πολύ μεγάλη συμπάθεια. Προσωπικά με συνδέει συνεργασία τριών ετών, τρία χρόνια είμαι εκεί και συνεργάζομαι στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας. Αυτό όμως ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος προακλογικά και ποιους εξυπηρετεί; Δεν είναι λίγο γελοίο;”

Ερ. Έχετε λοιπόν αναλάβει καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γραμματεία του πρωθυπουργού.

Αυτό έγινε πολύ καιρό. Αλλά επί τρία χρόνια είμαι συνεργάτης του για το θέμα της διασποράς. Απλώς έγινε μια αξιοποίηση της σχέση μου με τον απόδημο ελληνισμό. Όποιοσδήποτε και να μου το ζητούσε θα το έκανα. Πόσο μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανήκει στο φιλικό μου περιβάλλον και το δικό μου και του εκλιπόντος συζύγου μου.

Ερ. Τον γνωρίζετε χρόνια;

Βεβαίως τον γνωρίζω και τρία χρόνια συνεργάζομαι.

Ερ. Οπότε θεωρείτε λογικό μια σχέση συνεργασίας…

Φυσικά είναι λογικό ένας πρωθυπουργός να ξεκουραστεί μια εβδομάδα. Το σκάφος δεν ήταν δικό μου. Ήταν του συζύγου μου. Ο σύζυγος μου ήταν άρρωστος όλο αυτό το διάστημα μέχρι και που έφυγε στις 5 Φεβρουαρίου. Αλλά από την εκτίμηση που του είχε, μάλιστα τον είχε επισκεφθεί και όταν ήταν άρρωστος, κατανοούμε όλοι τα προβλήματα τα οποία τα ρίχνουμε στον εκάστοτε που κυβερνά, αλλά κάπου να υπάρχει μια ηθική από αυτούς που κρίνουν να είναι πρώτα κρινόμενοι. Γιατί ο μη αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Και όπως επίσης μην τολμήσει κανείς να ξαναπεί για τον Παναγόπουλο. Είναι ντροπή γιατί έγραψαν. Και είναι ντροπή.

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές του κ. Τσίπρα;

Δεν το γνωρίζω. Ο άνδρας μου έπαιζε με τον θάνατο. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Του είχε δώσει το σκάφος για να κάνει διακοπές και εγω ήμουν δίπλα σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Και πέθανε τελικά μετά από μήνες. Τον κράτούσα στη ζωή.

Ερ. Εσείς δηλαδή δεν ήσασταν παρόντες;

Ο σύζυγος μου κανόνισε να είναι κάποιοι από το προσωπικό και πιθανότατα κάποιος από αυτούς πούλησε έναντι χρημάτων μια φωτογραφία κλεμμένη, μια φωτογραφία κλεμμένη γελοία. Ούτε ασχολούμαι με αυτό, ούτε με ενδιαφέρει. Ο καθένας με το ήθος και την ποιότητα του. Αλλά επαναλαμβάνω ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστέι για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω να το κάνω όπως θα το έκανα σε οποιονδήποτε άνθρωπο που θεωρώ φίλο μου. Και είναι φίλος ο Αλέξης ο Τσίπρας.

Ερ. Δηλαδή λέτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Πρόβλημα να υπάρξει σε τι;

Ερ. Κάποιες φορές το ζήτημα είναι ηθικό…

Φυσικά και είναι ηθικό

Ερ. Είχε προηγηθεί η τραγωδία στο Μάτι….

Η τραγωδία στο Μάτι βρήκε πολλούς κυρίους να κάνουν μπάνιο σε θάλασσες. Από αυτούς που επιτίθενται αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι υποκρισίες. Είναι μια άθλια κατάσταση που γίνεται για προεκλογικούς λόγους και καλό είναι να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας γιατί κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από αυτό που μας πτώχευσε. Είναι ντροπή. Δεν δέχομαι σαν Ελληνίδα τέτοια πολιτική λάσπη. Είναι ντροπή.

Ερ. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε το Odyssey για τις καλοκαιρινές του διακοπές; Το ζήτησε ο ίδιος; Το πρότεινε κάποιος;

Ποτέ! Ο σύζυγος μου του το πρότεινε για να ξεκουραστεί γιατί τον έβλεπε κουρασμένο. Τον εκτιμούσε σας λέω πάρα πολύ και τον εμπιστευόταν και τον σεβόταν.

Ερ. Κάνει πάντως εντύπωση αυτό διότι η Αριστερά βρίσκεται απέναντι από την αστική τάξη και τη λεγόμενη πλουτοκρατία

Ο σύζυγος μου ήταν ένας διεθνής ‘άνθρωπος ένας Έλληνας και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά αυτά είναι για τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι ντροπή. Καίγεται η Ελλάδα και ασχολούμαστε με τρίχες.

Ερ. Σας μίλησε για την περίοδο του Ματιού ο πρωθυπουργός;

Δεν νομίζω να περιμένετε από εμένα να κάνω δηλώσεις για αυτό. Δεν με αφορά αυτό το θέμα εμένα. Με ρωτήσατε κάτι σας είπα και από εκεί και πέρα ο σύζυγος μου είχε την επιθυμία να δει τον πρωθυπουργό ο οποίος αγωνίστηκε πολύ σκληρά έναντι όλου αυτού που γίνεται, να ξεκουραστεί σαν να ήταν παιδί του.

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές;

Δεν το θυμάμαι. Δεν ήμουν εκεί. Ήμουν δίπλα στον  σύζυγο μου στο κρεβάτι που ήταν άρρωστος.

Ερ. Είχε ξαναχρησιμοποιήσει το σκάφος;

Ποτέ. Και αν μου το ξαναγύρευε κανείς θα του το έδινα με μεγάλη χαρά αν ήταν φίλος μου. Και εσείς αν το χρειαστείτε στις διακοπές σας, στη διάθεση σας. Διότι και εσείς κουράζεστε προεκλογικά πολύ. Και πιστεύω ότι θα σεβαστείτε ότι σας είπα ακριβώς. Και κάπου πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μικρότητες οι μικροκομματικές διαφορές. Δεν είμαστε ποδοσφαιρικές ομάδες. Είμαστε πολίτες και έχουμε ευθύνη να σώσουμε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Ερ. Πιστεύετε – με το χέρι στην καρδιά – ότι ο κ. Τσίπρας θα σώσει τον τόπο;

Εγώ πιστεύω ότι είναι ικανότατος να σώσει τον τόπο και τον έσωσε. Απο εκεί που τον οδήγησαν ‘άλλοι οι οποίοι κάνουν κριτική. Και δεν θα ήμουν εκεί. Δεν θα συνεργαζόμουν. Αν δεν τον πίστευα… Αυτή είναι η αλήθεια και σας μεταφέρω ακριβώς το τι γίνεται.

pronews.gr/

loading...

4 thoughts on “Επιβεβαίωση – Κ.Παναγοπούλου: “Ναι ο Α. Tσίπρας φιλοξενήθηκε στο σκάφος μας”

  1. Το γουρλό με την "ελίτ" και ο κωλοτούμπας με την "ηθική ελίτ" ! Με την "σαρσέμικη ελίτ" δεν είναι τελικά κανείς;

  2. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ! ΡΩΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ… ΜΑ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ? ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ! ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΠΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΠΡΟΙ ΕΙΣΤΕ? ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ???

  3. Παιδί φτωχής οικογένειας, όπως και οι περισσότεροι σημερινοί υπουργοί,
    από μικρός στην βιοπάλη, εργάστηκε σκληρά.
    Με μεγάλη προσφορά στην οικονομία και την πατρίδα.
    Ο σοφός λαός μας τον εξέλεξε πρωθυπουργό.

    Έντιμος, ικανός, πατριώτης, κτυπά το σάπιο πολιτικό σύστημα, την διαπλοκή και την διαφθορά.

    Ό,τι υποσχέθηκε το πραγματοποίησε.
    Άνεργοι, μισθωτοί, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι θα τον ξαναψηφίσουν.

  4. ΤΑ ΠΟΥΡΑ ΠΟΥ ΦΟΥΜΑΡΙΖΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΑΒΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ''ΠΑΚΕΤΟ''ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΜΑΝΔΑΜ?

Comments are closed.