SoftBank: Ετοιμάζει και δεύτερο τεχνολογικό fund 100 δισ. δολ.

Το ποσό των 100 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να συγκεντρώσει ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank προκειμένου να δημιουργήσει δεύτερο μεγάλο fund για επενδύσεις στο χώρο της τεχνολογίας. Ο Μασαγιόσι Σον έχει ήδη αρχίσει να προσεγγίζει επενδυτές.

Το πρώτο τεχνολογικό fund της εταιρείας, γνωστό ως Vision Fund, έχει επίσης αντλήσει το ποσό των 100 δισ. δολάρια με τον Σον να έχει επισημάνει ότι ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για εξαγορά μεριδίων σε start ups, που έχουν αξία 1 δισ. δολ. ή μεγαλύτερη.

«Αρκετοί επενδυτές ανά τον κόσμο μας λένε πως θέλουν οπωσδήποτε να συμμετέχουν στο Vision Fund 2. Θα το ιδρύσουμε πολύ σύντομα» είπε σε συνέντευξή Τύπου, που παραχώρησε ο Ιάπωνας επιχειρηματίας στο Τόκιο.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα βρίσκονται εκπρόσωποι funds από διάφορές χώρες του κόσμου για να συζητήσουν με την SoftBank και να μάθουν περισσότερα για το δεύτερο φιλόδοξο εγχείρημα.

Σημειώνεται ότι η Softbank σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ εξετάζει και το ενδεχόμενο αρχικής δημόσιας εγγραφής του πρώτου Vision Fund, του οποίου τα επενδυτικά κέρδη τριπλασιάστηκαν κατά τη χρήση, που έληξε τον Μάρτιο.

naftemporiki.gr 

loading...