Υπόθεση Novartis: Ο διαφημιστής και οι 400 χιλιάδες ευρώ


Μεταξύ αυτών είναι μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ο εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας που φέρεται να ξέπλενε χρήμα για τη φαρμακοβιομηχανία.Όλοι έδωσαν εξηγήσεις δια υπομνημάτων και πλέον η Εισαγγελία αφού τα μελετήσει, θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Ο εμπλεκόμενος διαφημιστής κατέθεσε υπόμνημα δια του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται μια σημαντική αποκάλυψη. Συγκεκριμένα, φέρεται να παραδέχτηκε πως επέστρεψε περί τις 400.000 ευρώ σε πρόσωπο της Novartis, το οποίο είχε ρόλο στη διανομή του διαφημιστικού «πακέτου» της φαρμακευτικής εταιρείας.

Το 2009, το πρόσωπο αυτό ισχυρίζεται ότι του είπε πως θα του δίνει διαφήμιση από την εταιρεία, αλλά θα επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στον ίδιο. Όπως φέρεται να καταθέτει μάλιστα ο διαφημιστής αντελήφθην ότι τα χρήματα θα κατέληγαν στο στέλεχος, εν αγνοία της εταιρείας, και ισχυρίζεται μάλιστα πως ουδέποτε του μεταφέρθηκε οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπα. Υπολόγισε μάλιστα το ποσό που επέστρεψε μέσα σε μια – περίπου- πενταετία στις 400.000 ευρώ. Όπως είπε:

Δεν υπάρχει καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis
Πως οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιρειών
Πως δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές
Πως όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε στη Novartis.
Φέρεται μάλιστα να προσκόμισε τα τιμολόγια. Κατέθεσε δε πως μπήκε σε αυτή τη διαδικασία για να εξασφαλίσει περισσότερη δουλειά για την εταιρεία του. Όσον αφορά στον Κωνσταντίνο Φρουζή φέρεται να κατέθεσε πως ουδέποτε ήρθε σε επαφή ή συναλλαγή μαζί του.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :