Τσίπρας: Δεν έχω κάτι να κρύψω για το σκάφος, δεν φιλοξενήθηκα στο Noor 1 (VIDEO)

Ο Τσίπρας μίλησε για τις χλιδάτες διακοπές του και το «επταήμερο» του Μητσοτάκη

Οι «χλιδάτες» διακοπές του Τσίπρα στο σκάφος και οι «επτά μέρες εργασίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τα κεντρικα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Οι διακοπές στο σκάφος

Σχετικά με τις διακοπές στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου ανέφερε ότι «δεν έχει να κρύψει τίποτα», ενώ τόνισε ότι η είδηση γράφτηκε «σε Μέσο Ενημέρωσης του Μαρινάκη» αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκοπός ήταν η υπονόμευσή του.

Σχολιάζοντας την «σιωπή» του Μαξίμου γύρω από την είδηση τόνισε ότι «δεν είχε λόγο να το διαψεύσει».

«Είχα το δικαίωμα, να κρατήσω για μένα τις προσωπικές μου στιγμές και τα παιδια μου, δεν έχω βγάλει ποτέ στα σόσιαλ μίντια, θέλω να τα κρατήσω έξω τα παιδια μου, ναι δεν το αρνήθηκα, δεν έχω να κρύψω κάτι. Μάλιστα αναφερόμενος στο φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας είπε πως είναι στο όριο της νομιμότητας, καθώς πρόκειται για υποκλαπείσες φωτογραφίες, που παραπέμπουν σε παρακρατικές μεθόδους.

«Δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινακη ούτε στο Noor 1. Δεν έχω κουμπάρο υπόδικο για πολλές εγκληματικές υποθέσεις, διωκόμενο για διακινηση ναρκωτικων, που έχει εφτά εφημεριδες και έναν τηλεοπτικό σταθμό και ασκεί τοξική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση» υποστήριξε.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ακόμα ότι φιλοξενήθηκε «σε σκάφος μιας συνεργάτιδάς του» και ότι «έχει το δικαίωμα για οικογενειακές και προσωπικές στιγμές», παρόλο που ο κώδικας δεοντολογίας των βουλευτών απαγορεύσει δώρα άνω των 200 ευρώ.

Παράλληλα, την ώρα που έχουν αρχίσει να ακούγονται πληροφορίες για ανάλογες διακοπές στελεχών του, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη» και ότι «δεν το γνωρίζει, γιατί δεν τον αφορά η προσωπική ζωή των υπουργών του».

«Οι επτά ημέρες εργασίας» του Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε ακόμα στον Κυριάκο Μητοστάκη σχετικά με τα όσα ανέφερε χθες για την αλλαγή του εργασιακού πλαισίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλαiκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και το οκτάωρο. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια».

Μόνιμα τα μέτρα

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα». Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: «είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε, ανέφερε επίσης και πρόσθεσε σχετικά με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τον πατέρα του: «Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ.Μητσοτάκης στην Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου. Είναι αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του κ.Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

loading...

2 thoughts on “Τσίπρας: Δεν έχω κάτι να κρύψω για το σκάφος, δεν φιλοξενήθηκα στο Noor 1 (VIDEO)

  1. Oλα θα γινουν στην ωρα τους ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΗΣΥΧΑΣΕ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΠΑΛΑ…ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ……ΣΩΠΑ ΠΑΚΟΤΙΝΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΝΙΑ…

  2. ΤΡΩΕΙ ΜΠΑΝΑΝΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑΞΙ

Comments are closed.