Απο τους Δούκες του Χάζαρντ στον Κινηματογράφο Majestic


The Dukes of Hazzard (1981) 

Η σειρά οι Δούκες του Χάζαρντ μεγάλωσε πολλά παιδιά από εμάς διότι είχε διάρκεια 7 ολόκληρες τηλεοπτικές σαιζόν, ενώ ταυτόχρονα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.


Για 147 ολόκληρα επεισόδια μέσα από μια σειρά η οποία ήταν περιπέτεια και κωμωδία διδαχτήκαμε με πολύ ευχάριστο τρόπο το ιερότατο αξίωμα του Αριστοκλή.

Άξιος τιμής σε μια πόλη είναι όποιος δεν αδικεί. Όμως όλα τα αξιώματα και τις τιμές μιας πόλεως της αξίζουν όλοι όσοι σταματουν τις αδικίες (Αριστοκλής Νόμοι).

Όλες οι αδικίες στην πολιτεία του Χάζαρντ γίνονταν από τον επίτροπο Μπός Χόγκ και τον Σερίφη Ρόσκο Π. Κολτρέιν .

Αυτοί οι δυό προσπαθούσαν κατά κύριο λόγο με πλεκτάνες τις οποίες έστηναν σε βάρος των Ντιούκς να καλύψουν τις δικές τους απάτες και κομπίνες. Άλλες φορές το κίνητρο ήταν διπλό.

Αφενός ήθελαν να καλυφθούν για τις παρανομίες, αφετέρου όταν τους εξαπατούσαν οι απατεώνες με τους οποίους συνεργαζόταν ένεκα ότι δεν ήταν ικανοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, αναγκάζονταν να εμπλέξουν στις βρωμοδουλειές τους Ντιούκς.

Οι Ντιούκς πάντοτε με πολύ κόπο, αλλά και πολλές φορές διατρέχοντας κινδύνους κατάφερναν πάντοτε να αποδείξουν την αθωότητά τους πιάνοντας τους αληθινούς εγκληματίες και απατεώνες.

Επίσης πάντοτε η οικογένεια των Ντιούκς, βοηθούσε όποιον άλλο πολίτη του Χάζαρντ στον οποιο είχε γίνει αδικία από τον Μπός Χόγκ και τον Ρόσκο Π.Κολτρέιν.

Αγωνιζόταν όλα τα μέλη της οικογένειας με όλες τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν τους αδικημένους και για να αποδείξουν τις σκευωρίες που είχαν γίνει εις βαρος τους .

Ενδεικτικό της σειράς ήταν τι ακόμη και οι ίδιοι οι σκευωροί ,ο Μπός Χόγκ με τον Ρόσκο, όταν έβλεπαν ότι το είχαν παρακάνει με τις κομπίνες και τις απάτες τους ,κάποιες φορές αποκαθιστούσαν οι ίδιοι το δίκαιο και την τάξη .

Η σειρά Ντιούκς δεν είχε μόνο πολύ υψηλά ηθικά διδάγματα αλλά και πάρα πολύ γέλιο και περιπέτεια.

Είχαμε φλατ άουτ οδήγηση, μεγάλα άλματα και πολύ τρελλά κυνηγητά στους χωματόδρομους του Χάζαρντ. Τα κυνηγητά αυτά οδηγούσαν τις περισσότερες φορές τον σερίφη Ρόσκο και τους βοηθούς του μέσα στις λίμνες του Χάζαρντ.

Μάλιστα δυό φορές ο σερίφης Ρόσκο επειδή έχασε τον έλεγχο ανέβηκε με το αυτοκίνητό του επάνω σε δέντρο. Σε ένα από τα τρελλά κυνηγητά μεταξύ του σερίφη και των Ντιούκς η κατασταση ξέφυγε από κάθε όριο με αποτέλεσμα να περάσουν τα σύνορα της πολιτείας του Χάζαρντ.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέσα στην γειτονική πολιτεία όπου εκεί σερίφης ήταν ο Σπάϊκ Λούμις. Ο Σπάϊκ Λούμις ήταν αυστηρός, ενώ γινόταν αμείλικτος με τους παραβάτες του ορίου ταχύτητος και με όλους όσους μετέφεραν παράνομα ουίσκυ.

Την ώρα που είχαν περάσει οι Ντιούκς με τον Ρόσκο τα σύνορα της πολιτείας του Χάζαρντ και είχαν εισέλθει στην γειτονική πολιτεία έτυχε να έχει μπλόκο ο σερίφης Σπάϊκ Λούμις.

Οι Ντιούκς θα μπορέσουν να διαφύγουν από το μπλόκο του Λούμις όχι όμως και ο Ρόσκο. Η ποινή για όλους τους παραβάτες του ορίου ταχύτητας που επέβαλλε ο σερίφης Λούμις ήταν μονιμως η ίδια .

Με ένα τεράστιο καρφί ξερίζωνε τις πόρτες και τα καπό των αυτοκινήτων.

Όμως ο σερίφης Ρόσκο καθώς ήταν ανήμπορος να αντιδράσει απέναντι στον σκληροτράχηλο σερίφη ,παρακολουθούσε την καταστροφή του περιπολικού του ,κάνοντας το γνωστό του γέλιο που τον καθιέρωσε μέσα στις καρδιές πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου σε ηλικία 11 ετών που γέλασα μέχρι δακρύων.Ακόμη ποιός μπορεί να ξεχάσει την εξαδέρφη των Ντιούκς ,την Νταίζη που είχε κλέψει τις καρδιές όλων των εφήβων.

Εκείνη την εποχή στην έκτη δημοτικού είχαμε μια συμμαθήτρια την ωραία και γλυκειά Σοφία. 

Η Σοφία είχε ανάπτυξη κοριτσιού μεγαλύτερης ηλικίας, είχε πολύ ωραίο σώμα και το πρόσωπό της έμοιαζε ως ένα σημείο με την Κάθριν Μπάχ την εξαδέλφη των Ντιούκς.

Ο συμμαθητής μου ο Δημήτρης ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της.Το αποτέλεσμα ήταν από την έκτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου η Σοφία να αποτελεί το βασικό σημείο των αναφορών του. Κάθε μέρα μου μιλούσε για την Σοφία. 

Δεν θυμάμαι πόσες χιλιάδες φορές είχα ακούσει για εκείνη. Τον είχε ξετρελλάνει η εμφάνιση της κοπέλας. Εκτός από την μεγάλη ερωτική επιθυμία ήρθε και η Αμερικάνικη σειρά να ενισχύσει το πάθος του με το κορίτσι .

Τα κολλητά τζην της Σοφίας και τα μικρότερα σε μέγεθος μπικίνι στα χρόνια του λυκείου, είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο θαυμασμό και ενθουσιασμό στον Δημήτρη και σε όλα τα αγόρια.

Μέσα στα προσόντα της Σοφίας θα πρέπει να αναφέρω το ωραίο πρόσωπο και τα μαύρα μακριά μαλλιά.Επίσης είχε ένα ακόμη πάρα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα.
Χαμογελούσε αρκετά γλυκά σχεδόν όσο η Βασιλική.

Συνδύαζε το απόλυτο ,ωραίο σώμα,πρόσωπο και γλυκό αυθόρμητο χαμόγελο. Η γλυκειά Σοφία ήταν ένα από τα κορίτσια που με την παρουσία της και το ζεστό θηλυκό χαμόγελό της έκανε ωραιότερες τις ζωές μας.

Όσο αφορά εμένα προσωπικά με είχε κερδίσει η Βασιλική,
που ήταν ωραιότερη και χαμογελούσε ακόμη πιο γλυκά από την Σοφία.

Τα χρόνια περνούσαν. Μεγαλώνοντας και βλέποντας σε επανάληψη τους Ντιούκς διαπίστωσα ότι η Νταίζη δεν ήταν τόσο ωραία όσο φάνταζε στα παιδικά μου μάτια.
Κάνοντας μια σύγκριση μ την συμμαθήτριά μου την Σοφία που είχε τον ίδιο τύπο ,η Νταίζη (Κάθριν Μπάχ) υπολείπονταν καθως η Σοφία ήταν πολύ ανώτερη. 

Κάποτε οι Ελληνίδες ήταν οι ωραιότερες γυναίκες του κόσμου είτε από τις ωραιότερες.

Τα κορίτσια μας εκείνες τις εποχές είχαν φυσική ομορφιά ,ποτέ δεν έκαναν πλαστικές επεμβάσεις,ούτε μακιγιάρονταν πολύ κλπΠάνω από όλα είχαν φυσιολογική διάπλαση και αρχές.  
Εκείνη την δεκαετία ευχαριστούσα καθημερινά τον Χριστό, γιατί με άφησε να γεννηθώ Έλληνας μέσα στον παράδεισο με την πανέμορφη Ελληνική φύση .

Πάνω από όλα ευχαριστούσα τον Χριστό διότι μου επέτρεψε να γεννηθώ άνδρας στην ενδοξότερη χώρα του κόσμου και να βρίσκομαι ανάμεσα στις ωραιότερες γυναίκες της γης.
Ανθρωπιά αληθινοί αγνοί έρωτες και ομορφιά. Ειλικρινά για ένα πράγμα λυπάμαι τα νέα παιδιά. Ότι δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον αληθινό γνήσιο έρωτα που δεν έχει καμμιά σχέση με το σαρκικό σεξ. 

Δυστυχώς οι εποχές άλλαξαν .Τα παιδιά που αγαπάνε το πολύ γέλιο μπορεί να γίνουν καλοί άνθρωποι,μέσα από την σειρά που για 147 επεισόδια η οικογένεια των Ντιούκς διδάσκει την ηθική, την τιμιότητα και την δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχουν τέτοιες σειρές πλέον για παιδιά. Ότι υπάρχει σήμερα είναι για να τα διαφθείρει και να τα καταστρέφει .
Επίσης η σειρά είναι και για μεγάλους.
O πολυ γνωστος κωμικος Jim Carrey εχει παιξει σε παρα πολλες ξενες ταινιες. 

Εντουτοις για μια φορα στην ζωη του συμμετεχει σε μια πολυ σοβαρη-αξιολογη ταινια η οποια αξιζε ολα τα βραβεια Οσκαρ εκεινης της χρονιας. 

Δυστυχως για μια ακομη φορα επιβεβαιωθηκε οτι ολα αυτα τα βραβεια οπως τα κινηματογραφικα βραβεια οσκαρ ειναι απολυτως ελεγχομενα.


Για αυτο κατα περιοδους εχουμε τρομερες αδικιες στα εν λογω βραβεια.
 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ MAJESTIC

Ο Jim Carrey υποδυεται τον διασημο σεναριογραφο του Hollywood τον Πετερ Απλετον. Ο Απλετον κατοπιν καταγγελιας διωκεται ως κουμμουνιστης. Πως συνεβη αυτο ;
Ακολουθωντας ο Πετερ Απλετον μια ωραια γυναίκα κατα τα νεανικα του χρονια θα βρεθει σε μια συγκεντρωση αριστερων πολιτικων δυναμεων. 

Η ενεργεια του αυτη θα τον βαλει στην μαύρη λίστα της επιτροπης σχετικα με τις  μη Αμερικανικες Ενεργειες. 
 
Βρισκομαστε στην εποχη του Μακαρθισμου στην Αμερικη το 1951. Στην επιτροπη την οποια καλειται ο Απλετον να καταθέσει του ζητουν πιεστικα να καταδωσει ονοματα “συντρόφων” του.

Σε διαφορετικη περιπτωση του διεμηνυσαν οτι δεν θα ξαναβρει ποτε εργασια στο Hollywood. Εκεινος τα εχει χαμενα και δεν ειναι σε θεση να γινει καταδοτης αθωων ανθρωπων.
 
Μετα απο ολα αυτα θα τον εγκαταλειψει μεχρι και η φιλη του, συγχυσμενος και στεναχωρημενος θα ξεκινησει για μια βολτα με το αυτοκίνητό του. Κατα την διαρκεια αυτης της βολτας θα εχει ενα ασχημο ατύχημα καθως επεσε απο μια γεφυρα στην θαλασσα και το επομενο πρωι θα βρεθει σε μια ακτη εχοντας ολικη απωλεια μνημης. Δεν εφτανε ομως αυτο αλλα η κατασταση θα γινει ακομη πιο περιπλοκη εξαιτιας της ομοιοτητας του με εναν κατοικο της περιοχης. 
 
Οι κάτοικοι θα αναγνωρισουν τον Απλετον ως τον χαμενο στον πολεμο γιο του Harry Trimble και θα τον υποδεχτούν με τιμες ως ηρωα πολεμου.
 
Διωκομενος και στιγματισμενος ως κουμμουνιστης ο Πετερ Απλετον (Carrey) δεχεται την φροντιδα και την αγαπη μιας επαρχιακης πολης ως μεγαλος ηρωας που πολεμησε για την Αμερικη. Ο “πατερας” του Απλετον ειναι ιδιοκτητης του μοναδικου κινηματογραφου της επαρχιακης πολεως.

Στην πολη αυτη πλεον ο Πετερ Απλετον θα παρει την  θεση του σκοτωμενου στρατιωτη και τοπικου ηρωα του Λουκ για να ξεκινησει μια υπεροχη ζωη. Η πολη βρισκει τον χαμενο της ηρωα και ο Πετερ Απλετον ως Λουκ θα βρει μια ωραια κοπελα και ενα ονειρεμενο περιβαλλον διοτι ζει σε μια επαρχιακη πολη η οποια ειναι κτισμενη μεσα στην πανεμορφη Αμερικανικη φυση.

 
Πανω απο ολα ομως θα βρει καλους ανθρωπους οι οποιοι τον αγαπουν παρα πολυ. Ξεκινωντας την νεα του ζωη θα παρει την αποφαση μαζι με τον “πατερα” του να ξανανοιξουν τον κινηματογραφο Μajestic.
 
Στην προσπαθεια του αυτη θα βρει συμπαραστατες ολους τους κατοικους απο την επαρχιακη πολη οι οποιοι βοηθουν σε ολες τις επισκευες και σε οτι αλλο χρειαζεται για να ξανανοιξειτον ο κινηματογραφος.
Η βοηθεια των κατοικων ειναι αφιλοκερδος. 

Μοναδικες και πολυ ανεκτιμητες στιγμες ζωης οπου βλεπουμε την αγαπη, την φιλια, την ανθρωπια, την υποστηριξη και την δημιουργια σε ολους τους το μεγαλειο. Πολυ αγαπη και διαθεση για ζωη. 
Ενδιαμεσα ο Πετερ προσπαθει να ερθει κοντα με την κοπελα του με την οποια τους ειχε “χωρισει” ο πολεμος και η εξαφανιση του. Ανεπαναληπτες στιγμες ζωης του ζευγαριου στον Φαρο εξω απο την πολη.
Παρα την πολυ μεγαλη αγαπη και την θαλπωρη απο ολους τους κατοικους της πολης ο Πετερ Απλετον ειναι αδυνατον να θυμηθει το ποιος ειναι. 

Σε μια απο τις ταινιες απο τις πρωτες τις οποιες επαιξε ο επαρχιακος κινηματογραφος ετυχε να ειναι και η δικη του. Παρακολουθωντας την ταινια θα αρχισει να θυμαται τους διαλογους μεταξυ των ηθοποιων. 
 
Με αυτον τον τροπο θα επανελθει η μνημη του και θα θυμηθει οτι δεν ειναι ο τοπικος ηρωας πολεμου ο Λουκ αλλα ειναι ο γνωστος σεναριογραφος του Hollywood ο Πετερ Απλετον.

Απο το σημειο αυτο της ταινιας ξενινα το μεγελο ηθικο μεγαλειο. Απο εδω και περα μεχρι το τελος της ταινιας εχουμε την εφαρμογη ενος πολυ μεγαλου Πλατωνικου αξιωματος.

Αξιος τιμης σε μiα πολη ειναι οποιος δεν αδικεi. 
  
Όμως όλα τα αξιωματα και τiς τιμες μιας πολεως της αξiζουν οσοι σταματουν τiς αδικiες (Πλατων-Νομοι). 

Για να μην κανει κακο ο Απλετον στην υγεια του πολυ αρρωστου ηλικιωμενου τον οποιο νομιζε για πατερα του, δεν θα πει την αληθεια.
 
Ομως επειτα απο λιγο διαστημα θα τον ανακαλυψουν οι αρχες και θα του επιδωσουν κλιση ωστε να παρουσιαστει εκ νεου στην επιτροπη δεοντολογιας.
 
Η πολη ξαφνικα χανει την ζωντανια και τον μεγαλο ενθουσιασμο της ενω επικρατει θλιψη-απογοητευση απο τα πολυ αναπαντεχα νεα.
 
Κυριολεκτικα η απογοητευση αρκετων κατοικων της πολεως ειναι τεραστια, καθως καποιοι πιστευαν οτι ο Απλετον σκοπιμα τους εξαπατησε. Ο Π. Απλετον θα ξεκινησει για να παει να απολογηθει

Λιγο πρωτου να επιβιβαστει στην αμαξοστοιχια τον περιμενει ο πατερας της κοπελας του, για να του δωσει ενα γραμμα του πραγματικου Λουκ Τριμπλε, ενα μεταλειο πολεμου και ενα βιβλιο με τους νομους της Αμερικης. 
Κατα την δευτερη του απολογια για να εξαγνιστει απο τον κουμμουνισμο θα επρεπε να δωσει καποια ονοματα αλλων ατομων ως κουμμουνιστες αλλα και να πει οτι επιθυμουσε η επιτροπη. 
 
Ολο αυτο το διαστημα το οποιο ηταν αγνουμενος και με αμνησια ειχε αρχισει να αλλαζει ριζικα ο χαρακτηρας του.  Η ολοκληρωση αυτη θα γινει οταν ο Απλετον θα διαβασει το γραμμα του πραγματικου Λουκ προς την κοπελα του, που τωρα ηταν πλεον δικη του κοπελα. 
 

Οταν θα παρουσιαστει  στην αρμοδια επιτροπη θα ειναι πλεον ενας αλλος ανθρωπος.
 

Η παραμονη του στην μικρη επαρχιακη πολη, η παρα πολυ ζεστη-ανθρωπινη συμπεριφορα, η κοπελα αλλα και οι ενοχες που αισθανοταν για αυτη  την ατυχη καταληξη θα αλλαξουν πλεον την ζωη του.Καταλυτικο ρολο θα εχει η αναγνωση του γραμματος που θα διαβασει μεσα στο τρενο.

Παρα τις πολυ επιμονες και αυταρχικες προσπαθειες της επιτροπης η οποια συνεδριαζε σε δημοσια
ακορασηεκεινος ανεφερε οτι δεν ειχε ποτε πολιτικες πεποιθησεις.
Ο λογος που ακολουθησε αυτην την κοπελα που ηταν κουμμουνιστρια, στις συγκεντρωσεις ηταν διοτι την ηθελε για σεξ.
 
Στην συνεχεια της απολογια του ειπε οτι ποτε δεν ηταν γεναιος σαν τον Λουκ Τριμπλε και το μονον το οποιο ηθελε ολα αυτα τα χρονια ηταν να ζησει την ζωη του και να μην σκοτωθει.
 
Απευθυνομενος προς την επιτροπη θα αναφερει 
τα εξης :

Το θεμα δεν ειναι εαν ειμαι η οχι κουμμουνιστης. 
 
Eγω δεν ειμαι σαν τον Λουκ τον μεγαλο σκοτωμενο ηρωα της επαρχιακης πολεως Λουσον. Ο Απλετον εξεφρασε την απορια τι θα ελεγε στην επιτροπη εαν ζουσε ο νεκρος ηρωας πολεμου ο Λουκ ; 
 
Εαν ο Λουκ ηταν ζωντανος θα σας ελεγε οτι αυτη η Αμερικη η οποια εκπροσωπειται σε αυτην εδω την αιθουσα απο την επιτροπη δεν υπαρχει απολυτως καμια περιπτωση να ειναι η Αμερικη για την οποια πολεμησε και πεθανε εκεινος (Λουκ Τριμπλε).
 
Επισης θα σας ελεγε οτι η Αμερικη σας ειναι πολυ μικρη και πικροχολη, ομως η πραγματικη Αμερικη ειναι μεγαλη και δινει φωνη και δικαiωματα σε ολους τους Αμερικανους πολιτες.
 
Εσεις εδω στην επιτροπη ειπε ο Απλετον θα πρεπει να εξηγησετε στον Λουκ και σε ολους οσους πολεμησαν που ειναι η δικη τους, η πραγματικη Αμερικη. 

Στην συνεχεια θα βγαλει το μικρο βιβλιο με τους νομους και θα διαβασει οτι το κονγκρεσο με βαση του νομους Αμερικανικου συνταγματος θα πρεπει να σεβεται τα δικαιωματα των αμερικανων πολιτων. 
 
Το Αμερικανικο συνταγμα δεν το κανουν τα χαρτια αλλα οι ανθρωποι σαν τον Λουκ και ολα τα παιδια της επαρχιακης πολης Λουσον οι οποιοι πολεμησαν και πεθαναν για την Αμερικη.
 
Μετα απο αυτον τον μεγαλειωδη λογο αποθεωθηκε o Aπλετον απο ολους οσους βρισκοταν στην αιθουσα αλλα και ολους οσους παρακολουθουσαν ζωντανα απο την τηλεοραση.
 

Στην συνεχεια θα προσπαθησει να συνεχισει την παλαια του ζωη ως σεναριογραφος του Hollywood.

Ομως καταλαβε οτι πλεον αυτη η σαπια και αχαρη ζωη οτι δεν τον εκφραζει. Κυριολεκτικα ενιωθε να πνιγεται και να υποφερει παρα πολυ απο την επωνυμη ζωη και το life style του hollywood. 
 
Ολες αυτες οι καταστασεις, η σαπιλα τα παρασκηνια, η σεξουαλικη διαφθορα, τα οργια, η ψευτικη επωνυμια διαπιστωσε οτι δεν κανουν για εκεινον και οτι πανω απο ολα δεν ειναι το παν στην ζωη ενος ανθρωπου.
 
Καταλαβε  οτι ολα αυτα εκτος απο καταστροφικα δεν μπορουν να γεμισουν την ζωη ενος πραγματικου ανθρωπου. 


Ο Απλετον πνιγοταν ηθελε να ζησει μια πραγματικη-ανθρωπινη ζωη οπως το διατημα που εζησε στο Λουσον.

Ηθελε πραγματικους φιλους και μια γυναικα να τον αγαπα και να του χαμογελα αληθινα. Ειδε ξεκαθαρα πλεον οτι δεν μπορουν να δωσουν κανενα απολυτως νοημα στις ζωες των φυσιολογικων ανθρωπων τα χρηματα και η “δοξα”.
 
Κατα την διαρκεια μιας συναντησεως για ενα νεο σεναριο ο Πετερ Απλετον θα τα παρατησει ολα και θα σηκωθει να φυγει. 

Αντιληφθηκε οτι η ζωη στην φυση, διπλα σε καλους ανθρωπους, οπως και οι ζεστες αληθινες ανθρωπινες σχεσεις σε μια επαρχιακη πολη οπως αυτη την οποια εζησε για λιγο ειναι πιο πολυτιμες απο ολα τα πλουτη του κοσμου και ολες τις “δοξες”.
Προτιμησε λοιπον αντι για ενας πολυ διασημος σεναριαγραφος να ειναι ενας απλος ιδιοκτητης ενος επαρχιακου κινηματογραφου.

Ο Απλετον διοτι ειχε καλα στοιχεια στον χαρακτηρα του βρηκε την δυναμη να περασει στην αληθινη ζωη. Σε αυτο συνεβαλαν και οι νεοι του φιλοι.  
 
Κατα την επιστροφη του πλεον για μονιμη διαμονη στην επαρχιακη πολη θα τον υποδεχτουν ολοι οι κατοικοι με τιμες ηρωα. 
 
 Μοναδικες στιγμες ποιοτητας-ηθους για το πως ενας ανθρωπος ο οποιος δεν ειχε υψηλες αρχες μεσα απο την κατα συμπτωση γνωριμια του με τους κατοικους μιας επαρχιακης πολης θα αλλαξει για παντα την ζωη του και τις προτεραιοτηττες του.

Μην ξεχνατε οτι βρισκομαστε στο στος 1951 τοτε που ακομη δεν ειχαν αλλοιωθει ολοι οι Αμερικανοι.
 
Μεσα σε ολα τα προαναφερομενα συνυπολογιστε οτι σε αυτην την επαρχιακη πολη τον περιμενε να γυρισει μια κοπελα σοβαρη και ηθικη για να παντρευτουν. 

Ο νεοταξικος τροπος ζωης ειναι πολυ κενος και σαπιος. 

Αφηνει ολους τους ανθρωπους αδειους απο συναισθηματα και ηθικες αξιες. 

 
Οσοι το αντιληφθουν αυτο απομακρυνονται παρα πολυ γρηγορα απο αυτη την παρακμιακη κατασταση. 
Οταν φυγουν μεσα απο αυτην την σαπιλα τοτε γεμιζουν οι ψυχες τους αρμονια και ζωη με ολα τα μοναδικα ανθρωπινα συναισθηματα. 
 

 

 

Δυστυχως η συντριπτικη πλειοψηφια αυτην την εποχη αγεται και φερεται με βαση αυτα τα οποια θα καθορισει η νεοταξικη μοδα. Τα αποτελεσματα ειναι ολεθρια για το Ελληνικο εθνος.

Τους ανθρωπους δεν τους καταξιωνει η μοδα και το liefe style, αλλα η ηθικη και η παιδεια σε συνδυασμο με μια αυθεντικη ανιρωπινη ζωη.
Οι προσωπικες επιτυχιες δεν εχουν καμια ηθικη και πραγματικη αξια οταν επιτυγχανονται εις βαρος της οικονομικης-κοινωνικης ευημεριας των συνανθρωπων σου.

Ο Πητερ Απλερτον το καταλαβε αυτο και δεν εδωσε τα ονοματα που απαιτησαν απο την επιτροπη. 

Εαν το εκανε αυτο θα καταστρεφε τις ζωες αρκετων αθωων ανθρωπων.


ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

             Επικρατέειν ή Απόλλυσθαι

Γράφει ο Άγγελος Ευάγγελος Γιαννόπουλος
ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

         ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

loading...