Mέγαρα: Τσιγγάνος τα έκανε γυαλιά-καρφιά με ζημιές χιλιάδων ευρώ σε μηχανήματα

Ζημιές χιλιάδων ευρώ σε εγκαταστάσεις και μηχανήματα έκανε Ρομά στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, φωνάζοντας σε έξαλλη κατάσταση στους εμβρόντητους γιατρούς και νοσηλευτές, να … καλέσουν την αστυνομία για να τον συλλάβει.

Γυαλιά – καρφιά έκανε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων ένας νεαρός Ρομά, ο οποίος εισήλθε ξαφνικά την Παρασκευή το βράδυ 24/05, με άγριες διαθέσεις, αρχίζοντας να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του. Μέσα σε λίγα λεπτά και μπροστά στα μάτια του πανικόβλητου προσωπικού, ο νεαρός Ρομά κατόρθωσε να κατεβάσει όλες τις τζαμαρίες και να σπάσει ένα πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα, χιλιάδων ευρώ.

Ο εκτός ελέγχου άνδρας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είχε διαφορές με άλλους και μπήκε καταδιωκόμενος μέσα στο Κέντρο Υγείας για να βρει προστασία, απευθυνόμενος προς το προσωπικό, φώναζε «Δεν θα σας πειράξω, φωνάξτε την αστυνομία να με συλλάβει». Οπως και έγινε. Σε λίγα λεπτά ήρθε η αστυνομία, τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήματα της περιοχής.

«Ο Ρομά είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με άλλους και φοβόταν. ‘Ελεγε «δεν σας πειράζω εσάς, φωνάξτε την αστυνομία να έρθει να με πιάσει». Επεδίωκε δηλαδή, την προστασία της αστυνομίας. Εσπασε πόρτες, παράθυρα και έναν απινιδωτή», αναφέρει μιλώντας στο Iatropedia.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Οποσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία  (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι, αποτιμούν τις ζημιές που άφησε πίσω του ο Ρομά, σε περίπου 20.000 ευρώ.

Μ. Γιαννάκος: «Καμία μήνυση από την πλευρά του κράτους»

Σύμφωνα με καταγγελία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου, αυτό το πρωτοφανές περιστατικό αποδεικνύει και πάλι, την απουσία βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσει τη βία στη δημόσια υγεία:

«Για μια ακόμη φορά δεν υποβλήθηκε μήνυση από την πλευρά του κράτους και δυστυχώς η κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους δεν παίρνει μέτρα.  Καμία μηνυτήρια αναφορά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από τις διοικήσεις των μονάδων υγείας εις βάρος ταραξιών, προκειμένου να αναχαιτίσουν το κύμα αυτών των βίαιων επεισοδίων, εις βάρος του προσωπικού και της περιουσίας του Δημοσίου.

Το προσωπικό πανικοβλήθηκε κι αυτό που μένει σε όλους είναι ότι τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα. Το 70% των βίαιων επιθέσεων και κλοπών στα νοσοκομεία, γίνεται από Ρομά. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθέστατη αυτά που γίνονται», καταλήγει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

loading...

3 thoughts on “Mέγαρα: Τσιγγάνος τα έκανε γυαλιά-καρφιά με ζημιές χιλιάδων ευρώ σε μηχανήματα

  1. ΘΑ ΗΤΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!!!!!

  2. φέρτε κι άλλους συριζορομά!!!

    Μπέτυ ακούς;;;
    φώναξε τον αλέξη…

  3. ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ'' ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΥΦΤΙΚΟ ΚΟΠΡΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΗΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ??

Comments are closed.