Leon Degrelle: Χάσαμε εξ΄αιτίας του Mussolini. Επιτέθηκε αναίτια στην Ελλάδα, έδωσε αφορμή στους Άγγλους να μπούνε, και μας βρήκε ο χειμώνας!

Στις 22 Ιουνίου 1941, η Γερμανία εισέβαλε στη Ρωσία. Οι αρχικές νίκες ήταν γρήγορες αλλά μας κόστισαν.

Έζησα τον επικό αγώνα του ρωσικού μετώπου. Ήταν ένα τραγικός και ήταν ένα μαρτύριο. Τα ατελείωτα χιλιάδες μίλια των ρωσικών στέπων ήταν συντριπτικά. Έπρεπε να φτάσουμε στον Καύκασο με τα πόδια, πάντα κάτω από ακραίες συνθήκες. Το καλοκαίρι περπατούσαμε συχνά μέσα απο λάσπη ως το γόνατο, και το χειμώνα υπήρχε παγετός κάτω από μηδενικές θερμοκρασίες. Αλλά για μια διαφορά λίγων ημερών, ο Χίτλερ θα είχε κερδίσει τον πόλεμο στη Ρωσία το 1941.

Πριν από τη Μάχη της Μόσχας, κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να νικήσει τον Σοβιετικό Στρατό και είχε πάρει τεράστιο αριθμό κρατουμένων.

Η ομάδα ανδρών του στρατηγού Guderian, που είχε περικυκλώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο σοβιετικά στρατεύματα κοντά στο Κίεβο, είχε φθάσει στη Μόσχα μέχρι τις γραμμές του τραμ της πόλης. Τότε ξαφνικά ήρθε ένας απίστευτος παγετός: 40, 42, 50 βαθμοί Κελσίου κάτω από το μηδέν!

Αυτό σήμαινε όχι μόνο ότι οι άντρες πάγωσαν, αλλά και όλα τα οχήματα πάγωσαν επί τόπου. Δεν θα μπορούσαν να κινηθούν οι δεξαμενές. Η λάσπη είχε παγώσει σε ένα συμπαγές στρώμα πάγου, ύψους μισού μέτρου, που πήγαινε μέχρι τις επρίστριες των τανκς.

Σε 24 ώρες όλα τα σχέδια μας και η τακτική μας αντιστράφηκαν. Τότε οι μάζες των δυνάμεων της Σιβηρίας που έφεραν πίσω από τη Ρωσική Άπω Ανατολή ρίχτηκαν εναντίον των Γερμανών.

Αυτές οι λίγες μοιραίες ημέρες παγετού, που έκαναν τη διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας, οφείλονταν στην καθυστέρηση που προκάλεσε η ιταλική εκστρατεία στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 1940.

Ο Μουσολίνι ζηλεύε τις επιτυχίες του Χίτλερ. Ήταν μια βαθιά και σιωπηρή ζήλια. Ήμουν φίλος του Μουσολίνι. Τον ήξερα καλά.

Ήταν ένας αξιοθαύμαχος άνθρωπος, αλλά η Ευρώπη δεν τον απασχολούσε πολύ. Δεν ήθελε να είναι θεατής, βλέποντας τον Χίτλερ να κερδίζει παντού. Ένιωθε υποχρεωμένος να κάνει κάτι ο ίδιος και γρήγορα. Παρορμητικά, ξεκίνησε μια παράλογη επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Τα στρατεύματά του νικήθηκαν αμέσως. Αλλά έδωσε στους Βρετανούς μια δικαιολογία για να εισβάλουν στην Ελλάδα, η οποία μέχρι τότε δεν είχε εμπλακεί στον πόλεμο.

Από την Ελλάδα οι Βρετανοί θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν τα ρουμανικές πετρελαιοπηγές, οι οποία ήταν ζωτικής σημασίας για την πολεμική προσπάθεια της Γερμανίας.

Η Ελλάδα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να φράξουν τα γερμανικά στρατεύματα στο δρόμο προς τη Ρωσία.

Ο Χίτλερ αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την απειλή προληπτικά.

Έπρεπε να χάσει πέντε εβδομάδες στα Βαλκάνια. Οι νίκες του υπήρξαν ένα απίστευτο υλικοτεχνικό επίτευγμα, αλλά καθυστέρησαν την έναρξη της ρωσικής εκστρατείας κατά πέντε κρίσιμες εβδομάδες.

Εάν ο Χίτλερ μπόρούσε να ξεκινήσει την εκστρατεία εγκαίρως, όπως είχε προγραμματιστεί, θα είχε εισέλθει στη Μόσχα πέντε εβδομάδες νωρίτερα, το φθινόπωρο όταν το έδαφος ήταν ακόμα ξηρό. Ο πόλεμος θα είχε τελειώσει, και η Σοβιετική Ένωση θα ήταν παρελθόν.

Η ομιλιά του αυτή υπάρχει και στο βιβλίο:

The Story of the Waffen SS του Βέλγου ηγέτη του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος REX, Leon Degrelle

Σελίδα 32 – 32

https://grothia.gr/

loading...