Όλοι κατά των λογοκριτών του διαδικτύου: Κινείται η Δικαιοσύνη κατά των Ellinika Hoaxes
Τα Ellinika Hoaxes, υποστήριξαν και μάλιστα έκαναν και σχετική αναφορά στο Facebook, ότι ήταν δήθεν ψευδής η πληροφορία που μετέδωσε το pronews.gr και το documentonews στις 7 Μαΐου: «Ότι δόθηκε εντολή στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» να αποπλεύσει από την Κροατία μαζί με τα 6 αντιτορπιλικά συνοδείας του με προορισμό τη βάση της Σούδας στην Κρήτη».

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η ιστοσελίδα Documento αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά κατά της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes.

Σημειώνεται επίσης ότι o Λευτέρης Κρέτσος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με την ανάθεση από το Facebook στα Ellinika Hoaxes του ελέγχου των fake news σκοπεύει να το φτάσει μέχρι τέλους.

«Μας προξενεί εντύπωση πώς ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός της Facebook αποφάσισε να αναθέσει το έργο του θεματοφύλακα της αλήθειας των ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο σε μια εταιρεία που δεν έχει την ίδια εξειδίκευση και εμπειρία με τους αντίστοιχους συνεργάτες της Facebook σε άλλες χώρες, όπως το AFP και το Associated Press», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Λευτέρης Κρέτσος στο EURACTIV.com.

Ο Έλληνας υφυπουργός ΨΗΠΤΕ εξέφρασε αμφιβολίες ακόμα και για τη χρηματοδότησή τους μια και αλλού λένε πως είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αλλού κερδοσκοπικός.

«Στις 22 Μαΐου το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ θα επικεντρωθεί στην παραπληροφόρηση [...] Σχεδιάζω να θέσω το θέμα, αν δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Δεν θέλουμε να αναλάβουν αυτό τον ρόλο η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ή το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όμως δεν έχουμε άραγε σ' αυτή τη χώρα σοβαρούς δημοσιογράφους και αναλυτές, πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα;» διερωτήθηκε ο Λευτέρης Κρέτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :