Eπίθεση ΑΚΡ προς Α.Τσίπρα: «Ας αποκαταστήσει πρώτα την ελληνική οικονομία πριν απειλήσει με κυρώσεις» – Εκτός ορίων η Άγκυρα

Κλιμακώνεται ο ελληνοτουρκικός «πόλεμος» και σε διπλωματικό επίπεδο, με άμεση επίθεση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Η προσωπική επίθεση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό αποτελεί μια ακόμα πρωτοφανή πρόκληση από την Άγκυρα, μέρος του ευρύτερου σχεδίου ψυχολογικών επιχειρήσεων, εξουθένωσης και εξευτελισμού της χώρας μας.

Τούρκος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης και μέλος του κόμματος AKP του Ερντογάν δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «αντί να προσπαθεί να απειλήσει με κυρώσεις» θα πρέπει «να αποκαταστήσει την ελληνική οικονομία».

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα για «οικονομικές κυρώσεις» σε βάρος της Τουρκίας, ο Γιλντιρίμ Τουγρούλ Τουρκές, μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

«Δυστυχώς, έννοιες όπως νόμος, διεθνείς σχέσεις, γνώση του τι επιτρέπεται, σταδιακά χάνουν το νόημά τους στη διεθνή σκηνή. Και αυτή η δήλωση είναι συνέπεια αυτού», δήλωσε ο Γιλντιρίμ Τουγρούλ Τουρκές, μιλώντας στο Sputnik Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας τη Δευτέρα, στον Alpha, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι «εάν συνεχίσει, στις επόμενες Συνόδους της Ε.Ε. θα υπάρξουν κυρώσεις οικονομικές».

Αναφερθείς στις κινήσεις της Τουρκίας αναφορικά με την κυπριακή ΑΟΖ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως η Άγκυρα κρατά αλλοπρόσαλλη στάση και πως «μονομερείς ενέργειες εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου δεν θα γίνουν ανεκτές». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ άλλοτε τόσο ισχυρή στήριξη και συμμαχίες.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα σοβαρό κράτος, δεν κάνει τίποτα που δεν έχει νομική βάση. Εάν ερευνώνται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία αυτή έχει αναγκαστικά νομική βάση», υπογράμμισε ο Γιλντιρίμ Τουγρούλ Τουρκές.

Ο Τούρκος πολιτικός πρόσθεσε, μάλιστα, ότι λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται «ενδιαφέρουσα» η απειλή οικονομικών κυρώσεων.

«Είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε μια τέτοια δήλωση από τον αρχηγό της χώρας που στηρίζεται στην Ε.Ε. και ελπίζει ότι θα ευνοηθεί. Ποιος θα επιβάλει κυρώσεις; Ο Τσίπρας, αντί να προσπαθεί να απειλήσει για κυρώσεις μαζί με άλλους, καλύτερα να αποκαταστήσει την οικονομία της δικής του χώρας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ Τουγρούλ Τουρκές.

loading...