ΣΥΡΙΖΑdrama: Το… τερμάτισε ο Φλαμπουράρης με τους «ψηφοφόρους που δεν έχουν αντιληφθεί τι έκαναν»

Στο στόχαστρο Τσακαλώτος και 53 για τα επιδόματα, ο  Σκουρλέτης και οι… ψηφοφόροι
Μανιάτικο το κρατάει στους… ψηφοφόρους για το «μαύρο» που του έριξαν την περασμένη Κυριακή
ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ηγετικά στελέχη του οποίου επιδίδονται όλο και περισσότερο σε δύο «σπορ» αυτές τις μέρες: από τη μία καρφώνει ο ένας τον άλλο για τα αίτια της ήττας και από την άλλη επιμένουν να ρίχνουν τις ευθύνες στους πολίτες, που δεν κατανόησαν, λέει, το έργο της κυβέρνησης.

Την τελευταία αυτή θεωρία την πήγε σε άλλο επίπεδο, κοινώς την «τερμάτισε», ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αποκαλύπτοντας άθελά του τον γυάλινο κόσμο στον οποίο ζουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα δεν περιορίστηκε όπως άλλοι στην άποψη ότι οι «τα θετικά μέτρα δεν αξιολογήθηκαν όσο έπρεπε» από τους πολίτες, αλλά έβγαλε εντελώς κουτούς τους ψηφοφόρους, ισχυριζόμενος ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι έκαναν την περασμένη Κυριακή και πως ίσως δεν ήθελαν να οδηγήσουν με τις επιλογές τους σε νίκη της ΝΔ – η τέλεια παράκρουση σε ρεσιτάλ του κ. Φλαμπουράρη εν ολίγοις!

Ο υπουργός Επικρατείας πάντως έκανε κι αυτός μία παραδοχή σχετικά με το εάν είχε γνώση το Μαξίμου για την ήττα που έρχονταν ή τελούσαν όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού σε άγνοια. «Γνωρίζαμε πως υπάρχει διαφορά, όχι όμως το μέγεθος» διαψεύδοντας όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ διέδιδαν έως και το απόγευμα της Κυριακής ότι το κόμμα τους διεκδικούσε τη νίκη. Σημειωτέον ότι και έτερος υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης άφησε να εννοηθεί προ διημέρου ότι και ο πρωθυπουργός γνώριζε τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα.

 Μύλος με τους 53 για τα επιδόματα

Στο μεταξύ δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι που φταίνε του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα – όλα κι όλα. Κάποιοι έχουν ήδη βρει υπεύθυνους στις τάξεις της κυβέρνησης και του κόμματος.

Ήτοι, τα συντροφικά μαχαιρώματα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, όσο κι αν ο κ. Τσίπρας έχει καλέσει τα στελέχη να επικεντρωθούν στη νέα εκλογική μάχη και να αποφύγουν την εσωστρέφεια.

Στελέχη της προεδρικής πτέρυγας και όχι μόνο επικρίνουν την ομάδα των «53» και πρωτίστως τον άτυπο επικεφαλής της τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι παρέσυραν την κυβέρνηση (πρωτίστως τον πρωθυπουργό) σε μία επιδοματική πολιτική, που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Οι επικρίσεις είναι σκληρές καθώς χρεώνουν στην ομάδα των 53 αντιλήψεις περί «αποθέωσης» της φτωχοποίησης. Τα ίδια στελέχη λένε ότι πέραν του κ. Τσακαλώτου, πολλοί υπουργοί όπως η Θεανώ Φωτίου, η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά, εμμέσως και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που συμπλέει με αυτή την ομάδα, ταύτισαν τα επιδόματα με την κοινωνική πολιτική, πλάσαραν τη θεωρία με των «πολλών» με τους οποίους υποτίθεται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλαν στην γενική αδιαφορία, που επέδειξε το κόμμα για την μεσαία τάξη!

Παππάς κατά Τσακαλώτου (και Τσίπρα) για την οικονομία

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα βέλη είναι πιο ευθεία. Και παίρνουν μάλιστα ξώφαλτσα και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αφού είδε ότι απέτυχε η θεωρία που πλάσαρε και σύμφωνα με την οποία για την ήττα φταίει η αποχή (αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε ουσιαστικά αυξημένη αποχή) επιτέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον οποίο έχει έτσι κι αλλιώς μακρά κόντρα.

«Παρ’ όλο που έχουμε βάλει την οικονομία και την κοινωνία σε πορεία ανάταξης και υπάρχουν σημαντικά μέτρα ανακούφισης, τα προβλήματα παραμένουν. Αυτό δεν μπορούμε, ούτε να υπονοούμε με τον τόνο μας ότι δεν το αντιλαμβανόμαστε» δήλωσε (στον real), σημειώνοντας ενδεικτικά ότι παρά την αύξηση κατώτατου μισθού, «πάλι δεν βγαίνει ο μήνας».

Με τις δηλώσεις του ο κ. Παππάς, ο οποίος έχει γίνει και ο ίδιος… dartboard (κυκλικός στόχος, που ρίχνουν βελάκια) από άσπονδους εχθρούς του, αμφισβήτησε εμμέσως, αν όχι ευθέως το αφήγημα του πρωθυπουργού ότι η οικονομία είναι το ατού του.

 Πυρ κατά Σκουρλέτη για… «πασοκοφαγία»

 Στο στόχαστρο μπαίνει όμως και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, τον οποίο πολλοί κατηγορούν ότι ουσιαστικά υπονόμευσε το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι την επισήμανση αυτή έκαναν ο Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Δραγασάκης στην προχθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί άγρια κόντρα. Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορείται ότι πέραν της απονεύρωσης του κόμματος, έχει παραδώσει τον μηχανισμό στην ομάδα των 53, απορρίπτοντας στην πράξη τα ανοίγματα στους πασοκογενείς.

loading...

3 thoughts on “ΣΥΡΙΖΑdrama: Το… τερμάτισε ο Φλαμπουράρης με τους «ψηφοφόρους που δεν έχουν αντιληφθεί τι έκαναν»

  1. Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε. Όλη μας η ύπαρξη καθορίζεται από τις σκέψεις μας. Με τις σκέψεις μας φτιάχνουμε τον κόσμο. Ντχαμαπάντα
    Ισχύει και στην περίπτωση του τούρνα. Σουρωμένο μυαλό, σουρωμένη ύπαρξη και λόγια σούρας !
    Αντε φλαμπουράρη, πολύ ήπιες, τράβα για ύπνο τώρα…!

  2. Τώρα ποιοι δεν έχουν αντιληφθεί είναι ένα ερώτημα , οι Κυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί τι τους γίνετε ; ή ο εξαθλιωμένος λαός ;

  3. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΦΡΑΠΟΠΥΤΡΣΙΝΟ-ΓΕΡΟΚΟΥΜΜΟΥΝΑ…ΤΑ ΤΕΛΈΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ…..

Comments are closed.