ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΪΧ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ: Η DEUTSCHE TELECOM EXEI AΦAIΡEΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ!


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΪΧ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΠΡΙΝ 75 ΧΡΟΝΙΑ!


Ασέβεια της Deutsche Telekom στη μνήμη εκτελεσμένων του ΟΤΕ από τους ναζί


ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Open ΤΗΣ 9ης ΜΑΪΟΥ 2014


Μεγάλη προσβολή στη μνήμη των εκτελεσμένων υπαλλήλων του ΟΤΕ, συνιστούν τα όσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η αγωνιστική συσπείρωση εργαζομένων ΟΤΕ:
                                                     
"Μετά την απεργία της πρωτομαγιάς όπως αναφέρει ο συνάδελφος Λευτέρης Χατζηανδρέου Γ.Γραμματέας του σωματείου της τηλεφωνικής τότε «οι Ναζί Γερμανοί κατακτητές και οι Γερμανοί Δ/ντες είχαν σκυλιάσει δεν μπορούσαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και έτσι στις 3 του Μάη γερμανικά στρατεύματα μπλοκάρουν το μέγαρο της  οδού Σταδίου το κέντρο του Πειραιά και το μέγαρο της οδού Κωλλέτη.


Συγκεντρώνουν όλο το προσωπικό και συλλαμβάνουν όσους προσέρχονται για εργασία και έχουν και ονομαστικό κατάλογο. Δυστυχώς συλλαμβάνονται 225 συνάδελφοι, τους οδηγούν στην Γκεστάπο της οδού Μέρλιν και στη συνέχεια στο Χαϊδάρι.

Στο θάλαμο των μελλοθανάτων βρίσκονται 25 συνάδελφοι, ξεχωρίζουν 15 και τους οδηγούν στην Καισαριανή όπου και τους εκτελούν στις 7 Μάη 1944.  Δύο ακόμα συνάδελφοι εκτελέστηκαν από τους γερμανούς».
 
Μετά από χρόνια τοποθετήθηκε στο ιστορικό κτίριο της Κωλλέτη μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των 17 αντιφασιστών συναδέλφων.
 
Κάθε χρόνο στις 7 Μάη στον ίδιο χώρο γίνονταν εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των εκτελεσθέντων.
  Όταν ανέλαβε τον ΟΤΕ η Deutsche Telekom, ένα  από τα πρώτα καταστήματα που έκλεισε ήταν και το OTEshop της Κωλλέτη!
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :