Η Daily Mail αποθεώνει την Ίο!

Μικροί λόφοι, γαλάζιοι θόλοι, ασβεστωμένα κτίρια και παλιοί ανεμόμυλοι συνθέτουν το σκηνικό στο κυκλαδίτικο νησί της Ίου, που φαίνεται να μην έχει υποστεί αλλοιώσεις στο πέρασμα του χρόνου από την τουριστική εκμετάλλευση, αναφέρει η Βρετανική Daily Mail.

Εκεί όπου η Σαντορίνη δέχεται περίπου 2.5 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, και η Μύκονος σφύζει από ζωή μετρώντας 2 εκατομμύρια επισκέπτες, τα πλοία προς την Ίο μεταφέρουν σε ετήσια βάση 125.000 επισκέπτες. Το παρθένο τοπίο του νησιού φαίνεται να έχει αλλάξει ελάχιστα και σε αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ότι δεν υπάρχει αεροδρόμιο στο νησί καθώς και ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν την συμπεριλαμβάνουν στις στάσεις τους.

Συνεχίζοντας τα κολακευτικά σχόλια για το κυκλαδίτικο νησί, η Daily Mail επισημαίνει την άγονη και ορεινή τοπογραφία της Ίου, με τους χωματόδρομους να κατεβαίνουν μέχρι τους μικρούς ορμίσκους. Στο νησί κανείς μπορεί να απολαύσει τις βουτιές σε μια από τις 40 ξεχωριστές παραλίες – εκ των οποίων μόνο πέντε είναι οργανωμένες και διαθέτουν ξαπλώστρες ή εστιατόρια. Οι περισσότερες παραλίες είναι έρημες και προσβάσιμες μόνο μέσω της θάλασσας.

Για αυτό άλλωστε, οι δημοσιογράφοι της Daily Mail προτείνουν ότι αξίζει κανείς να κάνει την προσπάθεια να την εξερευνήσει. Με ένα σκάφος, το οποίο μπορεί κανείς να ενοικιάσει στο λιμάνι έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει όρμους και παραλίες με καθαρά νερά και λευκά βότσαλα.

Η φυσική ομορφιά του νησιού δεν περιορίζεται ωστόσο μόνο στις παραλίες, καθώς και τα βουνά γεμάτα από αρωματικά, όπως άγριο θυμάρι, και τα ζωύφια που κατοικούν εκεί, όπως οι μέλισσες, διασφαλίζουν εικόνες εντυπωσιακές για κάθε ταξιδιώτη. Αλλά και τα μαγαζιά που προσφέρουν κοκτέιλ και ποτά σαγηνεύουν τους επισκέπτες κυρίως γιατί τα περισσότερα προσφέρουν μοναδική θέα στη θάλασσα και στον ορίζοντα τη στιγμή που «σβήνει» ο ήλιος.

Το αν μπορεί να διαφυλαχθεί η ταυτότητα ενός νησιού παραμένει να αποδειχθεί, υποστηρίζει η Daily Mail, ωστόσο η Ίος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

loading...

1 thought on “Η Daily Mail αποθεώνει την Ίο!

  1. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ
    ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΡΑΔΥ
    ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑΦΩΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΓΑΝΑΡΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ

Comments are closed.