Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League

Η κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι επηρεάζει εμμέσως και το δρόμο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα βρουν στο δρόμο τους μία εκ των Βικτόρια Πλζεν ή Αϊντχόφεν. Θεωρητικά τους Πειραιώτες θα εξυπηρετούσε καλύτερα να πάρει το Europa League η Άρσεναλ, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα ήταν μία από τις Βικτόρια Πλζεν, Λασκ Λιντς και Μπασακσεχίρ.
Πλέον οι δύο τελευταίες «ανεβαίνουν» απευθείας στον τρίτο προκριματικό γύρο και θα είναι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού, μαζί με Κράσνονταρ και Μπριζ, εφόσον οι δευτεραθλητές Ελλάδος αποκλείσουν στον δεύτερο γύρο την Βικτόρια Πλζεν ή την Αϊντχόφεν. Το μόνο θετικό είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το σενάριο γλιτώνουν πιθανό συναπάντημα στον τρίτο προκριματικό γύρο με τη Λιόν, η οποία πηγαίνει απευθείας στους ομίλους (θα αναγκαζόταν να παίξει προκριματικά αν η Άρσεναλ κατακτούσε το Europa League και έπαιζε ως πέμπτη αγγλική ομάδα στους ομίλους).

Ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στον δεύτερο προκριματικό σε κλήρωση που θα γίνει στις 18 Ιουνίου και τα ματς θα γίνουν 23-24 και 30-31 Ιουλίου. Αν οι Πειραιώτες περάσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα εξασφαλίσουν στη χειρότερη περίπτωση την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League.

loading...