Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Εχουμε και «καβάτζα» για παροχές, αν κάτι δεν πάει καλά»


Η κυβέρνηση έχει και «καβάτζα» για τις παροχές που ανακοίνωσε, αν κάτι δεν πάει καλά, δήλωσε στην Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χωρίς να διευκρινίσει όμως ποιά είναι αυτή η «καβάτζα» η τί μπορεί να μην πάει καλά.


Αντιμετώπισε δε με ειρωνεία την ανησυχία των Ευρωπαίων, για το πακέτο παροχών της κυβέρνησης, λέγοντας ότι αν έπαιρνε ένα ευρώ κάθε φορά που Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφραζε ανησυχία, τότε θα μπορούσε να πάει ένα χρόνο διακοπές στις Μπαχάμες.

Αναλυτικότερα, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στα δημοσιεύματα που μιλούν για ανησυχία Ευρωπαίων αξιωματούχων όσον αφορά τα μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση.

«Αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά που έκανε Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε ανησυχίες, στεναχώρια και προβληματισμούς για την πολιτική μας και τα μέτρα που παίρνουμε θα είχα τουλάχιστον μαζέψει τόσα χρήματα για να πάω με κάποια παρέα στη Σαντορίνη για 10 μέρες.

Αν έπαιρνα ενα ευρώ και κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή αυτής της είδησης τότε θα μπορούσα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εχουμε και «καβάτζα»

Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχίες και πρόσθεσε ότι υπάρχει και «καβάτζα» για τα μέτρα που ελήφθησαν σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

«Έχουμε κοστολόγηση τα μέτρα του 2019 είναι πάνω από ένα δις αλλά κερδίζουμε και 200 εκατομμύρια από τις δόσεις και τα νούμερα είναι συντηρητικά.

Έχουμε και «καβάτζα» αν δεν πάει κάτι καλά, έτσι δουλεύει αυτή η κυβέρνηση με αριθμούς, πάνω σε αριθμούς κάνουμε πολιτική, πάνω στους αριθμούς και δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε την πολιτική που θέλουμε.

Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για την ανάπτυξη.»

Ο κ. Τσακαλώτος προσθέσει ακόμη ότι η κυβέρνηση κάνει μια ισορροπημένη πολιτική δίνοντας σε πολλές ομάδες από λίγα.

«Εμείς το 2019 κάναμε μια ισορροπημένη πολιτική δεν θα τα δώσουμε ούτε όλα στους φόρους, ούτε όλα στις συντάξεις. Η δική μας πολιτική είναι κάτι για όλους δεν βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε διαφορετικές ομάδες που έχουν υποφέρει. Έχουμε πλήρη κατανόηση ότι αυτές οι ομάδες είναι πολλές και θα συνεχίσουν να χρειάζονται βοήθεια.

Πρέπει να αλλάξουμε την ισορροπία δύναμης ανάμεσα στην εργασία και το κεφάλαιο».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :