Έτοιμη η τροπολογία που βάζει τέλος στην καταστροφολογία σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους

Το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί η τροπολογία που διασφαλίζει στο διηνεκές την κυριότητα και την διαχείριση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Στρατής

Έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή, είναι η τροπολογία που διασφαλίζει στο διηνεκές κυριότητα και διαχείριση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Στρατής, επισημαίνοντας πως έτσι δίνεται τέλος στην “καταστροφολογία και τον εθνικό πανικό που είχε προσπαθήσει να καλλιεργήσει η αντιπολίτευση το προηγούμενο διάστημα”.

“Πρόκειται για μια τροπολογία συνταγματικού επιπέδου που θα την ψηφίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα”, είπε ο κ. Στρατής, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρουσίασε το έργο του υπουργείου και κάλεσε το Σώμα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης “όχι ως επιβράβευση, αλλά ως εφαλτήριο, ως ανάθεση ευθύνης για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ορμή”.

Ο κ. Στρατής, κατέληξε λέγοντας πως στόχοι της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι να υλοποιηθούν μετασχηματισμοί παντού, στην οικονομία, στην κοινωνία, στο πολιτικό σύστημα, αλλά και ο ριζικός μετασχηματισμός του κράτους, “που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για την κοινωνική πρόοδο και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...