Λεκτικές αθλιότητες στη σκιά του ανδριάντα του Μεγάλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ…

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Δε με ενοχλεί η επιτηδευμένη άγνοια και το προβοκατόρικο στυλάκι σας, αλλά η απαξία για την ιστορία της χώρας μου που αποπνέει ο ανθελληνικός λόγος σας, «αυτό δεν είναι ο πολιτισμός που θέλουμε στην πόλη μας». Δικαίωμά σας να “ζείτε” τη φαντασίωσή σας, να πιστεύετε ότι
παρεμβαίνετε τάχα στην πολιτική ζωή, ότι, εν τέλει, λέτε κάτι διδακτικό και χρήσιμο. Όπως, όμως, είναι δικαίωμα, ας μου επιτραπεί, όλων ημών, που σκύβουμε κάθε φορά με σεβασμό στην ιστορία, ανεξάρτητα από τα σύμβολα και το ιδεολογικό πρόσημο των πρωταγωνιστών της, να σας παραπέμψουμε στα λόγια του μπολσεβίκου επαναστάτη και θεωρητικού του μαρξισμού, του Λέων Τρότσκι… “Πηγαίνετε εκεί που ανήκετε, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας”…..

Προφανώς, αυτό που είναι ενοχλητικό για σας, όπως για κάθε άλλη πολιτική ασημαντότητα και εθνομηδενιστή, είναι το ένδοξο ιστορικό παρελθόν του Ελληνικού Έθνους. Μπερδέψατε την περίσταση, την εποχή και το ακροατήριο. Η ιδιότητά σας (λυρική τραγουδίστρια) δε συνιστά άλλοθι, τουναντίον σας εκθέτει ποικίλως. Υποκύψατε, εν όψει δημοτικών εκλογών, στον πειρασμό της επικοινωνιακής ακρότητας που απέχει ελάχιστα από την πολιτική φαιδρότητα. Ούσα άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού, οφείλατε να γνωρίζετε ότι το παρελθόν αντανακλά μια εποχή, διδάσκει πάντα το μέλλον. Είναι ο πρόλογος μιας νέας ιστορικής εποχής και ο προάγγελος ενός νέου ιστορικού κύκλου. Παραμένει αέναα επίκαιρο, διδακτικό και σύγχρονο στο χρόνο…..

*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...