Απίστευτη προειδοποίηση του Ιράν προς την Ευρώπη για τις κυρώσεις: Αν μας ζορίσετε οικονομικά θα αμολήσουμε τους!…

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσι, δήλωσε πως σε περίπτωση που ο Τραμπ συνεχίσει την οικονομική πίεση προς το Ιράν, ενδεχομένως να ζητήσουν από τους  Αφγανούς πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το Ιράν.

Και άλλοι όμως Ιρανοί αξιωματούχοι έκαναν δηλώσεις δείχνοντας πως σε περίπτωση που απελαθούν οι Αφγανοί πρόσφυγες, αυτοί θα στραφούν προς την Ευρώπη.

Μετά από την απόσυρση του προέδρου των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν και την εφαρμογή πολύ σοβαρών κυρώσεων σε βάρος του, έρχονται οι κινήσεις της Τεχεράνης.

Μετά από την δήλωση του προέδρου της δημοκρατίας του Ιράν, Χασάν Ρουχανί πως αν δεν διαφυλαχθούν τα συμφέροντα από τη συμφωνία για τα πυρηνικά εντός 60 ημερών, το Ιράν θα αρχίσει πάλι τις εργασίες για εμπλουτισμό ουρανίου, ήρθε μία ακόμη δήλωση από τον υφυπουργό εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσι, κατά την οποία χρησιμοποιεί ως χαρτί για τα παζάρια τους Αφγανούς πρόσφυγες.

Ο Αρακτσι μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε τα εξής:

«Στα τελευταία 40 χρόνια δεχόμαστε μετανάστες από το Αφγανιστάν. Επίσης υπάρχουν μετανάστες που έρχονται από χώρες όπως το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν. Όποτε εμφανίζεται πρόβλημα στους γείτονες το Ιράν δέχεται τους εκεί αδελφούς του. Σήμερα στο Ιράν ζούν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Αφγανοί πολίτες. Εξ αυτών περισσότεροι από δύο εκατομμύρια έχουν τη δική τους δουλειά. Καθώς αυτοί στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους στο Αφγανιστάν ετησίως φεύγουν από τη χώρα μας 3 με 4 δισεκατομμύρια ευρώ… Μπορεί να φτάσουμε σε σημείο να μην μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα για αυτούς τους Αφγανούς μετανάστες. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να ζητήσουμε από τους Αφγανούς αδελφούς μας να εγκαταλείψουν το Ιράν…

Οι δυτικές χώρες είναι υπεύθυνες για πολλές από τις συμφορές που συνέβησαν στο λαό του Αφγανιστάν. Για αυτό το λόγο σε αυτό το θέμα είναι ανάγκη να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους. Είναι προφανές πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ εφαρμόσουν οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν και περιοριστούν οι οικονομικοί πόροι, τότε και το Ιράν θα προβάλει νέα αιτήματα. Οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί με την αποδοχή των Αφγανών μεταναστών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε πρέπει να καλύψει τα έξοδα για τους μετανάστες ή πρέπει να δεχθεί ένα τμήμα εξ αυτών στις χώρες της…».

Πηγή: tourkikanea.gr

loading...

1 thought on “Απίστευτη προειδοποίηση του Ιράν προς την Ευρώπη για τις κυρώσεις: Αν μας ζορίσετε οικονομικά θα αμολήσουμε τους!…

  1. Η λαθρομετανάστευση είναι όπλο και συνάμα στρατιωτική επιχείρηση αναίμακτης κατάκτησης ευρωπαϊκών χωρών.
    Μέχρι σήμερα αυτού του είδους οι επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται από τους μουλάδες, και τώρα άρχισαν να απειλούν και τις δυτικές χώρες. Ακόμη και ο ισλαμοφασιστας ερντογαν το κάνει καθημερινά όταν απειλείται με κυρώσεις από την Ευρώπη.
    Ποια χώρα είναι το μοναδικό θύμα σε αυτή την περίπτωση; Δεν χρειάζεται απάντηση …

Comments are closed.