Αλλάζουν τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: Δείτε πως θα γίνουν μετά την ανάπλαση (Φωτο)

Αλλάζουν μορφή τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με σχέδιο ανάπλασης που προωθείται και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ, τα διαμερίσματα θα διατεθούν για κοινωνική κατοικία, (δικαιούχους επιδότησης ενοικίου, πρόσφυγες, φοιτητές αριστούχους, διδακτορικούς κτλ), για τους συνοδούς των ασθενών του Αγίου Σάββα και για χώρους μουσείου της Μικρασιατικής μνήμης. «Προβλέπεται η καταγραφή όλων όσοι διαμένουν χωρίς τίτλους και η ένταξή τους σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας. Η προϋπόθεση είναι να καλύπτουν τα απαιτούμενα κριτήρια» επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Ανάπλαση Νίκος Μπελαβίλας.

Το έργο δεν θα ολοκληρωθεί παρά σε μία τριετία. «Επιχειρησιακά δεν είναι καθόλου απλό. Δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» σημειώνει ο ίδιος.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο δημοσιογράφος Περικλής Δημητρολόπουλος επισκέφτηκαν τα Προσφυγικά καταγράφοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ιστορικής αυτής γωνιάς της Αθήνας.

Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Ευταξιόπουλος είναι γέννημα θρέμμα των Προσφυγικών. Γεννήθηκε το 1955 στο σπίτι που σήμερα χρησιμοποιεί ως γραφείο και κατοικία. Η γιαγιά του Δημήτρη Ευταξιόπουλου, πρόσφυγας από τον Πόντο, ήταν μία από τους τυχερούς που κληρώθηκαν για αγοράσουν το διαμέρισμα από το κράτος με ευνοϊκούς όρους. «Ήταν μια ιδιαίτερη κοινότητα τα χρόνια εκείνα. Κατ” αρχάς υπήρχε πάρα πολύς κόσμος. Φανταστείτε 228 διαμερίσματα με τέσσερα άτομα το καθένα».

loading...

3 thoughts on “Αλλάζουν τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: Δείτε πως θα γίνουν μετά την ανάπλαση (Φωτο)

  1. ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΓΩ …. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΟΥΝ
    ΑΝ Η ΜΑΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ

  2. ΤΟ ΜΑΚΕΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ? ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΤΙ ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ??

  3. Άντε ρε γκρεμίστε τα να ξεβρωμίσει ο τόπος. Το ερείπιο παραμένει ερείπιο ότι και να το κάνεις.

Comments are closed.