Οι σύγχρονοι Σαούλ

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Είναι πρόδηλο πως η εξουσία, ως σύγχρονη Κίρκη, μεταμορφώνει τους           “Αριστερούς” εξουσιαστές σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.  Σε ένθερμους … Σαούλ του Χριστιανισμού.

Το κυρίαρχο -σήμα κατατεθέν ; – στοιχείο του αθεϊσμού  φαίνεται πως αρχίζει – για προφανείς ψηφοσυλλεκτικούς  λόγους – να ξεθωριάζει. ‘Οπως συνέβη και με την πάλαι σταθερή και σαφή κομμουνιστική θεωρία /ιδεολογία, την οποία εκφύλισαν σε θολή, απροσδιόριστη, τραβεστί…. “Αριστερή” (γενικώς αορίστως και απροσδιορίστως). Οι, συστηματικά και επικοινωνιακά αθείζοντες, σιγά-σιγά, δειλά δειλά έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, να εκκλησιάζονται, να σταυροκοπιούνται και να μεταλλάσσονται σε ένα σύγχρονο είδος … “Αριστερότροπων (= Στρέφουν το κεφάλι τους προς τα αριστερά) ενθέων”. Εμφανίζουν έναν τυπικό ερμαφροδιτισμό: ΕΝΘΕΟΑΘΕΙΣΜΟ θα τον αποκαλέσω.
– Διατείνεται ο κος Πρωθυπουργός πως : ” η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς. Διώξαμε από τον Ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια”.
Σας  θυμίζει τίποτα; Μήπως Εκείνον που έδιωξε τους βέβηλους εμπόρους από τον Ναό;  (Σ.Σ Δεν σχολιάζω την προεκλογική υπόσχεση των 2.500 προσλήψεων επί 4 χρόνια = 10.000 επειδή το θέμα μου σήμερα είναι θρησκευτικό /χριστιανικό και όχι πολιτικό).
Καιρός ήταν ένας σύγχρονος Μεσσίας να πάρει στο (αριστερό;) χέρι του το χριστιανικό φραγγέλιο του Ιησού και να βάλει κάποια τάξη. Ισουητισμός!
 -Η πρόσφατη χριστιανική παροχή … Α ν τ ί δ ω ρ ο υ (=κρέας), το οποίον μετονομάστηκε /βαφτίστηκε ως ” 13η Σύνταξη/δώρο” (= ψάρι), πιστοποιεί τα παραπάνω. Ανθρωπιστική φιλανθρωπική προσφορά των “Αρχιερέων του Μαξίμου”.
Βέβαια όταν περάσουν κάμποσα (2019)_ χρόνια επόμενο είναι να επηρεάζεται και το απόλυτο της Ορθοδοξίας. Ενώ δηλαδή ο Χριστός μίλησε για την χορήγηση του ενός από τους δύο χιτώνες που διαθέτει κάποιος, ουδείς από τους -όψιμους ένθεους – κυβερνώντες έδωσε κάτι.
Απλώς – και πονηρώς- πήραν με δυσβάσταχτους φόρους δέκα και παρέχουν ένα … (ανακουφιστικό;) 1 (ένα).

Υπάρχει και μια ακόμη απόκλιση η οποία αφορά στις παραμέτρους της αδικίας αλλά και στο έλλειμμα νοημοσύνης των σύγχρονων Καραμουρτζούνηδων.  Ισχυρίζονται οι κρατούντες, ότι αποκαθιστούν αδικίες.  Τους διαφεύγει ότι το επιτυγχάνουν … αδικούντες !!!
Αυτοί που κατέβαλαν περισσότερες εισφορές, λαμβάνουν … λιγότερα !!!…
Επιπρόσθετα υπάρχει και το όριο /Ρουβίκωνας των 1.000 €
Από 300 € έως 1.000 € ισχύει κλιμάκωση – 100%, 70%, 50% των παροχών. Κάτι που σαφώς ευνοεί τους χαμηλοσυνταξιούχους. Από 1.000 € και άνω ο συντελεστής -οριζόντια και άδικα – είναι ενιαίος στο 30% με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι … μεγαλοσυνταξιούχοι. Δηλαδή: Αυτός που παίρνει 976€ θα λάβει 488 €. Εκείνος που παίρνει 1320 € θα λάβει 396€ (;). Με 1500€ λαμβάνει : 450 €.  Με 2000 € : 600 € (;).
Ποιοί νοσηροί εγκέφαλοι συνέλαβαν το αξιοθρήνητο κατασκεύασμα; Βάσει ποίου – έστω και “Αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος- σκεπτικού” διαχωρίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο οι … Αντιδωρολήπτες;
Πρόκειται για ασυνάρτητη, άδικη, ανεξήγητη, ανισοκατανομή προεκλογικών παροχών, ανάλογα με την οροθέτηση των 1.000 € (;).

ΥΓ Αρχίζω και ανησυχώ περισσότερο για το “Διανοητικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς” παρά για το (αδιαμφισβήτητο ; ) “Ηθικό της Πλεονέκτημα”.

loading...