ΓΙΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα κυριότερα αξιώματα της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στους δυο τελευταίους αιώνες, είναι το : «Διαιρεί και Βασίλευε».

Αυτό εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία στην πολύπαθη Κύπρο, στις Ινδίες, στον αραβικό κόσμο που τον διαίρεσε σε δεκάδες κρατίδια μη βιώσιμα. Το ίδιο εφαρμόστηκε με άλλα δεδομένα και στην Λατινική Αμερική.

Στην χώρα μας μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες της πολικής είναι αφενός η αρχομανία και αφετέρου η εγωιστική θεώρηση των πραγμάτων, ότι εγώ μόνο έχω δίκαιο και όλοι οι άλλοι άδικο, ότι εγώ μόνο μπορώ να σώσω την κατάσταση και όλοι οι άλλοι είναι εμπόδιο στο… «σωτήριο» έργο μου.

Έτσι παρατηρούμε και σήμερα την φοβερή και τραγική πολυδιάσπαση του αντιμνημονιακού και πατριωτικού πολιτικού χώρου, συνήθως με πρόφαση την μη τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών, (μάλλον χάνουμε το δασός για… ένα δέντρο), με συνέπεια να αλωνίζουν χωρίς αντίπαλο τα καθεστωτικά μνημονιακά κόμματα που κατέστρεψαν και λεηλάτησαν την χώρα, με τις πλάτες ξένων δυνάμεων, που ποσώς τις ενδιαφέρει η τύχη των πολιτών αυτής της χώρας.

Εκτός από αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και ο πολιτικός γενιτσαρισμός, μια ιστορική παράδοση του ελληνισμού από την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έτσι βλέπεις πολιτικά πρόσωπα εκεί που κάποτε έφτυναν, σήμερα να γλύφουν, καθώς διαβλέπουν πως έτσι θα βάλουν χέρι στο «μέλι» της εξουσίας .

Κολουτούμπες και αποστασίες χαρακτήρισαν την εποχή της μνημονιακής κατοχής και από την άλλη ένας χώρος που υποφέρει, βράζει από αγανάκτηση, αλλά δεν έχει την διέξοδο να αντισταθεί

Κάποτε τα αλλεπάλληλα χαστούκια είναι η καλύτερη παιδεία, στην περίπτωση όμως της πατρίδας όταν κινδυνεύει ακόμα και η εθνική ακεραιότητα τότε το πράγμα αλλάζει και όλοι θα είμαστε υπεύθυνοι όταν θα βλέπουμε να πλήττεται η εθνική κυριαρχία και αντι να αντιστεκόμαστε, θα μαλώνουμε μεταξύ μας για μια… καρέκλα…

Για την ηλεκτρική καρέκλα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

loading...

1 thought on “ΓΙΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  1. θέλουν ίδιο το σύστημα κομματικοκρατίας ή είναι πράκτορες της κομματικοκρατίας.

Comments are closed.