ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

-ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΝΕΣΤΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την βαθειά παρακμή της .Αξίες ,ιδανικά,πρότυπα καταρρέουν ,κάτω από τα κτυπήματα της ”προόδου”.Και εμείς χαμένοι στον ζόφο της καθημερινότητας που μας έχουν επιβάλλει προσπαθούμε ,όχι να ζήσουμε ,αλλά να επιζήσουμε .Βουλιάζουμε μέσα στην θαλασσοταραχή χωρίς στην ουσία να μπορούμε να βρούμε λιμάνι αφού πετάξαμε τις πυξίδες.

Ότι λειτουργούσε ως πυξίδα ,ως φάρος στο ταξίδι της ζωής το ευτέλισαν το διέστρεψαν .Αποτέλεσμα να χάσουμε τα στηρίγματα ,τα ορόσημα και να πηγαίνουμε στα τυφλά και να κάνουμε λάθη ,πολλά λάθη.

Αλλά αυτό που μπορεί να δώσει δύναμη στο καράβι μας το ατομικό και το συλλογικό είναι πρώτα να τα αποδεχτούμε και μετά να τα διορθώσουμε.
Και φυσικά να μην τα ξανακάνουμε γιατί θα είναι δώρον άδωρον να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη συνεχώς.

Η ανθρώπινη φύση μας δεν αποκλείει την διάπραξη άλλων λαθών αλλά πρέπει να υπάρχει πάντα μέριμνα για την διορθωσή τους .Γιατί δεν έχει σημασία αν και πόσες φορές πέφτεις σημασία έχει μετά να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις την πορεία σου .
Έτσι κάνανε πολλές γυναίκες που παρά τα όποια λάθη τους βρήκαν την δύναμη όχι μόνο να διορθώσουν την πορεία τους ,αλλά και να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και την καριέρα τους και να στραφούν στην θρησκεία και στον μοναχισμό .

Θέλει τεράστια ισχύ και θέληση να εγκαταλείψεις κάτι για το οποίο μόχθησες αλλά γεύτηκες τους γλυκούς καρπούς του. Η καριέρα ,η δόξα το να σε αναγνωρίζουν όλοι, να είσαι το κρυφό όνειρο των ανδρών ,το τσίμπημα ζήλειας των γυναικών ,το πρότυπο των νέων ,τα φώτα ,τα χειροκροτήματα ,τα χιλιάδες άρθρα των περιοδικών και του διαδικτύου είναι πολύ γλυκός και ισχυρός πειρασμός για να τον εγκαταλείψεις εύκολα. Και όμως αυτές το κάνανε αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν απερίγραπτα μεγαλύτερη ισχύ χαρακτήρα από πολλούς άνδρες που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως ισχυρό φύλο .

Παραδείγματα πάμπολλα .Εδώ θα αναφέρω λίγα παραδείγματα από διάσημες Ελληνίδες που άφησαν τον λαμπερό κόσμο του θεάματος για χάρη της της ψυχής τους ,της ψυχικής τους υγείας και γαλήνης Που βρήκαν τον σκοπό της ζωής τους σε ένα κελί μοναστηριού.

Όχι ότι δεν υπάρχουν από άλλους χώρους λιγότερο γνωστούς και προβεβλημένους.
Αλλά όσο πιο γνωστός είσαι τόσο πιο δύσκολο είναι να τα βροντήξεις όλα και να φύγεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΝΗ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ

Ελληνίδα ηθοποιός γεννημένη στο Σικάγο των ΗΠΑ. Σπούδασε σε εξειδικευμένο σχολείο υποκριτικής των ΗΠΑ.. Λίγοι νέοι έχουν την ευκαιρία από τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια να έχουν τόσο κοσμοπολίτικη ζωή και τόσες διαφορετικές εικόνες Λίγοι επίσης την επιτυχία της στον λαμπερό κόσμο της τηλεόρασης και όχι μόνο. Στην Ελλάδα φοίτησε στην Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου .

Μετείχε σε τηλεοπτικές σειρές σε τηλεοπτικό θέατρο ,Θέατρο και κινηματογραφική ταινία Η πορεία της διαφαίνονταν λαμπρή .Ο χαρακτηρισμός νέα μεγάλη πρωταγωνίστρια της μικρής οθόνης δεν φάνταζε υπερβολικός και η Αλεξανδριανή έκανε την έκπληξη.Εγκατέλειψε όχι μόνο τον λαμπερό κόσμο της τηλεόρασης αλλά και την Ελλάδα .

Άλλαξε χρώμα μαλλιών ,κατεύθυνση ζωής Υπηρετεί στην βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Θέλησε να γίνει μοναχή αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει μέχρι τέλους .

ΜΑΙΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαίρη Αλεξοπούλου παρά τις αντιδράσεις του πατέρα της που δεν ήθελε να γίνει τραγουδίστρια,εκείνη με την βοήθεια του παπού της έγινε κ μάλιστα μία από τις πιο δημοφιλείς της 10ετίας 60-70

Ερμήνευσε πολύ μεγάλες επιτυχίες πλάι σε σπουδαίους τραγουδιστές.

Το ”Μπάμπολα” ΄ταν μια επιτυχία που έπαιζε παντού . Από μικρή έδειξε το ταλέντο της .Εμφανίστηκε σε πολλά γνωστά κέντρα των Αθηνών.Πήρε και βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μετά τον γάμο της σταμάτησε το τραγούδι.

Έκανε 2 παιδιά ,την Κωνσταντίνα και την Ελευθερία και αφοσιώθηκε στο μεγαλωμά τους.Παράλληλα άνοιξε μαγαζιά υγιεινών τροφών.Το 1984 ήταν έτος σταθμός στην ζωή της. Η κόρη της Κωνσταντίνα πηγαίνοντας στην Κηφισιά με το αυτοκινητό της συγκρούστηκε με φορτηγό και σκοτώθηκε.Ήταν μόλις 18 χρονών .Καθυστέρησαν να της το πουν και το έμαθε όταν ένας γνωστός της τηλεφώνησε και της είπε ότι η κόρη της δεν είχε ανοίξει το μαγαζί .

Έντρομη πήρε την αστυνομία για να εισπράξει την ψυχρή απάντηση ότι η κόρη της είναι νεκρή.Ο θάνατος της κόρης της της στοίχισε .Εμφανίστηκε για λίγο σε κέντρο , αλλά αυτό δεν την γέμιζε .Συνειδητοποίησε ότι ήθελε να μείνει μόνη της Πήρε διαζύγιο από τον συζυγό της και έμεινε με την κόρη της Ελευθερία.

Ήρθε πιο κοντά στον Θεό και αποφάσισε να γίνει μοναχή το 1986.Έξι χρόνια μετά δημιούργησε την Παναγία Θεονύμφη στο σπίτι της στο Κορωπί.Η μοναχή Θεονύμφη εργάζεται όλη μέρα στο μοναστήρι και προσεύχεται.

Όπως έχει αποκαλύψει ”Μακάρι να γινόμουν πιο νωρίς μοναχή ,αλλά τότε θέλησε ο Θεός να συμβεί.Παλιά έλεγαν ότι τα χέρια μου είναι κρινοδάχτυλα .Τώρα από τις δουλειές έχουν γίνει σαν πέτρα .Δεν με πειράζει αφού ο Θεός τα ποτίζει με αγάπη.
Και άλλη ζωή να είχα πάλι μοναχή θα γινόμουνα”

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

3 χρόνια πέρασαν που η Γεωργία Αποστόλου έφυγε από την ζωή.Ήταν 43 ετών Τον τελευταίο καιρό πριν τον θανατό της είχε αδυνατίσει υπεβολικά πολύ ,υποσιτίζονταν και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ενασχολησή της με την εκκλησία.

Δεν της άρεσε αυτός ο κόσμος .Είχε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της και είχε ρίξει όλη της την προσοχή στο να βοηθά τους αδύναμους.

Η Γεωργία Αποστόλου έπαιξε σε σειρές στην τηλεόραση που την έκαναν πολύ γνωστή Ένα γεγονός συντάραξε την ηθοποιό και θέλησε να αφιερωθεί στον Θεό και να μονάσει.Ο συντροφός της και τηλεοπτικός παραγωγός Βαγγέλης Κουτελιδάκης πέθανε στον ύπνο του στα 53 του χρόνια .

Ήταν μια γυναίκα με έντονες ανησυχίες ,με μεγάλη δίψα για τον Θεό
που ζούσε μέσα στην κοινωνία ως αναχωρήτρια .Έκρυβε επιμελώς αυτά που είχε μέσα της ,ακόμα και την ασθενειά της .Είχε μια διαρκή μνήμη θανάτου και τον αντιμετώπιζε με γενναιότητα. Ήταν μια γυναίκα που αναζητούσε το ξένο ,το άγνωστο ,το μυστήριο ,την συνάντηση με τον ”παράξενο Θεό”.

Είχε πολλές απορίες γύρω από θεολογικά ζητήματα που τα συζητούσε από κοντά ή μέσω μηνυμάτων με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.Ιερόθεο. Ήταν ανήσυχο πνεύμα και ρωτούσε για την νηπτική παράδοση ,την νοερά προσευχή ,την ησυχία,την αποκάλυψη του Θεού κ.α. Θέματα που δεν απασχολούν πολλούς ανθρώπους .Αγρυπνούσε πολλά βράδυα και προσευχόταν.

Συμμετείχε σε αγρυπνίες ,πρωϊνές θείες λειτουργίες ,πήγαινε σε ομιλίες .

Επιθυμούσε να γίνει μοναχή αλλά σε ασκητήριο ,ώστε να είναι σχεδόν μόνη .Δεν έγινε κατόπιν προτροπής του Μητροπολίτη.Αλλά ήταν κοσμοκαλόγρια .Ήταν άτομο που έψαχνε τον Θεό και τελικά τον βρήκε.

ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΟΝΑΚΗ

Μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιός που έγινε νωστή από την συμμετοχή της σε γνωστές σειρές της τηλεόρασης Ξαφνικά αποσύρεται απο τον χώρο του θεάματος και κλείνεται σε μοναστήρι στην Κρήτη. Άλλοι είπανε πως της στοίχισε ο χωρισμός από τον Μάριο Ιορδάνου.Άλλοι ο χαμός του πρώην συντρόφου της Κώστα Καραδήμα ΄Εγινε θέμα στα κανάλια το αν ήθελε πράγματι να γίνει μοναχή ή επηρεάστηκε από ένα ηγούμενο μοναστηριού.

Η μητέρα της ήταν αντίθετη αρχικά στην απόφασή της και με πρόφαση ασθένεια την κάνει να εγκαταλείψει το μοναστήρι .Σύντομα όμως πηγαίνει σε άλλο

Στις 14 /10/2017 η Ναταλία έγινε και επίσημα μοναχή παίρνοντας το όνομα Φεβρωνία.


ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ 
ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ 
ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ
ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥΣ. 

ΕΔΕΙΞΑΝ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΔΡΕΣ. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ 
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΚΟ ΝΤΕ
ΣΑΝΤ.
loading...