Ένας υπερεκτιμημένος «γόνος»!


Του Βασίλη Στοϊλόπουλου*

Ο Κώστας Μπακογιάννης απολαμβάνει, ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, κατά γενική ομολογία την πιο μεγάλη στήριξη των ΜΜΕ της χώρας. Όντας και το πιο κραυγαλέο παράδειγμα
συστημικής οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα, προβάλλεται μάλιστα και σαν «πετυχημένος» Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας – και προηγουμένως Δήμαρχος Καρπενησίου.

Είναι όμως πράγματι έτσι; Ένας σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων της θητείας του στο «καυτό ζήτημα» της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας αρκεί, για να αποδειχτεί τεκμηριωμένα το αντίθετο, αφού στο διάστημα αυτό δεν κατασκευάστηκε κανένα σημαντικό έργο (γεγονός που επιμελώς αποσιωπάται). Συγκεκριμένα, σήμερα στη Στερεά Ελλάδα, όπου παράγονται περίπου 271 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων το χρόνο, δεν λειτουργεί καμιά Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ). Στο περιφερειακό σχεδιασμό προβλέπεται η κατασκευή πέντε τέτοιων Μονάδων από τις οποίες μόνο αυτή της Θήβας (δυναμικότητα 35.000 τ/έτος) αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2020. Οι υπόλοιπες τέσσερις (Χαλκίδα, Λαμία, Φωκίδα, Ιστιαία) ακόμα δεν έχουν την παραμικρή ωριμότητα, ούτε καν σε επίπεδο μελέτης. Το ίδιο ισχύει για τις τέσσερις μικρές Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) σε Λειβαδιά, Λοκρούς, Ιστιαία και Σκύρο. Η ΜΕΒΑ και ο Χώρος Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Φωκίδας, που αναμένεται να λειτουργήσουν το 2020, είχαν δημοπρατηθεί επίσης πριν ο κ. Μπακογιάννης μετακομίσει από το Καρπενήσι στη Λαμία.

Το ποσοστό ανακύκλωσης στα δύο μοναδικά Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Λαμία, Σχηματάρι), η λειτουργία των οποίων ξεκίνησε πολύ πριν από τη θητεία του κου Μπακογιάννη, είναι μόλις 6,5% (2017). Μικρότερο και από αυτό του 2015 όταν ανάλαβε την Περιφέρεια. Το υπόλοιπο 93,5% των απορριμμάτων οδηγείται ανεπεξέργαστο στους επτά Χώρους Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ), που όλοι κατασκευάστηκαν πολύ πριν γίνει περιφερειάρχης. Σχεδόν όλοι οι ΧΥΤΑ παρουσιάζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα και αντιμετωπίζουν προβλήματα κορεσμού, ενώ στη Νότια Εύβοια υπάρχει ακόμα ανεξέλεγκτη διάθεση/χωματερές (Κάρυστος). Από το 2015, όταν ξεκίνησε η επιβολή προστίμων από την ΕΕ για τις χωματερές, στη Στερεά Ελλάδα αναλογούν πρόστιμα που ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των (μη) πεπραγμένων του κου Μπακογιάννη στη Στερεά Ελλάδα. Και να φανταστεί κανείς ότι στην Αττική και κατ’ επέκταση στο Δήμο Αθηναίων, το φάσμα του αδιέξοδου της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στους ερχόμενους μήνες είναι προφανές. Μόνο που το «μεγάλο φαβορί» για τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας δεν τολμά να ομολογήσει, αν βέβαια το έχει κατανοήσει.

*Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα για την Ελλάδα».


http://ardin-rixi.gr/
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

 1. ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΕΡΓΟΣ ΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΨΤΕ ΤΟΝ! ΚΟΠΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΒΡΩΜΑΕΙ///// ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΗ ΚΟΠΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΕΜΠΕΛΟ-ΚΟΠΡΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Κωστάκης Μπακογιάννης είναι γόνος της πρωθιέρειας της διαπλοκής, της ίντριγκας και της ξενοδουλίας και εγγονός του φαταούλα δράκουλα των Χανίων κι έχει την αρχομανία και την απληστία καταγεγραμμένη στο οικογενειακό DNA του.

  Δεν μπορεί, διάολε, να είσαι εγγονός, ενός εφιάλτη πολιτικού και πρωθυπουργού όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υιός μιας επίσης πολύπραγης πολιτικού και πολλές φορές υπουργού, δεν μπορεί να είσαι ανιψιός του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κουβαλάς όλο αυτό το οικογενειακό φορτίο και να πετάς με θράσος χιλίων πιθήκων, στα μούτρα της Αθηναϊκής κοινωνίας , ένα αλαζονικό …

  «Γιατί η Αθήνα μάς ανήκει»...

  Ποιοι είναι αυτοί οι άπληστοι, που δηλώνουν ότι «τους ανήκει» η πόλη;

  Τα Δρακουλόπαιδα, τα Δρακουλοέγγονα, τα Ντοροκοπρόσκυλα και τα περιτρίμματα του καταρρέοντος Μιζοτακισμού, θεωρούν ότι είναι γεννημένοι για να αρμέγουν τα δημόσια ταμεία και να άρχουν του Ελληνικού λαού.  https://youtu.be/E3opn41tRgg
  Η πικάντικη ζωή του Κώστα Μπακογιάννη: Έρωτες, εξώγαμα, διαζύγια και κερασάκι η Σια Κοσιώνη!
  Η προσωποποίηση του ακάματου, άεργου πλην όμως γαμήκουλα..(lol) γόνου!

  https://www.dailymotion.com/video/x73ftwf
  Μπακογιάννης: Θέλουμε να διώξουμε από την αυτοδιοίκηση την κομματίλα ...

  Αφήστε μας βρε μιζοαρπάχτρες τουλάχιστον την ελπίδα για κάτι νέο , πιο έντιμο , πιο ηθικό πιο αξιόλογο…

  Η ευθύνη απoμιζοτακοποίησης της Δήμου Αθηναίων ανήκει στους δημότες...  ΑπάντησηΔιαγραφή